分析 一名小伙子应招入伍,因此必须体检.他进屋时,医生正坐在一张桌子旁.他对小伙子说:"脱掉你的外衣和衬衣,松开腰带,然后坐在那张椅子上".
小伙子照做了.医生观察了他一会儿,甚至都没有离开自己的椅子,然后说:"好了.把衣服穿上".
"但你还没有对我体检呢",小伙子惴惴不安的说.
"不必体检了",医生轻轻地回答说当我告诉你脱掉外衣和衬衣时,你听明白了我的指示,这说明你不是聋子.你看到了我所指的那把椅子,所以你的视力当兵没问题.你能脱下自己的衣服并坐到椅子上,这说明你的身体肯定是健康的,而且你明白我让你做什么,而且准确无误地做了,所以你的智力当兵肯定没问题".
解答 66-70 BCDDB
66.B.细节题.根据第一句 A young man was going to join the army(部队)and had to take a medical examination可知是想参军,故选B.
67.C.细节题.根据最后一段When I told you to take your coat and shirt off,you heard me all right可知是测试听力,故选C.
68.D.细节题.根据第三段"But you haven't examined me at all!"the young man said in surprise.可知是很惊讶,故选D.
69.D.补全短文.根据前面的You could take your clothes off and sit on the chair,so you must be in good health.是测试身体是否健康,那么And you understood what I told you to do and did it without a mistake能听懂我的说的话,可知是测试智力,智力肯定没问题,故选D.
70.B.标题判断题.根据本文是一次特别的入伍前的身体检查,故选B.
点评 对文章的评价分析,一定要坚持"词不离句,句不离篇",要理解文章作者的原意,而不能按你自己的意愿去想当然.
切记:一想当然,就会出错.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| Best learners | How to keep pets |
| This book can give you the answers to the questions most often asked by parents,teachers and students themselves.Read this book and learn: ●What the three difficulties in study are and what to do with them. ●What to do if you don't take an interest in a(50)C you are studying. ●Twenty-six simple exercises to help you study (51)A and fast. You will get more from this book.For younger students,you can buy Learn to Study for Beginners.It is easier to understand. | A pet can be our best friend.Do you have pets in your house?Are they in good shape?This book not only (52)E you many colorful pictures of lovely pets,but also provides you with the knowledge about: ●How to choose right pets for yourself. ●How to build houses or nests for your pets. ●How to fed the pets and how to keep them clean. Buy this book and you will learn more. |
| A.easily | B.other | C.subject |
| D.take notes | E.offers |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | strong | B. | excited | C. | weak | D. | happy |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | above | B. | under | C. | on | D. | behind |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | across | B. | through | C. | along | D. | up |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | How far | B. | How much | C. | How old | D. | How many |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com