精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.When you are in Hong Kong,you must be very careful in the streets,because the traffic drives on the left.It is different from that in other areas of China.
If this is the first time you have come to Hong Kong,you must look to the right side and then the left before you cross the street.If the traffic lights are red,the traffic must stop.People on foot can cross the road carefully.But if the traffic lights are green,the traffic can go.People on foot mustn't cross.
When people go to or come back from work in the morning or evening,the streets are very busy.Traffic is the most dangerous,especially for the children.
When you go by bus in Hong Kong,you have to be careful,too.You must always remember the traffic moves on the left.Have a look first,or you will go the wrong way.
In Hong Kong,there are many big buses with two floors.You can sit on the second floor.From there you can have a good view.It's very interesting.

根据短文内容,选择最佳答案.
51.The traffic drivesA in Hong Kong.
A.on the left
B.on the right
C.in the streets
52.People on foot can cross the road whenB.
A.the traffic lights are green  
B.the traffic lights are red    
C.the traffic goes
53.In Hong Kong,the traffic is the most dangerousB.
A.in the morning
B.in the morning or evening
C.in the afternoon
54.If you want to have a good view in a bus,you canC.
A.stand in the bus
B.sit on the first floor       
C.sit on the second floor
55.If you are waiting for a bus,you should standA.
A.on the left side of street   
B.on the right side of street
C.on either side of street.

分析 这篇文章主要向我们讲述的是香港的交通规则,它与中国其他很多城市都不一样.因为交通在左边行驶.如果这是你第一次来香港,过马路时你必须看右边,然后看左边.如果交通灯是红色的,交通必须停止,徒步的人可以小心地过马路,但是如果交通信号灯是绿色的,交通就可以通行.文章作了具体介绍.

解答 51 A 细节理解题:根据第一段because the traffic drives on the left因为交通在左边行驶.故选A.
52 B 细节理解题:根据第二段If the traffic lights are red,the traffic must stop.People on foot can cross the road carefully如果交通灯是红色的,交通必须停止,徒步的人可以小心地过马路.故选B.
53 B 细节理解题:根据第三段When people go to or come back from work in the morning or evening,the streets are very busy.Traffic is the most dangerous,当人们早上或晚上上下班回家时,街道都很繁忙,是最危险的.故选B.
54 C 细节理解题:根据最后一段You can sit on the second floor.From there you can have a good view你可以坐在二层,从那里你可以看到一个很好的风景.故选C.
55 A 细节理解题:根据第一段When you are in Hong Kong,you must be very careful in the streets,because the traffic drives on the left你在香港时,必须在街上要非常小心,因为车辆是靠左行驶的.所以应站在街道左边等公车.故选A.

点评 本文题目主要是细节理解题,做好这类题的要领是:1.明确题意,顺藤摸瓜.2.按照要求,寻找答案来源.3.找准关键词,明白其暗示作用.4.多读课文,正确使用排除法.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20."Wash your hands!"How many times have you heard that from your parents?You might think they're just complaining you,but actually the most important thing you can do to keep from getting sick is to wash your hands.
According to the Centers for Disease Control and Prevention,if you don't wash your hands often,you can pick up germs from other sources and then make yourself sick.You're at risk every time you touch your eyes,nose,or mouth.In fact,one of the most common ways people catch colds is by rubbing their noses or their eyes after the cold virus has gotten on their hands.
If people don't wash their hands often (In particular when they're sick),they can spread germs directly to other people or onto surfaces that others touch.And before they know it,everyone around them is coming down with something!
Think about all of the things that you touched today-from the telephone to the toilet.Maybe you blew your nose and played with your dog.Whatever you did,you came into contact with germs.So it's easy for germs on your hand to end up in your mouth.
By washing your hands often in the right way,you'll wash away germs-such as bacteria and viruses that you have picked up from other people,through polluted water,food and surfaces,or from animals and animal wastes.
Do you know that 1out of 5people don't wash their hands after using the restroom?Students don't wash their hands often or well.In one study,only 58% of female and 48% of male middle-school and high-school students washed their hands after using the bathroom.
Remember,washing your hands often is the key to preventing the spread of many common illnesses.
34.What can we learn from the passage?D
A.Some parents are always complaining children.
B.We will catch colds if we rub our noses often.
C.If we can wash our hands often,we will never get sick.
D.It is easy for us to catch colds if we get the cold virus on our hands.
35.The underlined(划线)part in Paragraph 3probably means"C".
A.falling to the ground              
B.seeing you with gifts
C.getting an illness                 
D.leaving you alone
36.Which of the following isn't mentioned in the passage?B
A.How people catch colds.
B.The right way to wash hands.
C.How to keep from getting sick.
D.Germs are everywhere.
37.How to prevent the spread of the virus according to the passage?B
A.To keep away from germs.
B.To wash hands often.
C.Not to touch dirty things.
D.Not to keep dogs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题.
April Fools'Day is celebrated in many countries around the world.In France,it's called"Fish of April."In Scotland,the holiday is often called"Gowkie Day."In Iraq,the holiday is called"April Lie."
People have celebrated April Fools'Day for a long time.Some believe the tradition comes from the ancient Romans more than two thousand years ago.It was a day of playing games and pretending to be someone else.
Others say the day for fooling began in France in 1564,when King Charles changed the yearly calendar.He moved New Year's Day from April 1st to January 1st.Many people did not know about the change because of communication problems back then.Some people continued to celebrate New Year's Day on April 1st.Other people called them April Fools and played jokes on them.
In the United States,April Fools'Day is just a day of joking and playing tricks on friends.These kinds of jokes are also called pranks.These jokes usually end in the shouting"April Fools!"
Simple pranks,like telling a friend a funny lie or making prank phone calls,are still common.But,major companies also get in on April Fools'Day fun in a much bigger way.A few years ago,on April 1st,Starbucks announced it was introducing new coffee cup sizes-Plenta and Micra.The very large cups,bigger than a human head,remained useful for customers even after finishing all that coffee.According to Starbucks,the cups could be used as a rain hat,a pot for plants,or a lampshade (灯罩).
More and more,people use smart phone apps to play pranks on their friends on April Fools'Day.One smart phone app,Cat Facts,sends funny facts about cats to your friends'phones,every day.
Do you have any ideas for April Fools'Day pranks?Have your friends played pranks on you before?Tell us about one in the comments (评论) section!

请将各题答案写在答题纸上.
76.In which country is April Fools'Day called"April Lie"In Iraq.
77.Why did many people continue to celebrate New Year's Day on April 1st even when the yearly calendar was changed?Because they did not know about the change.
78.If a person in the US is fooled on the day,what will he be called at the end of the joke?An April Fool.
79.According to the Starbucks'announcement,what could customers do with the used large coffee cups?They could use them as a rain hat,a pot for plants,or a lampshade
80.What do you think is a modern way to play a prank on April Fools'Day?Use smart phone apps to play pranks on their friends on April Fools'Day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Which word of the following has a different stress from the others?(  )
A.EnjoyB.BrokenC.Hotel

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.单词辨音. 找出画线部分发音不同的选项.(  )
A.haveB.dateC.late

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.(  )
A.manB.raceC.state

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.
A.bring     B.after        C.written      D.like       E.while
F.care       G.take
A:Excuse me,could you do something for me,please?
B:Certainly.What would you (71)D me to do?
A:Well,you know I'm going to Beijing next week for a holiday.
B:Yes.
A:Well,I can't (72)G Mum with me.Could you look after for me(73)E I'm away?
B:With pleasure!
A:Are you sure you don't mind?
B:Yes,of course I'm sure.I'd love to look after her.I'm glad to help.What do I have to do?
A:I've(74)C it down on this list.
B:Good.Don't worry.I'll take good (75)F of her.
A:I'm sure you will.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-I found a very good restaurant.You only need to pay for lunch and supper there.
-Do you mean that it can provide free breakfast?(  )
A.spend money onB.go alone toC.make money for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.knife(复数)knives   die(名词)death.

查看答案和解析>>

同步练习册答案