精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Before I started school,people felt that I was not going to be successful.At the age of four I started speech lessons because I could not speak well enough for anyone to understand me.
The first grade was a struggle (挣扎).I had difficulty speaking,I also couldn't learn to read.The second grade was not much better.I still struggled with the inability to read.In the third grade a new school was built.It was near my home.I went there with my parents and helped to get the school ready so that we could move to the new one.However,things didn't get better for the next two years.
It was in the fifth grade.Mrs.Wakefield was my teacher,and she was a good teacher.She did not make me feel unconfident.Instead,she did her best to let me know that I could be whatever I wanted to be.And that is just what I did.
For the past 22years,I have been a fifth grade teacher.Because of Mrs.Wakefield's influence on my life,I am now encouraging students who have had difficulties in their lives to believe that they can deal with any difficulty successfully and become someone.I have won many awards(奖项) up to now,such as Teacher of the Year.I think I should thank my fifth grade teacher.She believed in me and helped me to be all that I could be.

29.The writer started speech lessons at the age of four becauseA.
A.he could not speak well             
B.he could not read
C.he wanted to be a good teacher       
D.he wanted to go to a new school
30. The writerD when he was in the third grade.
A.did better in reading              
B.met a good teacher
C.received a high award             
D.went to a new school
31.We can know that the writerC.
A.has taught speech lessons
B.thinks teaching is a good job
C.is a very successful teacher now
D.works in the same school with Mrs.Wakefield.

分析 文章大意:作者现在一是名优秀的教师,经常鼓励学生在面对困难的时候,要相信能将其处理好.对于作者自身而言,由于他从小在语言表达方面有困难,所以一开始学习很吃力,他最想要感谢他在五年级任教的老师.当初那位老师相信他,帮助他勇于面对,克服一切困难,从作者现在取得的成绩,就体现出了作者的写作意图:困难本身不可怕,只要敢于克服它.

解答 29.答案A.细节理解题.根据At the age of four I started speech lessons because I could not speak well enough for anyone to understand me.可知我在四岁的时候去学习了演讲课,是因为我的语言表达不好别人难以理解我.故选A
30.答案D.细节理解题.根据:In the third grade a new school was built.It was near my home.I went there with my parents and helped to get the school ready so that we could move to the new one.可知在三年级的时候一所新学校建立了,它在我家附近,我和我的父母一起去了那并且帮助学校准备好以至于我可以去新学校.由此三年级的时候我去了一所新学校.故选 D
31.答案C.细节理解题.根据I have won many awards(奖项) up to now,such as Teacher of the Year.可知现在我已经获得了许多奖项,例如,年度优秀教师.由此可看出我现在是一名成功的老师.故选C

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

19.26.You look lovely,Alice!D
27.Would you like something to drink?E
28.It's getting late!How is your homework?G
29.I'm going to visit Jiuzhaigou tomorrow!A
30.Do you think they'll win?F
A.Have a nice trip!
B.What's happening?
C.That's no excuse.
D.Thanks,you look great,too.
E.I'll have some tea and apple juice.
F.No way!
G.Nearly finished,Mom

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Once upon a time,there lived a rich man.He had a servant(仆人).He and the servant loved wine and good food very much.Each time the rich man left his home,the servant would drink the wine and eat up all the nice food in the house.The rich man knew what his servant did,but he had never caught his servant doing that.
One morning,when the rich man left home,he said to the servant,"There are two bottles of poison(毒药)and some nice food in the house.You must take care of them."With these words,he went out.But the servant knew what the rich man said was untrue.After the rich man was away from his home,he enjoyed a nice meal.Because he drank too much,he was drunk and fell to the ground.When the rich man came back,he couldn't find his food and his wine.He became very angry.He woke the servant up.But the servant told his story very well.He said a cat had eaten up everything.He was afraid to be punished,so he drank the poison to kill himself.

41.In the story,C liked wine and good food very much.
A.the rich man    
B.the servant          
C.both A and B
42.The rich man knew that it wasB that drank the wine and ate up all the nice food.
A.the cat        
B.the servant            
C.himself
43.The rich man told the servant that there was poison in the two bottles,becauseB.
A.there was in fact poison in the bottles
B.he did not want the servant to drink his wine
C.he wanted to kill the servant
44.In fact,A ate all the nice food and drank the wine.
A.the servant      
B.cat                 
C. the rich man
45.From the story,we know that the servant is veryB.
A.lazy            
B.clever              
C.stupid.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Students in our school ________ know shouting is not allowed in the library.(  )
A.canB.mayC.mustD.need

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Mum,I'm tired of doing too much homework every day.
-Oh,dear,without hard work,you can't _______ your dream.(  )
A.chooseB.encourageC.manageD.achieve

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.我想知道二十年后生活会是什么样.
Iwonderwhat life will belike in twenty years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Xijin Ferry(西津渡)is one of newcouples'(couple)favourite places to take their wedding photos.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.--Your son is very clever,Mrs white!
--                    (  )
A.Thank youB.Yes,You are right
C.No,He isn't clever at all   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--How about seeing the film Rome Holiday tonight,Mary?--_______(  )
A.Good idea.B.Thank you!
C.You are welcome.D.That's all right.

查看答案和解析>>

同步练习册答案