精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Sir Run Run Shaw was born in Ningbo,Zhejiang,China in 1907,but received his education in American-run schools in Shanghai.He is the sixth son of a businessman.At the age of 19,during his summer vacation,he followed his third elder brother to Singapore to start a film market.Since that,he has developed a deep interest in the movie business.
He and his brother set up the South Seas Film studio in 1930,which later became Shaw Studios.In 1967,he set up TVB with his friends in Hong Kong,and now it's one of the top 5television producers in the world.
Over the years,he has given a lot of money to build schools and hospitals.He gave $100million Hong Kong Dollars for rebuilding after the 2008Sichuan Earthquake.He helps a lot of people and his name is on many buildings around China because of his donations.In 2011,he retired(退休).He died in January,2014.At that time,he was 107years old.

56.Sir Run Run Shaw was born inC.
A.Hong Kong
B.America
C.Zhejiang
D.Shanghai
57.He had taken a deep interest in the movie business sinceB.
A.1907       
B.1926        
C.1930            
D.1967
58.In this passage,D is one of the top 5television producers in the world.
A.South Seas Film studio  
B.GTV
C.Shaw Studios     
D.TVB
59.The underlined word"donations"meansB in Chinese.
A.投资      
B.捐赠            
C.冒险        
D.挥霍
60.From the passage,we knowC.
A.Sir Run Run Shaw didn't retire at all
B.Sir Run Run Shaw lived a short life
C.Sir Run Run Shaw was born in a big family
D.Sir Run Run Shaw set up TVB alone.

分析 文章大意:这篇文章主要讲述了邵逸夫的故事.他在1907年出生于浙江宁波,但是他在上海一所由美国人经营的学校上学,他是一位商人第六个孩子.在他19岁的时候跟着第三个哥哥去新加坡打开电影市场,从那时起,他对电影事业产生了浓厚的兴趣.1930年,创办了南海电影工作室,后来成立邵氏影城;1967年,他和朋友在香港建立了TVB.;多年来,他一直捐钱建造学校和医院,他帮助了很多人,由于捐赠,他的名字出现在了很多建筑物上.2011年,他退休了,2014年,107岁的他与世长辞.

解答 56答案C.细节理解题.根据"Sir Run Run Shaw was born in Ningbo,Zhejiang"可知他出生在浙江宁波市,故选C.
57.答案B.细节理解题.根据"At the age of 19,during his summer vacation,he followed his third elder brother to Singapore to start a film market.Since that,he has developed a deep interest in the movie business."可知在他19岁时跟哥哥去新加坡打开电影市场时,对电影行业产生了浓厚的兴趣,他出生于1907年,1907+19=1926,故他在1926年对电影事业产生了浓厚的兴趣,故选B.
58.答案D.细节理解题.根据"he set up TVB with his friends in Hong Kong,and now it's one of the top 5television producers in the world."可知,TVB是世界上顶尖的五大电视制造商之一,故选D.
59.答案B.词意推断题.根据"He helps a lot of people and his name is on many buildings around China because of his donations"可知他帮助了很多人,他的名字出现在中国很多建筑物上,由"help a lot people"及"his name is on many buildings around China",名字出现在建筑物上,可推断这是捐赠,故选B.
60.答案C.细节理解题,由第一段第二行"He is the sixth son of a businessman"可知他是一个商人的第六个孩儿子,看出他出生在一个大家庭,所以C选项正确.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.---I thinkthe volunteers who saved people in trouble should be regarded as heroes(那些拯救受困人员的志愿者应该被视为英雄) as well.(regard)
---I agree.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Seeing their teacher _______ into the classroom,they stopped _______ at once.(  )
A.walk; tellingB.entering; to speak
C.enter; to tellD.walking; talking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-             will Mrs.Lin go to Germany?
-To see her daughter there.(  )
A.HowB.WhenC.WhyD.What

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Are you between 12and 16years old?
Are you looking for the perfect holiday?
Would you like fun,new friends and a new adventure?
We have the answer!And all you need is a bike!Join a Paradise Cycling Adventure Holiday!
You will join a group of 12teenagers and two leaders.You'll see mountains,the sea,pretty country villages and lakes.You'll cycle about 20km on most days,but don't worry-you don't need to cycle up any mountains and you can go quite slowly if you need to.On the days when you don't cycle,you can have a go at some different sports,like swimming and caving,and you'll nove to a different hotel every night
At the end of your holiday you'll find you are fitter,more energetic and have more friends!It is really a perfect holiday.
Places are limited so book your place now!
Phone 005 6867 4758or visit our website:www.Paradisecycling.cn.

51.What do you need if you want to join Paradise Cycling Adventure Holiday?A
A.A bike. 
B.A book. 
C.A leader.
52.How far will people cycle on most days?B
A.About 10km. 
B.About 20km. 
C.About 30km.
53.What can't people get at the end of the holiday?C
A.Health. 
B.Energy. 
C.Money.
54.How many people are in a group?B
A.Twelve. 
B.Fourteen. 
C.Two.
55.The passage isA.
A.An advertisement. 
B.A documentary. 
C.A story.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-I'm very sorry,Allen.I can't find your favorite CD.
-_____,Torn.I'll go and buy another one.(  )
A.It doesn't matterB.Don't say that
C.SureD.You are kidding

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Excuse me,could you tell me       ?
-Yes,I bought them in Xinhua Bookshop.(  )
A.where you bought the booksB.where did you buy the books
C.how you bought the booksD.how did you buy the books

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I won't watch basketball matches ________ James is playing.He pays much attention to teamwork.(  )
A.unlessB.ifC.althoughD.since

查看答案和解析>>

同步练习册答案