分析 每个人都有各自的幸福.你不必在意那些拥有带着大花园和游泳池的漂亮房子的人.以及拥有漂亮的小汽车和一大笔钱的人等等.实际上,如果你用心体验你会发现幸福一直伴你左右.当你在学校遇到困难时,你的朋友会帮你.当你努力学习时,你的父母照顾你的生活和健康.当你成功时,你的朋友会向你祝贺.当你为别人做好事时,你也会感到幸福.所有这些都是幸福.如果你注意到其中的一小部分,你能看到幸福一直在你身边.幸福和金钱不一样.它是一种内心的感受.当你很贫穷时,你也可以说你很幸福,因为你拥有金钱买不到的东西.所以不要总是说自己贫穷和不幸.正如那句谚语所说,生活就象一扇旋转门,当一扇门关闭,另一扇门也正向你打开.如果你能把握每个机会,你就能成为一个幸福和幸运的人.
解答 61-65 DADBA
61:D考查细节理解题,根据文中的Happiness is for everyone.每个人都会拥有幸福.可知所有人,故答案是D.
62:A考查细节理解题,根据文中的二段 when you do something wrong,people around you will help you to correct it.当你做错事时,周围的人会帮助你改正错误.可知是身边的朋友,故答案是A.
63:D考查细节理解题,根据文中的二段When you are in trouble at school,your friends will help you; when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success,your friends will say congratulations to you; when you do something wrong,people around you will help you to correct it.And when you do something good to others,you will feel happy,too.当你在学校遇到了麻烦,你的朋友会帮助你;当你努力学习功课,你的父母总是会照顾好你的生活和健康;当你成功时,你的朋友会祝贺你;当你做错事时,你周围的人会帮助你改正它.当你给别人做一件好事,你也会感到快乐.可知本题答案都有,故答案是D.
64:B考查细节理解题,根据文中的三段When you are poor,you can also say you are very happy,because you have something else that can't be bought with money.当你贫穷的时候,你也可以说你很幸福,因为你有其他不能用钱买的东西,可知钱不能买来幸福,故答案是B.
65:A考查主旨题,根据文中的大意这篇短文主要讲述人们对幸福的理解.指出幸福不在于贫穷富有,而在于人的心理感觉.如果把握住每一次机会,你就会成为一个快乐幸福的人,故答案是A.
点评 本篇为健康环保类阅读,讲述了每个人都有各自的幸福.阅读时,先速读全文,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,根据短文内容填空,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息,抓住关键词进行转换.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | No,I can't. | B. | It's my favorite | ||
| C. | Why?It is fun. | D. | Sorry |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Tour 1:Tour to the west You will spend ten days (from July 10to July 19)visiting roller coasters in eight different parks in America,including Six Flags Great America.The tour starts at Knoebels Amusement Park,which is one of the best wooden roller coasters in America.After that,we will take you to the roller coaster capital of the world-Cedar Point.I'm sure you will have two exciting days there.Then comes the next park-Six Flags Great America.The tour ends at Kennywood. |
| Tour 2:Beach Tour You will spend six days (from July 17to July 22)in four different parks on the beach.Virginia Beach is the number one beach in America.Kings Dominion,a park on Virginia Beach,has a new kind of roller coaster.It is more than 300feet high. |
| Tour 3:North Border Tour You will spend eight days (from July 22to July 29)visiting the amusement park and roller coasters in Canada.You can try many other activities like paragliding (滑翔伞运动) and indoor rock climbing. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com