| Edward Jenner | a country doctor,learning medicine in London |
| His discovery | Finding a way to stop people (76)catching smallpox. |
| A strange thing | the girls didn't get smallpox when they looked after the cows. |
| The reason | they caught a different,less (77)serious illness. |
| The experiment | he cut the boy's (78)arm and gave him this kind of illness. |
| A danger | the boy would be ill,and even (79)die. |
| The ending | Jenner's experiment was (80)successful and other doctors use the same treatment. |
分析 短文将饿了爱德华•詹纳是一个乡村医生.他发现了一个方法来阻止人们感染天花,通过实验,最后他成功了,从此人们不再得天花.
解答 答案:76.catching 细节理解题.根据第一段句子One day,he made an important discovery.He found a way to stop people catching smallpox,a terrible illness.有一天,他有一个重要的发现,他发现了一种阻止人们感染天花的方法,这是一种可怕的疾病.可知找到一个方法来阻止人们感染天花,stop sb doing sth阻止某人做某事.故答案为catching.
77.serious 细节理解题.根据第二段第二行句子They caught a different,less serious illness.他们得了另一种不那么严重的病.可知他们得了另一种不那么严重的病.故答案为serious.
78.arm 细节理解题.根据第三段第一行句子He cut the boy's arm and gave him the less serious illness.他划破男孩的胳膊,然后给了他不那么严重的疾病.可知他划破男孩的胳膊,然后给了他不那么严重的疾病.故答案为arm.
79.die 细节理解题.根据第三段第二行句子There was a danger that the boy would become very ill,and even die.很危险这个男孩会病得很重,甚至死亡.可知是这个男孩会病得很重,甚至死亡.故答案为die.
80.successful 细节理解题.根据第三段最后一行句子Jenner's experiment was successful.The government asked other doctors to use the same treatment.Jenner的实验是成功的.政府要求其他医生使用相同的治疗方法.可知Jenner的实验是成功的.政府要求其他医生使用相同的治疗方法.故答案为successful.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,确定最佳答案.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Giant Bicycles | |
Giant 400 | =24speed Large size only Colors:orange,black,white Price:450 |
Giant 300 | =24speed Medium and small size Colors:red,black price:330 |
| Merida Bicycles | |
Challenger 350 | =24speed Large and medium size Color:blue price:325 |
Challenger 300 | =24speed Medium and small size Color:black Price:315 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.he would have it for no use. | B.everyone else would also buy one |
| C.it would be the best in the class | D.Celina would pay for it |
| A.Joseph and his school | B.Joseph and his friends |
| C.A happy camping trip for Joseph | D.An Invitation to Joseph. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com