精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.It's Saturday morning.Betty is having her breakfast.Betty's mother and father are with her.On Saturday morning,Betty doesn't go to school.She helps her parents do some housework.This morning she says to her mother."Can I help you,mum?""Yes,you can help me."her mother says,"You can go to Mr.White's shop.Something is wrong with our clock.Mr.White mends (修理)clocks.Our clock is in his shop.""Is he mending our clock?"Betty asks."Yes."her father says."And this morning it is ready.""Yes,it is ready."Her mother says,"Go to Mr.White's shop.Take this bag.You can put the clock in it."Betty takes the bag and goes to the shop to get the clock back home.
56.What is Betty doing on Saturday morning?B.
A.She goes to school.B.She is having her breakfast.C.She is cooking with her mother.
57.Betty often helps her parentsCon Saturday.
A.do some cleaning       B.do some shopping             C.do some housework
58.There is something wrong with theirB.
A.radio                  B.clock                         C.car
59.B is mending their clock.
A.Mrs.White              B.Mr.White                     C.Mr.Brown
60.Which is correct in the following?A
A.The clock is ready this morning.
B.Betty goes to the shop to get the clock with a backpack.
C.Betty and her mother go to the shop together.

分析 文章大意:本文是一篇记叙文.文章主要讲述了周六的早上Betty正在做的事情以及妈妈让Betty去Mr White的商店里拿自己家的修好的钟的故事.

解答 56-60:BCBBA
56题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段It's Saturday morning.Betty is having her breakfast可知 正在吃早饭,故答案B
57题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段She helps her parents do some housework可知 她经常帮她妈妈做家务,故答案C
58题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段Something is wrong with our clock可知 家里的钟坏了,故答案B
59题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段Mr.White mends (修理)clocks可知 White先生修好了钟,故答案B
60题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段And this morning it is ready.""Yes,it is ready."可知今天早上钟修好了,故答案A

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.He lives _______ in the village,but he never feels_______.(  )
A.alone; aloneB.alone; lonelyC.lonely; lonelyD.lonely; alone.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.朋友问你在干什么,你正好在看电视,你回答道:
I'm watching TV.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.The trip to HongKong is a happy experience for me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

9.Have you seen that film yet?(改为肯定句)
Wehave already seen that film.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Many of us enjoy watching animals in the wild.They usually make us pleased,cheer us up and,sometimes,even get us scared.But did you know they can teach us?Geese,for example,teach a very good lesson about teamwork.
In fall,Canada geese fly south to get away from Canada's cold winter weather.They lift off in no order.Yet very quickly they form a V shape,with one bird leading the flock (雁群).Scientists have discovered that geese flying in a V-shaped formation can help them to save energy.In this way,they can fly 70percent farther without rest than birds flying alone.
How does this apply to (适用于) humans?
Work together.Whether it is in our personal lives or our professional ones,we need other people.We are encouraged by their enthusiasm and energy.If we face the difficulties in life alone,the risks are greater.
Be an encourager.We have found that geese make sound in flight to encourage those up front to keep up the speed.Team members should regularly communicate with each other while working towards a common goal.
Take turns.The goose out in front has the hardest job as it breaks up the air currents.When it gets tired,it moves behind,and another goose moves into the lead.By sharing the role,the flock  can travel great distances.Teams can benefit from the same idea.Based on their experience and skills,people can take turns sharing the leadership role.
Set a good example.When geese are on land,if something scares the leader,it might fly off.So does the flock.But if the leader remains calm,the flock will do the same.Geese and people usuallyimitate their leaders.When leading,we must remember that our actions and emotions are passed on to our followers.
Like geese,when we work together,our burdens are lighter.
61.According to the passage,animals usually make people feelB.
A.interested and relaxed          B.pleased and cheerful
C.scared and worried         D.surprised and excited
62.How do geese encourage each other during the flight?A
A.By making sound.B.By following the leader.
C.By flying in V shape.D.By taking turns to fly in front.
63.The underlined word"imitate"in the passage meansD.
A.control     B.stop      C.warn     D.follow
64.What can we infer from the passage?C
A.Taking turns to be the leader while flying is to search for food.
B.It seems that working together can only be needed on our jobs.
C.By helping and sharing,our problems in life can be less difficult.
D.It is always useless for leaders to set an example to group members.
65.What would be the best title for the passage?C
A.Art of Leadership              B.Life of Geese
C.Lessons from Geese       D.Secrets of Flight.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---What are the children talking about?They look so happy!
---NBA games.They watched one______.(  )
A.an hour agoB.for an hourC.in an hourD.an hour later
E.an hour ago         

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.I think _______ more vegetables ________ good for our health.(  )
A.eating; areB.eating; isC.eating; amD.eating; was

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.为了解我国中学生的学校生活,透视我国中学教育现象,某国外教育机构在自己的官方网站开辟了以"My school life"为题的发帖栏.请你根据下列思维导图提供的信息,写一篇帖文,介绍自己的学校生活和你的看法.
提示:1、短文应包括导图中的全部信息,条理清楚,行文连贯;
2、短文中不能出现真实的人名和地名;
3、词数不少于80,开关已给出,不计入总词数.

My School Life
I'm a student in a middle school in China.__________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案