精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Joseph really felt very happy.When he arrived at his seat in the classroom that morning,he found an invitation on his desk.It was from several of his classmates asking him to join them on a camping trip.This was the first time he was asked to join in an out-of school activity.Why were they asking him now?Nobody seemed to like him.In fact,he had been so lonely that he drowned his feelings with food.As a result,he had put on a lot of weight,and this gave the kids something more to make fun of him.
Celina,who was standing near Joseph when he read the invitation,went out quickly to tell the others that the trick had worked.Everyone was pleased that Joseph thought that was true.But there was no camping trip.The whole thing was made up.
    At first,Celina thought it was fun.But later,when Joseph told her that he was going to buy a sleeping bag with his savings,Celina had a second idea.She knew that Joseph's family had little money,and she hated to see him spend his savings on something he would never use.Celina also hated to tell Joseph the truth.Her close friends would be angry with her.
    What could she do now?
44.The underlined sentence"that he drowned his feelings with food"meansD.
A.he brought his food to his classmates
B.he asked for a lot of food from his classmates
C.he had a lot of food to put on weight
D.he ate a lot to make himself feel less lonely
45.What would happen if Celina told Joseph the truth?C
A.Joseph would go on the camping trip himself.
B.Joseph's family would be angry with Celina.
C.Celina might have trouble with her friends.
D.Joseph would be thankful to his classmates.
46.If Joseph bought a sleeping bag,A.
A.he would have it for no use.B.everyone else would also buy one
C.it would be the best in the classD.Celina would pay for it
47.From the story we can guess thatB.
A.everybody would go camping in the class
B.Joseph had few friends in the class
C.Joseph joined in many out-of-class activities
D.Celina was Joseph's best friend in the class
48.Which of the following is the best title for this passage?D
A.Joseph and his schoolB.Joseph and his friends
C.A happy camping trip for JosephD.An Invitation to Joseph.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍一场不应该的恶作剧.约瑟夫收到一封参加露营的邀请信,他很开心,因为平时没有人喜欢他,当他读这封信时,塞莉纳在他旁边,塞莉纳告诉大家恶作剧起作用了,实际上没有露营,都是瞎编的,但是约瑟夫信以为真,他家本来就不富裕,但是他还要买睡袋,塞莉纳良心发现了.想要告诉约瑟夫实情,又怕朋友们会迁怒于她.她应该怎么办呢?

解答 44.答案:D.词语猜测题.根据上句Nobody seemed to like him.似乎没有人喜欢他.可知,"他用食物淹没了自己的感情"这里应该翻译为"他是如此的孤单以至于他把自己的感情全沉溺在食物堆里了.",即他吃了很多东西,使自己不再感到寂寞.选D.
45.答案:C.细节理解题.根据第三段最后一句Celina also hated to tell Joseph the truth.Her close friends would be angry with her.塞莉纳也不想告诉约瑟夫真相.她亲密的朋友会生她的气.
46.答案:A.细节理解题.根据倒数第二行and she hated to see him spend his savings on something he would never use.她讨厌看到他把积蓄花在他永远不会用的东西上.可知,约瑟夫买的睡袋会毫无用处.选A.
47.答案:B.细节理解题.根据第一段第二行Nobody seemed to like him.似乎没有人喜欢他.可知,我们能猜出来约瑟夫在班上几乎没有朋友.选B.
48.答案:D.标题猜测题.根据第一行Joseph really felt very happy.When he arrived at his seat in the classroom that morning,he found an invitation on his desk.It was from several of his classmates asking him to join them on a camping trip.约瑟夫真的很高兴,当他早上到达教室的座位时,他在桌上发现了一个邀请,是他的几个同学邀请他和他们一起去野营的.可知,短文主要围绕邀请约瑟夫去野营的恶作剧展开的,因此标题可以是"一个给约瑟夫的邀请",选D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.What colour may the boy like?
A.Blue.
B.Red.
C.Yellow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Edward Jenner was a country doctor.He was born in 1749.He studied medicine in London and then returned to work as a doctor in his hometown.One day,he made an important discovery.He found a way to stop people catching smallpox,a terrible illness.
People with smallpox often died.A lot of the patients Jenner looked after were farmers and their families.Jenner noticed a strange thing-the girls didn't get smallpox when they looked after cows.They caught a different,less serious illness.Jenner knew that the farmers sometimes tried to give this less serious illness to their family.They hoped that this would stop them from catching smallpox.
Jenner developed this idea by doing an experiment with a farmer's son.He cut the boy's arm and gave him the less serious illness.He hoped it would protect the boy from smallpox.Jenner and the boy were both very brave because they did not know what would happen.There was a danger that the boy would become very ill,and even die.Fortunately,Jenner's experiment was successful.The government asked other doctors to use the same treatment.Thanks to Jenner,no one gets smallpox today.
根据短文内容,填写相关信息词语(每空一词).
Edward Jennera country doctor,learning medicine in London
His discoveryFinding a way to stop people  (76)catching smallpox.
A strange thingthe girls didn't get smallpox when they looked after the cows.
The reasonthey caught a different,less  (77)serious illness.
The experimenthe cut the boy's  (78)arm and gave him this kind of illness.
A dangerthe boy would be ill,and even (79)die.
The endingJenner's experiment was (80)successful and other doctors use the same treatment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Google's DeepMind AlphaGo program beat South Korea's Lee Se-dol in the first of a series of games in Seoul.
Throughout most of the game Lee seemed to have the upper hand but in the last 20
minutes,AlphaGo took a very important lead.Mr.Lee then made a big mistake,handing victory to his competitor.
"I was very surprised because I did not think that I would lose the game,"said Mr Lee."A mistake I made at the very beginning lasted until the very last."The Go player,Lee,has won 18world championships (世界锦标赛) since turning professional at the age of 12.He is considered a No.1Go player because he has won lots of competitions and contests over a long,successful career.The 33-year-old is one of the greatest players in modem history of the ancient board game,with 18international titles to his name-the second most in the world.
He said AlphaGo's early method was"excellent"and that he was greatly shocked by one unusual move it had made that a human never would have played.Although he failed,he did not regret accepting the challenge."I had a lot of fun playing Go and I'm looking forward to the fixture games."he said.
The two sides will play a total of five games over the coming days for a prize of about a million US dollars.The last match is to be held on Tuesday in the Four Seasons Hotel in Seoul.UI think AlphaGo is far more creative than we ever imagined.It makes us rethink all the traditional rules and knowledge we learned in Go."said Lee Hyun-Wook,a professional Go player.
Go is an ancient board game which is famous for its difficulty.It is a two-person game and was created in China more than 3,000years ago.The players compete for territory (领地) by placing black and white stones on crossings of a board of 19lines by 19lines.The winner is the player who manages to sealmore territory.
57.What does the underlined phrase"have the upper hand"mean in the 2nd paragraph?A
A.be in the leading place
B.fall behind
C.be in a worse situation
D.keep quiet
58.Which of the following CAN be used to introduce Lee Se-Dol?C
A.Lee Se-Dol has only won 18medals in all since turning professional.
B.Lee Se-Dol regretted accepting the challenge because he failed the game.
C.South Korean Lee Se-Dol is one of the greatest Go players at present.
D South Korean Lee Se-Dol beat the creative AlphaGo without difficulty.
59.Which statement is TRUE according to the passage?C
A.AlphaGo forces us to change all the traditional rules and knowledge we learned in Go.
B.Lee will compete with AlphaGo for 5more games and the winner will get one million.
C.Go is a two-person game and was created in ancient China more than 3,000years ago.
D.Although having lots of fun playing Go,Lee doesn't want a next game with AlphaGo.
60.Where can we most probably read this passage?A
A.In a newspaper.
B.In a travel magazine.
C.In a text book.
D.On a cinema poster.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5."Who are you?"asked the little prince (王子).
"I am a fox (狐狸),"said the fox.
"Come and play with me,"said the little prince."I am so unhappy."
"I cannot play with you,"the fox said."I am not tamed."
"I am looking for men,"said the little prince."What does that mean-‘tame'?"
"To me,you are still nothing more than a little boy who is just like a hundred thousand other little boys.And I have no need of you.And you,on your part,have no need of me.To you,I am nothing more than a fox like a hundred thousand other foxes.But if you tame me,then we shall need each other.To me,you will be unique (独一无二的) in all the world.To you,I shall be unique in all the world…"said the fox.
"I am beginning to understand,"said the little prince."There is a flower…I think that she has tamed me…"
"My life is very monotonous (单调的),"the fox said."I hunt chickens; men hunt me.All the chickens are just alike,and all the men are just alike.And,in consequence,I am a little bored.But if you tame me,it will be as if the sun came to shine on my life.I shall know the sound of a step that will be different from all the others.Other steps send me hurrying back underneath the ground.Yours will call me,like music,out of my burrow (洞穴).And then look:you see the grain (谷物)-fields down there?I do not eat bread.Wheat is of no use to me.The wheat fields have nothing to say to me.And that is sad.But you have hair that is the colour of gold.Think it will be so wonderful when you have tamed me!The grain,which is also golden,will bring me back the thought of you.And I shall love to listen to the wind in the wheat…"
The fox gazed at the little prince,for a long time.
"Please-tame me!"he said.
"One only understands the things that one tames,"said the fox."Men have no more time to understand anything.They buy things all ready made at the shops.But there is no shop anywhere where one can buy friendship,and so men have no friends any more.If you want a friend,tame me…"
"What must I do,to tame you?"asked the little prince.
"You must be very patient,"replied the fox."First you will sit down at a little distance from me-like that-in the grass.I shall look at you out of the corner of my eye,and you will say nothing.Words are the source of misunderstandings.But you will sit a little closer to me,every day…"
The next day the little prince came back.
"It would have been better to come back at the same hour,"said the fox."If,for example,you come at four o'clock in the afternoon,then at three o'clock I shall begin to be happy.I shall feel happier and happier as the hour advances.At four o'clock,I shall already be worrying and jumping about.I shall show you how happy I am!But if you come at just any time,I shall never know at what hour my heart is to be ready to greet you…"
36.At the moment he first saw the fox,the little prince wasD.
A.bored
B.afraid
C.worried
D.unhappy
37.According to the passage,the underlined word"tame"probably meansA.
A.to train somebody to obey you
B.to ask somebody to attack you
C.to keep somebody waiting for you
D.to prevent somebody needing you
38.What will probably bring the fox back the thought of the little prince?C
A.Bread.
B.Chickens.
C.Grain.
D.Wind.
39.The last four paragraphs are mainly aboutA.
A.the ways the little prince tames the fox
B.the causes the little prince tames the fox
C.the purposes the little prince tames the fox
D.the best time the little prince tames the fox
40.What can we infer (推测) from the passage?A
A.The fox wanted a friend.
B.The little prince was looking for the fox.
C.Men can buy friendship in the wheat fields.
D.It is good to meet the fox at different times of a day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.It was another day to jump rope in gym class.Lynn and Mike turned the long rope in big circles.The whole class  hurried to get in line to wait for their turn to jump.Millie stood at the back of the line and frowned.
    Nick went first.He watched the rope and ran in at just the right time.Everyone counted(数数).He made it all the way to 30 jumps.One after another,the kids watched the rope,ran in and jumped.Then it was Millie's turn.She watched the rope go around and around,but she didn't move.She felt like everyone was looking at her.
    Millie's friends cheered."Go,Millie,go!"
    Millie's face turned red.At last,she tried,but she couldn't.
    The truth was that Millie  jumped rope at home every day.With a short rope,she could jump 100 times without missing.She just didn't know how to run in and start jumping with a long rope.Since(因为) she was the only kid on her street,there was no one to help turn the long rope.
    Just then,Ms Miles,the gym teacher,brought out some short jump ropes.
"Let's see how long each one of you can jump without missing,"she said as she gave each student a short rope,"Ready.Go!"
    Millie smiled for the first time ever in gym class.When she jumped,she sang rhymes quietly to herself.
    After a while,Millie knew that everyone was cheering,"Go,Millie,go!"                   The loud cheering almost made her stop,but she kept going.When at last she was too tired to go on,she stopped.The whole class cheered.Everyone was looking at her and smiling.Millie smiled sweetly,too!

63.One day Millie and her classmates jumped ropeD.
A.during the ten minutes'break
B.after school
C.with their teachers
D.in gym class
64.At the beginning of the story,MillieA.
A.couldn't start jumping with a long rope
B.stood at the front of the line
C.was in an after school activity
D.had no friends in her class
65.The underlined word"frowned"in paragraph 1means"B".
A.cried
B.looked unhappy
C.ran away
D.smiled
66.From the passage we know MillieD.
A.didn't like the long rope
B.had no time to play at home
C.often played the long rope with Mike
D.was the only kid on her street
67.Which sentence is the best one for the missing part?C
A.Millie wanted to have a rest.
B.Nick got the first place.
C.Millie was the last one still jumping rope.
D.Mike would be the winnner.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-_________ will you get home?The lunch is ready.
-I'll get home in ten minutes.
A.How  longB.How oftenC.How farD.How soon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.When I was in college,I heard about a book titled"Looking Out for Number One".I never read the book,and I didn't like it.I think it was because the title made me feel bored.I hadn't been taught to be so selfish that I should focus on only me.I thought I needed to help others and,along the way,I would also help myself.Now,I realize I should have at least considered learning more about looking out for number one.
Many years after seeing the book about looking out for number one,I'm realizing number one,me,is the person I should care first in the world.Jeffrey Gitomer asks the question,"Who is the most important person in your life?"Most people answer,"The customer."He then asks,"If there were only two people left in the world,the customer and you,who would you want to survive (生存)?"Now the answer is me.
It makes sense that if we can't help ourselves first,we will never be ready to help others.We all need to learn to control our lives and make the best decisions for ourselves.That will put us in the position to help others in the future.But many of us are slow to understand this.
It is said that happiness will bring success,but success doesn't always bring happiness.We all want to be happy and successful.Some of us can be very happy when our basic needs are met and our families are safe.Others will seek for high levels of success,thinking that will bring happiness.I'm sure we can think of some people who are very successful,according to the world's standards (标准),but they appear to be unhappy sometimes.This is because they have been so busy working for somebody else's goals that they haven't considered their own needs.
61.Why did not the writer like the book?A
A.Because the title made the writer feel bored.
B.Because the book made the writer feel interested.
C.Because the writer needed to help others as well as himself.
D.Because the title made the writer surprised.
62.Who does the writer think is the most important person in the world?D
A.The customer.
B.Others.
C.Jeffery Gitomer.
D.Himself.
63.From the third paragraph,we can learnB.
A.we should help others instead of ourselves
B.actually many of us can understand this idea gradually
C.helping others can help us to control our lives
D.we need to help others make the best decisions
64.Sometimes successful people feel unhappy becauseB.
A.they seek for too high levels of success
B.they haven't worked for their own goals
C.their basic needs are not completely met
D.they think success can't bring happiness
65.The best title for the passage can beD.
A.Happiness and Success Come Together 
B.The Customer and Yourself
C.People in Your Life 
D.Looking Out for Number One.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Parents should notbe too strict with teenagers.(be)
父母不应该对青少年太严格.

查看答案和解析>>

同步练习册答案