分析 这篇文章主要介绍了小王子不开心想和小狐狸玩.但是小狐狸告诉小王子自己还没有被驯服.并交给小王子驯服自己的方式,可以看出小狐狸想和小王子成为朋友.
解答 答案:36.D 细节理解题.根据前三行句子Who are you?"asked the little prince (王子)."I am a fox (狐狸),"said the fox."Come and play with me,"said the little prince."I am so unhappy."你是谁?"小王子问."我是一只狐狸,"狐狸说."来和我玩吧,"小王子说,"我很不高兴."可知小王子不高兴.高兴D.
37.A 词义猜测题.根据上文"I cannot play with you,"the fox said."I am not tamed.""I am looking for men,"said the little prince."What does that mean-‘tame'?"狐狸说"我不能和你一起玩,"我没有被…""我在找人,"小王子说,tame意味着什么"?可知说的是驯服的事,结合选项,tame指的是训练某人服从你.故选A.
38.C. 细节理解题.根据第十二行句子And then look:you see the grain (谷物)-fields down there?I do not eat bread.Wheat is of no use to me.The wheat fields have nothing to say to me.And that is sad.But you have hair that is the colour of gold.Think it will be so wonderful when you have tamed me!The grain,which is also golden,will bring me back the thought of you.然后看:你看见田里的谷物了吗?我不吃面包.小麦对我来说是毫无用处的.麦田对我来说没什么.这是可悲的.但是你的头发是黄金的颜色.当你驯服了我的时候,你会觉得这是多么美妙的事情啊!谷物也是金黄色的,那会使我想起你.可知会让狐狸想起小王子的是谷物.故选C.
39.A 细节推理题.根据倒数第四段句子"Please tame me!"he said."请你驯服我吧!"他说.和倒数第二段句子"You must be very patient,"replied the fox."First you will sit down at a little distance from me-like that-in the grass.I shall look at you out of the corner of my eye,and you will say nothing.Words are the source of misunderstandings.But you will sit a little closer to me,every day…"你必须非常耐心,"狐狸回答道,"你先坐下来在和我一小段距离的草地上,我要看着你走出我的视线,你什么也不说.语言是误会的根源.但是,你会每一天坐得靠我更近些…"可知最后四段主要讲的是小王子驯服狐狸的方式.故选A.
40.A 细节推测题.根据第四行句子"I cannot play with you,"the fox said."I am not tamed.""我不能和你玩,"狐狸说,"我没有被驯服."倒数第四段句子"Please tame me!"he said."请你驯服我吧!"他说.以及后四段的介绍可以看出狐狸想要一个朋友.想和小王子交朋友.故选A.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Giant Bicycles | |
Giant 400 | =24speed Large size only Colors:orange,black,white Price:450 |
Giant 300 | =24speed Medium and small size Colors:red,black price:330 |
| Merida Bicycles | |
Challenger 350 | =24speed Large and medium size Color:blue price:325 |
Challenger 300 | =24speed Medium and small size Color:black Price:315 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.he would have it for no use. | B.everyone else would also buy one |
| C.it would be the best in the class | D.Celina would pay for it |
| A.Joseph and his school | B.Joseph and his friends |
| C.A happy camping trip for Joseph | D.An Invitation to Joseph. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com