精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.How often one hears children wishing they were grown-ups and old people wishing they were young again.Each age has its pleasures and its pains,and the happiest person is the one who enjoys what each age gives him without wasting his time in useless regrets(后悔).
Childhood is a time when there are few responsibilities to make life difficult.If a child has good parents,he is fed,looked after and loved,whatever he may do.It is impossible that he will ever again in his life be given so much without having to do anything in return.In addition,life is always presenting new things to the child-things that have lost their interest for older people because they are too well-known.But a child has his parents.He is not so free to do what he wishes to do; he is continually being told not to do things or being punished for what he has done wrong.
When the young man starts to earn his own living,he can no longer expect others to pay for his food,his clothes,and his room,but has to work if he wants to live comfortably.If he spends most of his time playing about in the way that he used to as a child,he will go hungry.And if he breaks the laws of society(社会) as he used to break the laws of his parents,he may go to prison.If,however,he works hard,keeps out of trouble and has good health,he can have the great happiness of building up for himself his own position in society.

42.After a child grows up,heA.
A.will have little time playing
B.has to be successful in finding a job
C.can still ask for help in time of trouble
D.should be able to take care of himself
43.Which of the following statements is NOT true according to the passage?A
A.People are often satisfied with their life.
B.Life is less interesting for old people.
C.Adults are free to do what they want to do.
D.Adults should no longer rely on others.
44.The underlined word"responsibilities"in the second paragraph meansA.
A.duties      
B.jobs       
C.suggestions     
D.desires(渴望)
45.The main idea of the passage isD.
A.life is not enjoyable since each age has some pains
B.young men can have the greatest happiness if they work hard
C.childhood is the most enjoyable time in one's life
D.one is the happiest if he can make good use of each age in his life.

分析 本文主要讨论的就是年轻人和老人都有自己的快乐和痛苦,如果一个人能充分利用好自己每一个年龄的时间,他就是快乐的.

解答 41.A细节理解题.根据If he spends most of his time playing about in the way that he used to as a child,he will go hungry.可知如果他把大部分时间都花在玩上,他就会挨饿.,即孩子长大后玩得时间进会很少了.故选A.
42.A推理判断题.文章讲到世界对小孩子来说是新鲜有趣的,对老人来说是熟悉的,未含有人们容易满足的这一意思,故选A.
43.A词义猜测题.根据后面几句的大概意思是如果孩子有很好的父母,他就会受到很好的照顾,可以推断出此处句意:童年的时候是很少有责任的,故选A,duty名词,责任.
44.D主旨大意题.根据文章主题段第一段Each age has its pleasures and its pains,and the happiest person is the one who enjoys what each age gives him without wasting his time in useless regrets.说明他认为如果一个人能充分利用好自己每一个年龄的时间,他就是快乐的.故D正确.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---Is this your eraser?
No.It       be mine.Mine is in my hand.(  )
A.may notB.mustn'tC.can'tD.might not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.In National Museum of Natural History in Washington,D.C.,visitors have a rare chance to enjoy a world filled with hundreds of living butterflies.It's an(54)educationalexhibition.
It(55)providesa close look at butterflies.Dan Babbitt,one of the(56)leadersof the museum says visitors can get very close to the butterflies to learn about their(57)importance."Our purpose is to(58)connect people to the natural world.We have found that using animals and insects is an amazing way to do that."Babbitt says butterflies are important to the(59)environment for several reasons.
"One big reason is because of pollination(授粉).They will(60)travel from flower to flower,taking pollen(花粉) from one flower to another.So we won't have a number of fruit that we like to eat(61)without butterflies."
"We have butterflies from all over the world"he says."And have already(62)shown about 5,000or so different kinds."He(63)adds that the museum's goal for the next five years is to let more people learn more about butterflies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.Lily:Hello!May I speak to Jim,please?
Jim:(76)Speaking/Hello!This is Jim.
Lily:This is Lily.There is going to be a butterfly show tomorrow afternoon.
(77)Would you like to go with me??
Jim:Certainly.I'd love to.How should we go?
Lily:By bus.
Jim:(78)When shall we meet??
Lily:1:00p.m.tomorrow afternoon.
Jim:(79)Where shall we meet??
Lily:Let's meet outside the museum.
Jim:OK.See you tomorrow.
Lily W:(80)See you./Goodbye./Bye..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

14.The government has built a new library in our neighborhood.(改为被动语态)
A new library hasbeenbuiltin our neighborhood by the government.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Ann would like to go to a place _____ there is a beautiful beach.(  )
A.thatB.whichC.whereD.who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Sally was a student.It was going to be her mother's birthday.She wanted to buy her a present that would be nice and useful but not expensive.
A week before her mother's birthday,she went shopping after a quick and simple lunch.When she had been looking for half an hour,she found a shop that was selling cheap umbrellas,and decided to take a black one,since her mother had lost hers the month before.
She thought,"You could carry that when you are wearing clothes of any color."So she decided to buy a lovely black umbrella and took it back to the school with her until her classes had finished.
On her way back home in the train that evening she felt hungry because she had such a small lunch that she went along to the buffet car(餐车) for another sandwich and a cup of coffee.She had left the black umbrella above her seat in the compartment(车厢),but when she got back,it had gone!When she had left the compartment,there had been no other passengers in it,but now there were three.
Sally began to cry when she saw that the umbrella was no longer there.The other passengers felt very sorry for her and asked what the matter was.She told them that the black umbrella she had bought for her mother was gone,and that she had to get out at the next station.After the three other passengers heard it,they asked her for her mother's address so that they could send the umbrella to her if someone had taken it by mistake,and brought it back after Sally had got out of the train.
The next week,Sally heard from her mother.It said,"Thank you very much for your lovely presents,but why did you send me three black umbrellas?"

63.Which of the following has the same meaning with the sentence"You could carry that when you are wearing clothes of any color"?C
A.You can carry it when you are wearing any clothes.
B.Any color of your clothes will be all right.
C.The umbrella will be OK for your clothes in any colors.
D.You can take any clothes that you like to wear.
64.From the passage,we can infer(推断) thatD?
A.her mother would write to her if she didn't receive the presents
B.the three umbrellas were sent by the girl
C.only four people had ever been to the compartment
D.nobody brought the umbrella back
65.What does the writer want to tell us?B
A.You should take care of your things when you are traveling.
B.Show your love to others,and they will bring you love.
C.Children should often come back to see their parents.
D.It's no use crying when you are in trouble.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.China has the largestpopulation (the number of people living in a particular area) in the world and India comes next.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Hi,do you know if Tom ________ to my party next week?
-I think he will come if he _______ free.(  )
A.will come; will beB.will come; is
C.come; isD.come; will be

查看答案和解析>>

同步练习册答案