【题目】There are many festivals in Australia. The most important one is Christmas. Each year, the summer holidays at every high school last about two months from December to January, which covers the Christmas time. Since it is a long holiday, most overseas (外国的)students love to fly back to their home countries to spend the time with their families and friends, but a few students still stay in Australia during the holiday to get part-time jobs. Easter(复活节)in March is another important holiday in the year. It actually combines(使联合)“Good Friday”and“Easter Monday”.Almost every shop closes on Good Friday. And people usually go to see Easter show. The Chinese New Year is not a public holiday in Australia, so every Chinese students still has to go to school to study .
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
【1】The most important holiday in Australia is Christmas.
【2】In Australia , you can spend Christmas in winter.
【3】Overseas students can do part-time jobs in their summer holidays.
【4】People always go shopping on Good Friday in Australia.
【5】Students in Australia go to school in the Chinese New Year.
【答案】
【1】T
【2】F
【3】T
【4】F
【5】T
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了澳大利亚重要的节日--圣诞节。
【1】T细节理解题。根据文中The most important one is Christmas.可知,在澳大利亚最重要的节日是圣诞节。故答案填T。
【2】F细节理解题。根据文中December to January, which covers the Christmas time.可知圣诞节在澳大利亚的冬天。故答案填F。
【3】T细节理解题。根据文中most overseas (外国的)students love to fly back to their home countries to spend the time with their families and friends,可知。故填T。
【4】F细节理解题。根据文中Almost every shop closes on Good Friday可知是关门不能购物。故填F。
【5】T主旨大意题。根据文中The Chinese New Year is not a public holiday in Australia, so every Chinese students still has to go to school to study .可知在澳大利利亚的学生在中国的新年去上学。故填T。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】通读全文, 根据短文理解, 选择正确答案填空。
It is interesting to visit another country, 1 there are some questions. When we don't know the culture very 2, it may be difficult to talk 3 the people there, we may not know how to do shopping.
In a foreign country, we might(可能)not know where to eat or what to order in a restaurant. It is not easy to decide 4 to tip(付小费)waiters or taxi drivers. When we 5 help, we might not know how to ask for help. It is not happy to have an experience(经历)6 that.
7 a short time, then we learn what to do and what to say. We learn 8 life in 9 country, and may be we don't want 10.
(1)A.but B.and C.or D.for
(2)A.good B.well C.better D.best
(3)A.about B.with C.in D.at
(4)A.how many B.how much C.if D.which
(5)A.like B.needs C.likes D.need
(6)A.as B.for C.like D.with
(7)A.When B.Before C.After D.Until
(8)A.to enjoy B.played C.enjoyed D.play
(9)A.other B.each other C.others D.another
(10)A.leave B.to leave C.leaving D.left
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,按要求完成下列任务。
My name is Tom Brown. I am an English boy. (1) I am twelve. I am a middle school student. From Monday to Friday I am very busy. We have six classes a day. At school, I like doing sports, (2) like playing basketball, tennis and soccer. So my favorite subject is P.E.. Mr. White is my P.E. teacher. He is very cool. After school, our P.E. teacher plays games with us. We students all like him. (3) I don't like math because it is too difficult for me. (4) But my math teacher Ms Smith says it is interesting and useful. So I must work hard on it.
(1)What is Tom's family name?
(2)请将(1)处的句子画线部分提问。
(3)请写出(2)like的词性和汉语意思。
(4)请将(3)处的句子画线部分提问。
(5)请将(4)处的句子翻译成汉语。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
Honey(蜂蜜)from African(非洲)forest is very delicious.
Most people and many animals like eating it. However, the only way for them to get that honey is to find a wild bees' nest(蜂巢)and take honey from it. Often, these nests are high up in trees, and it is difficult to find them. But in parts of Africa, people and animals have a strange helper — a little bird called a honey helper.
In fact, the honey helper does not like honey, but it likes the wax(蜂蜡)in the nest. The little bird cannot reach the wax because it is inside the bees' nest. So, when it finds a nest, it looks for someone to help. The little bird sings loudly to get the attention(注意) of both passing animals and people. When it has their attention, it flies through the forest, waiting for the following animal or person that loves honey. Then it helps them find the nest. When they finally arrive at the nest, the follower tries to get the delicious honey and the bird waits and watches. Some of the honey and the wax always fall to the ground, and this is when the bird takes its share.
Scientists do not know why the bird likes eating the wax, but they seem to be able to smell the wax far away.
(1)It is difficult to find a bee's nest because________.
A.it's small
B.it hides up in the tree
C.it's too far
D.it's in Africa
(2)The underlined phrase “the follower” in paragraph 3 is _____________.
A.a bee
B.a bird
C.a beekeeper
D.a honey lover
(3)We can learn that the little bird in a special(特殊的) way.
A.sings in the forest
B.smell the food
C.gets its food
D.gets into bees' nests
(4)The best title of the passage can be.
A.Bees and Birds
B.Honey Lover's Helper
C.Beekeeping in Africa
D.Wax and Honey
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Here is the menu of Yunlai restaurant. Tom usually orders a fish, a cake, a cup of coffee and vegetable soup for lunch here. Today is a special day, these four only cost $24. So he will save ________ of the normal price.
Main Dish | Soup |
Drink | Dessert |
A.6%
B.20%
C.25%
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式(不多于3个单词)。 There is a zoo in my city. They have four new (animal) today. A panda, a lion, a koala and a giraffe. The (panda) name is Molly. It is from China and it's three years old. It likes (eat) bamboos. It is very cute and kind shy. The name of the lion is Bill and it (come) from Africa. It is five years old and it likes meat best. It is a strong and dangerous animal. So don't be near to it. The third one is Lorry. It is a koala of two years old. It is Australia. It is very lazy but smart. It (sleep) during the day and at night it gets up to (eat) leaves. The last one is a giraffe. It is very (beauty). Its name is Polly. Polly is four years old and it's from South Africa. It has a long neck. It is (relax) now.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】从每小题所给的A,B,C,D四个选项中选出一个最佳选项。C
If you go to Thailand, you'll see a very interesting vehicle(交通工具). It is like a three-wheeled(三轮的) motorbike. There is a cabin(舱室) for the driver in the front and two or three passengers(乘客) can sit at the back. When it starts(启动), it will make the sound "tuk, tuk." That's why it is called tuk-tuk.
In Thailand, tuk-tuks are everywhere in big cities like Bangkok. Why? Because they are very small, and they can go very quickly. We can also find tuk-tuks in China, Italy and some other places. One thing is very interesting, the German(德国)car maker,BMW, makes a funny-looking tuk- tuk.
How can you have a nice trip by tuk-tuk? Here are two tips. First, tell the driver where you are going, and talk about the price before you leave. If you don't do that, you may pay(支付) too much money for your trip, because tuk-tuks don't have the meters(计程表).Second, don't put your feet on the rail(横杆) behind the driver's head. It is not so good to the driver.
Remember the tips and you'll have a nice trip in Thailand.
(1)People love tuk-tuks very much because ________.
A.it is cheap to ride a tuk-tuk
B.they are small and quick
C.they look nice
D.they are like motorbikes
(2)According to(根据) the passage, we can't see tuk-tuks in ________.
A.China
B.Thailand
C.Germany
D.America
(3)What does the underlined word "tips" mean in the passage?
A.小费
B.小建议
C.情报
D.尖端
(4)What do you have to remember if you want to go by tuk-tuk in Thailand?
A.Put your feet on the rail behind the driver's head.
B.Talk about the price after you start your ride.
C.Tell the driver where you are going before the ride starts.
D.Pay extra(额外的) money to the driver after your tuk-tuk ride.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The number of the wild animals now.We should take action to protect them.
A.is getting fewer and fewer
B.is getting smaller and smaller
C.are getting fewer and fewer
D.are getting smaller and smaller
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】词汇应用
根据句子意思,用括号中所给汉语提示或英语单词的适当形式填空。(每空一词)
【1】His advice is of great__________(价值)to all of us.
【2】You’d better drive carefully for your own___________(safe).
【3】It is very___________(tire)to climb the Great Wall.
【4】The hotel is very popular with tourists because it provides a high level of_________(服务).
【5】Zhou Xun is one of the most popular___________(女演员)in China.
【6】The sports meet has been___________(取消)because of the bad weather.
【7】The dress is one of the _____________(最新的)fashion designs.
【8】It seems that he has_____________(success)solved the problem.
【9】Do you want to know the__________(真相)of the car accident?
【10】The classroom looks___________(整洁)and the teacher is very angry.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com