分析 文章大意:这篇短文中作者讲述了世界上许多国家都过愚人节,但是他们的叫法各不相同.文章还详细介绍了愚人节的起源以及美国人是怎样过愚人节的.
解答 76.In Iraq.
77.Because they did not know about the change.
78.An April Fool.
79.They could use them as a rain hat,a pot for plants,or a lampshade.
80.Use smart phone apps to play pranks on their friends on April Fools'Day.
【解析】
76题答案:In Iraq.细节题.根据短文第一段"In Iraq,the holiday is called"April Lie.""的叙述可知,在伊拉克,愚人节被称为"April Lie".故应答:In Iraq.
77题答案:Because they did not know about the change.细节题.根据短文第三段"Many people did not know about the change because of communication problems back then.Some people continued to celebrate New Year's Day on April 1st."的描述可知,因为人们不知道转换,所以依然在愚人节那天庆祝新年.故应答:Because they did not know about the change.
78题答案:An April Fool.细节题.根据短文第四段"These jokes usually end in the shouting"April Fools!""的叙述可知,愚人节那天如果有人被捉弄了,游戏结束时通常被叫做"April Fools!".故应答:An April Fool.
79题答案:They could use them as a rain hat,a pot for plants,or a lampshade 细节题.根据短文第五段"The very large cups,bigger than a human head,remained useful for customers even after finishing all that coffee.According to Starbucks,the cups could be used as a rain hat,a pot for plants,or a lampshade (灯罩)."的叙述可知,大的咖啡杯子可以用来作雨帽、花坛或者灯罩.故应答:They could use them as a rain hat,a pot for plants,or a lampshade.
80题答案:Use smart phone apps to play pranks on their friends on April Fools'Day 细节题.根据短文第六段"More and more,people use smart phone apps to play pranks on their friends on April Fools'Day."的叙述可知,愚人节捉弄人的现代方式应该是使用电话APP.故应答:Use smart phone apps to play pranks on their friends on April Fools'Day.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 16.A.plan | B.train | C.solve | D.decide |
| 17.A.should | B.can't | C.needn't | D.mustn't |
| 18.A.for | B.of | C.from | D.into |
| 19.A.ago | B.later | C.late | D.before |
| 20.A.At times | B.Next time | C.Each time | D.Some time |
| 21.A.think | B.like | C.feel | D.hope |
| 22.A.ever | B.never | C.even | D.often |
| 23.A.Do | B.Did | C.Don't | D.Doesn't |
| 24.A.instead | B.without | C.and | D.besides |
| 25.A.courage | B.hope | C.reply | D.promise. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.Yes,she does. B.On Friday afternoon. C.How old is she? D.What can she do there? E.But tennis is my sister's favorite. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com