精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Many of us enjoy watching animals in the wild.They usually make us pleased,cheer us up and,sometimes,even get us scared.But did you know they can teach us?Geese,for example,teach a very good lesson about teamwork.
In fall,Canada geese fly south to get away from Canada's cold winter weather.They lift off in no order.Yet very quickly they form a V shape,with one bird leading the flock (雁群).Scientists have discovered that geese flying in a V-shaped formation can help them to save energy.In this way,they can fly 70percent farther without rest than birds flying alone.
How does this apply to (适用于) humans?
Work together.Whether it is in our personal lives or our professional ones,we need other people.We are encouraged by their enthusiasm and energy.If we face the difficulties in life alone,the risks are greater.
Be an encourager.We have found that geese make sound in flight to encourage those up front to keep up the speed.Team members should regularly communicate with each other while working towards a common goal.
Take turns.The goose out in front has the hardest job as it breaks up the air currents.When it gets tired,it moves behind,and another goose moves into the lead.By sharing the role,the flock  can travel great distances.Teams can benefit from the same idea.Based on their experience and skills,people can take turns sharing the leadership role.
Set a good example.When geese are on land,if something scares the leader,it might fly off.So does the flock.But if the leader remains calm,the flock will do the same.Geese and people usuallyimitate their leaders.When leading,we must remember that our actions and emotions are passed on to our followers.
Like geese,when we work together,our burdens are lighter.
61.According to the passage,animals usually make people feelB.
A.interested and relaxed          B.pleased and cheerful
C.scared and worried         D.surprised and excited
62.How do geese encourage each other during the flight?A
A.By making sound.B.By following the leader.
C.By flying in V shape.D.By taking turns to fly in front.
63.The underlined word"imitate"in the passage meansD.
A.control     B.stop      C.warn     D.follow
64.What can we infer from the passage?C
A.Taking turns to be the leader while flying is to search for food.
B.It seems that working together can only be needed on our jobs.
C.By helping and sharing,our problems in life can be less difficult.
D.It is always useless for leaders to set an example to group members.
65.What would be the best title for the passage?C
A.Art of Leadership              B.Life of Geese
C.Lessons from Geese       D.Secrets of Flight.

分析 文章大意:通过加拿大雁列队南飞的例子告诉我们团队应该怎样合作.

解答 61-65:BADCC
61题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段They usually make us pleased,cheer us up and,sometimes,even get us scared可知动他们通常使我们高兴,使我们振作起来,故答案B
62题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第五段We have found that geese make sound in flight to encourage those up front to keep up the speed可知大雁是通过叫声互相鼓励,故答案A
63题答案:D 考查词汇题,根据文中的But if the leader remains calm,the flock will do the same但如果领袖保持冷静,雁群也会这样做可知这里指成员跟随领导的现象,故答案D
64题答案:C 考查细节题,根据文中的大意体现的是团队精神和效果,可知通过帮助和分享,我们生活中问题会变得简单,故答案C
65题答案:C 考查主旨题,根据文中的大意通过加拿大雁列队南飞的例子告诉我们团队应该怎样合作.因此文章题目应该是来自大雁的教训,故答案C

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.
A.depend B.fairness C.grades D.help out AB.in order to   AC.independent
AD.need BC.provide BD.develop CD.opinion ABC.themselves  ABD.keeping
Do you like doing chores?Do you think our kids should(66)D with housework at home?Do your parents agree that kids should do chores?Maybe your parents think kids should spend time on schoolwork (67)AB get good grades and get into a good university.So there in no(68)AD for children to do it now.
However,my father has a different (69)CD.He thinks it is important for children to learn how to do chores and help their parents with housework.It is not enough to just get good (70)C at school.Children these days(71)A on their parents too much.Doing chores helps to(72)BD children's independence and teaches them how to look after(73)ABC.It also helps them to understand the idea of(74)B.Since they live in one house with their parents,they should know that everyone should do their part in(75)ABD it clean and tidy.He often says that the earlier kids learn to be independent,the better it is for their future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Do you know what the White House is?Perhaps some of you do,while others don't.
The White House is a house in Washington.The president of the U.S.A.lives in it.It's really white.But do you know why the White House is white?The story happened in 1812.That year England was at war with America.The British army got to Washington and set the president's house on fire.In 1814,in order to hide the marks of the fire,the stone walls of the president's house were painted white and it has been the"White House"ever since.
 56.The White House is a house forc.
A.the American people.
B.the soldiers of U.S.A.
C.the presidents of U.S.A.
D.the patients of U.S.A.
 57.England fought with America inB.
A.1810     
B.1812   
C.1814  
D.1916
 58.The house is called"White House"becauseA.
A.the stone walls of the house were painted white
B.the house is very clean
C.it's covered with snow
D.they like white colour
 59.The White House was painted white becauseC.
A.the house is old
B.the house is new
C.it was once on fire and was with marks.
D.they have enough paint
 60."ever since"meansD.
A.never  
B.before 
C.once 
D.from then on.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

7.Jim went to Japan four years ago.(改为同义句)
Jim hasbeen in Japan for four years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.It's Saturday morning.Betty is having her breakfast.Betty's mother and father are with her.On Saturday morning,Betty doesn't go to school.She helps her parents do some housework.This morning she says to her mother."Can I help you,mum?""Yes,you can help me."her mother says,"You can go to Mr.White's shop.Something is wrong with our clock.Mr.White mends (修理)clocks.Our clock is in his shop.""Is he mending our clock?"Betty asks."Yes."her father says."And this morning it is ready.""Yes,it is ready."Her mother says,"Go to Mr.White's shop.Take this bag.You can put the clock in it."Betty takes the bag and goes to the shop to get the clock back home.
56.What is Betty doing on Saturday morning?B.
A.She goes to school.B.She is having her breakfast.C.She is cooking with her mother.
57.Betty often helps her parentsCon Saturday.
A.do some cleaning       B.do some shopping             C.do some housework
58.There is something wrong with theirB.
A.radio                  B.clock                         C.car
59.B is mending their clock.
A.Mrs.White              B.Mr.White                     C.Mr.Brown
60.Which is correct in the following?A
A.The clock is ready this morning.
B.Betty goes to the shop to get the clock with a backpack.
C.Betty and her mother go to the shop together.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---Excuse me,are these Mary's exercise books?
---Sorry.They are______ exercise books.______ are on the teachers'desk.(  )
A.my; HerB.mine; HerC.my; HersD.mine; Hers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

11.How beautiful these Chinesepaintings(油画) are!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.David 最近特别苦恼.他的学习成绩退步很多,因为他渐渐迷恋上电脑游戏,经常背着父母消耗时间到深夜,白天有空就上网,父母知道了很生气,而他还与父母发生争吵.David写信给朋友Lily,让Lily帮他解决这个问题.请你以Lily的名义给他提供一些建议,要点如下:
1不要玩游戏,游戏对眼睛不好,对学习有坏处.(play,bad)
2多参加体育运动,周末多和同学一起活动.(play sports,play with)
3学会和朋友父母沟通,和父母亲多交流,向父母道歉.(talk with,say sorry)
4努力学习,争取取得好的成绩.(work hard,grades)
要求:1可以对要点进行适当补充.2 100词左右,开头已写出,但不记入总词数.
Dear David,
I know you are not happy these days,you did badly in your study.
                                                        
Best wishes!
Yours
Lily

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.某英文报举办"家乡的变化"主题征文活动.请根据提示,适当发挥,以"The Changes in My Hometown"为题,写一篇80词左右的英文短文.
说明:1提示仅供参考,不必逐句翻译.2参考词汇:狭窄的narrow
过去1房屋破旧,街道狭窄.
2只有两个广场供人们休息放松使用.
现在1 住房宽敞明亮,每家都拥有自己的汽车.
2道路变得宽阔,交通不再拥挤.绿色的树木,美丽的鲜花簇拥在道路的两旁.
3有越来越多的广场为人们提供休闲场地.
将来请你展望家乡的未来

查看答案和解析>>

同步练习册答案