精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】从每小题所给的A,B,C,D四个选项中选出一个最佳选项。C
If you go to Thailand, you'll see a very interesting vehicle(交通工具). It is like a three-wheeled(三轮的) motorbike. There is a cabin(舱室) for the driver in the front and two or three passengers(乘客) can sit at the back. When it starts(启动), it will make the sound "tuk, tuk." That's why it is called tuk-tuk.
In Thailand, tuk-tuks are everywhere in big cities like Bangkok. Why? Because they are very small, and they can go very quickly. We can also find tuk-tuks in China, Italy and some other places. One thing is very interesting, the German(德国)car maker,BMW, makes a funny-looking tuk- tuk.
How can you have a nice trip by tuk-tuk? Here are two tips. First, tell the driver where you are going, and talk about the price before you leave. If you don't do that, you may pay(支付) too much money for your trip, because tuk-tuks don't have the meters(计程表).Second, don't put your feet on the rail(横杆) behind the driver's head. It is not so good to the driver.
Remember the tips and you'll have a nice trip in Thailand.
(1)People love tuk-tuks very much because ________.
A.it is cheap to ride a tuk-tuk
B.they are small and quick
C.they look nice
D.they are like motorbikes
(2)According to(根据) the passage, we can't see tuk-tuks in ________.
A.China
B.Thailand
C.Germany
D.America
(3)What does the underlined word "tips" mean in the passage?
A.小费
B.小建议
C.情报
D.尖端
(4)What do you have to remember if you want to go by tuk-tuk in Thailand?
A.Put your feet on the rail behind the driver's head.
B.Talk about the price after you start your ride.
C.Tell the driver where you are going before the ride starts.
D.Pay extra(额外的) money to the driver after your tuk-tuk ride.

【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)C
【解析】这是一篇关于旅行的文章,介绍了泰国一种叫嘟嘟车的车。
(1)细节理解题,根据“ Because they are very small, and they can go very quickly. ”可知嘟嘟车受欢迎的原因是它比较小并且它很快。故选B。
(2)细节理解题,根据“We can also find tuk-tuks in China, Italy and some other places. One thing is very interesting, the German(德国)car maker,BMW, makes a funny-looking tuk- tuk.”可知在中国,意大利和德国可以看见嘟嘟车。故选D。
(3)词意考查题,根据“First, tell the driver where you are going, and talk about the price before you leave. If you don't do that, you may pay(支付) too much money for your trip, because tuk-tuks don't have the meters(计程表).Second, don't put your feet on the rail(横杆) behind the driver's head. It is not so good to the driver.”可知后面的这两点都是建议。故选B。
(4)细节理解题,根据“don't put your feet on the rail(横杆) behind the driver's head.”可知坐嘟嘟车是不能把脚放在司机头后面的拉杆上。故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文理解,完成下列表格。
Have you ever wondered what an American high school is really like? This article will describe a typical (典型的) high school and its students.
A typical American high school has several large buildings and enough space for about 1,500 students. Every student is given a locker. When students first arrive at school, they go straight to their lockers to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes. As American textbooks are expensive, students would rather loan(租借) than buy them. Students must pay back if they lost any of them.
American students have different types of school transport. They usually take a yellow school bus or walk to school if they live close enough. Sometimes their parents drive them to school. When they turn 16 years of age, most take a free driving class at school for one term. If students earn passing grades in the class and also pass their state driver's exam, they can begin driving themselves to school.
Each day, students take six or seven classes. They must take science, math, English and social studies. They can choose art, homemaking, fashion design and other classes. In some schools students are required to take one or more of the following special classes: health education, physical education or foreign language studies. Students move to different classrooms for each subject. This is because each teacher has their own classroom. There is a five-minute break between classes, to give the students the time to hurry to their next class.
The regular school day usually ends early in the afternoon. After school more than half of the students are involved in after-school activities. These activities include sports-especially football, basketball, baseball and soccer or clubs, such as yearbook, speech, school newspaper, photograph or student government.
Title: in an American High School

Outline

Details

Introduction

◇It gives an overview of a typical American high school and its .

Lockers and textbooks

◇Every student has a locker for textbooks and clothes.
◇They prefer loaning textbooks to them.

transport

◇Students usually go to school by bus or on foot. Sometimes their send them to school by car.
◇They can drive themselves to school when they are over 16 and have passed the required tests.

Classes and classrooms

◇Students have to take main classes, elective classes and sometimes one or more classes.
◇They go to classrooms for each subject.

After-school activities

◇After school most of the students take part in their faviourite activities, including sports and clubs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读
Hi, my friend! My name is Lin Feng. I'm fourteen years old. I'm a junior high school student of Dongying. There are (有) four people in my family. My father is a doctor. My mother is a teacher. My sister and I are in the same school. I love my family very much and I like English, too. So I want to have an American pen friend. Let's be friends, OK? My address (地址) is 35 Jinan Street, No. 1 Junior High School Dongying, Shandong, China. My Email is Linf, L-i-n-f, @mail.sd.cn. You can also call me at 18995647.
根据短文内容,完成句子。
(1) sends (发送) the Email.
(2)Lin Feng likes .
(3)Lin Feng wants to an pen pal.
(4)Lin Feng's telephoto number is .
(5)Lin Feng is from .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】There are many festivals in Australia. The most important one is Christmas. Each year, the summer holidays at every high school last about two months from December to January, which covers the Christmas time. Since it is a long holiday, most overseas (外国的)students love to fly back to their home countries to spend the time with their families and friends, but a few students still stay in Australia during the holiday to get part-time jobs. Easter(复活节)in March is another important holiday in the year. It actually combines(使联合)“Good Friday”and“Easter Monday”.Almost every shop closes on Good Friday. And people usually go to see Easter show. The Chinese New Year is not a public holiday in Australia, so every Chinese students still has to go to school to study .

根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。

1The most important holiday in Australia is Christmas.

2In Australia , you can spend Christmas in winter.

3Overseas students can do part-time jobs in their summer holidays.

4People always go shopping on Good Friday in Australia.

5Students in Australia go to school in the Chinese New Year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,根据短文内容完成表格。每空一词。
“Thank you” is one of the first few phrases(短语) that our English teacher taught us when we began to learn English. Each time we receive help from others, we say “Thank you”. We may say it many times a day. It seems that “Thank you” is very popular among us Chinese students. But is it as popular in the UK?
The answer is “no”. According to a recent survey (最近的报告)in the Daily Telegraph newspaper, “Thank you” is only the 20th most popular way of expressing gratitude(感激) in the UK.
The survey shows that British people like “Cheers” most to express their thanks. For example, when friends invite each other for a drink after a game, a smile and a “Cheers” may be the best way to say “thanks”.
You may often hear the word spoken between two good friends. “Great”, “nice one” and “all right” are also popular informal(不正式的) ways of showing gratitude among friends in the UK.
Of course, there are some formal ways to say “thanks” among British people. For example, when a stranger is especially helpful, they may say “brilliant” or “much appreciated” to express their gratitude.
By the way, how do British people usually answer “thank you”? They like to say: “ You're welcome.”, “No problem” or “Sure”.
Since you have many more ways to show your thanks, next time you want to say “thank you”, why not try one of these new British phrases?

Phrases using

When British people say these of “thank you”

Cheers

People invite one for a drink after a game.

.Nice one.
All right.

Informal ways among friends.

Brilliant.
Much appreciated.

Formal ways to a stranger who you do him a

You're welcome.
No problem.

How do British people answer “thank you”.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。D
Billy has a dream. He wants to fly(飞) like a bird(鸟). His mother tells him, "You can't fly like a bird because you are too big." "Why can't I? Some birds are big, but they can fly!" The boy doesn't understand(理解).
Cathy is crippled(跛的). She wants to walk and run like other kids. " Why can't I walk or run like other children?" Cathy thinks.
One day, the two children meet in a park. " Do you want to fly like a bird?" Billy asks Cathy. "No," Cathy says, " I only want to walk and run like you."
Then Billy walks to Cathy's father. He asks, "___________ ?". " That's OK," says the father.
Billy goes to Cathy and says, " Get on to my back(爬到我背上). Let's run.," Then Billy runs with Cathy on his back. Cathy is very happy and says, " We can fly, Billy! We can fly!"
(1)Why does Billy's mother think he can't fly?
A.Because he is too young.
B.Because he is too big.
C.Because he is too short.
D.Because he is too sad.
(2)Where do they meet one day?
A.In the street.
B.In a park.
C.At school.
D.At home.
(3)Billy asks Cathy's father, "________?"
A.Can I fly with Cathy?
B.Why Cathy can't run?
C.Why do you run with Cathy?
D.Can I run with Cathy on my back?
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Billy wants to fly like a bird.
B.Cathy can't run like Billy.
C.Cathy can walk like other kids.
D.Cathy is very happy that day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

生活中有许多一瞬间的美好,它们也许会给你留下永远的回忆,你身边的每个人对你来说都具有特殊的意义。请以“My special ________”为题用英语写一篇短文,描述你家庭的某个成员或你的朋友、老师、同学等,以及你们共同经历的某个美好回忆。

要求:条理清晰,语言流畅,用词准确, 字迹工整,80词左右。

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解。
Many animals do strange things before an earthquake.This news may be important.
Earthquakes can kill people and knock down houses.Animals may help to save lives.
Some animals make a lot of noise before an earthquake.Farmers know about this.Dogs that are usually quiet start to bark.Horses on farms run around in circles.Mice leave their holes and run away.Cows give less milk.
In a town in Italy, cats raced down the street in a group.That happened only a few hours before an earthquake.In San Francisco.a man kept tiny pet frogs.One Sunday, the frogs jumped around more than ever.They made loud noise.That night, an earthquake struck the city.People want to know when an earthquake is coming.Then they could get away safely.Right now, there is no sure way to know ahead of time.Maybe the best way is to watch the animals.
(1)This story is mostly about _________.
A.how animals act before an earthquake
B.how an earthquake starts
C.how mice leave their homes
D.when an earthquake begins
(2)Before an earthquake, quiet dogs ________.
A.run away
B.start to bark
C.climb trees
D.race down streets
(3)Before an earthquake, the frogs ________.
A.Sing
B.leave their homes
C.jumped around a lot
D.become quiet
(4)According to the passage, there were earthquakes in _______.
A.most countries
B.Italy and San Francisco, the USA
C.Chicago and Spain
D.all the western countries
(5)People want to ______.
A.be in an earthquake
B.find out early about an earthquake
C.run around in circles
D.get away from earthquakes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】— How long ________ you _______ the book?— For only a week.
A.have; borrowed
B.did; lend
C.have; kept
D.did; have

查看答案和解析>>

同步练习册答案