精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.阅读下列短文,根据短文内容,从各题所给的四个选项中,选出最佳选项.
Passage 1
Would you like to visit Britain one day?--Our country would like to welcome you!
Overseas travel can be expensive.But there are ways of visiting Britain cheaply.We hope that we can give you some good ideas.
When to come?If you can avoid the busy months--July and August,your visit may be cheaper.There will be smaller numbers of visitors.British   weather is pleasant from April to the end of September.Of course,you can visit it in winter,but it is often dark by 4pm.Many places,such as large houses and castles(城堡),are closed early in winter.However,if you are interested in museums,art galleries or theatres,winter may be a good time to visit.
Be prepared.
If you are a student,it's a good idea to apply for (申请)an International Student Identity Card(身份证).With this card,you can save a lot of money.You can get the card from your local student travel office,and you can also call(44)-08708-413224to get it.To get the card,you need to show that you are a student,get a passport photo,and pay a little money.

23.Which is the most popular time for visitors to Britain?A
A.July and August
B.The winter season
C.From April to September
D.The vacation season.
24.What's the weather like in winter in Britain?B
A.There is lots of snow.
B.The daytime is short.
C.It's neither hot nor cold.
D.The weather is pleasant.
25.If you are a student with an International Student Identity Card,B.
A.you have to prove you're a student
B.you will pay less money for your trip.
C.you can call(44)-08708-413224for help.
D.you must apply for a trip from the student travel office
26.The writer of this article isC.
A.a GermanB.a Chinese
C.an EnglishmanD.an American
27.This passage is mainly aboutD.
A.when to visit Britain
B.why to take a trip to Britain
C.what to do and see in Britain
D.how to trip cheaply in Britain.

分析 你想有一天去英国吗?--我们的国家欢迎你!海外旅行可能是昂贵的.但也有很多便宜的方式去游览英国.我们希望我们能给你一些好的想法.
什么时候来?如果你可以避开繁忙的月份--七月和八月,你的旅程可能会更便宜.那时将会有更少的游客.英国的天气从四月到九月底都很怡人.当然,你可以在冬天去的,但它往往到下午4点就天黑了.许多地方,如大房子和城堡,往往冬季很早关门.然而,如果你对博物馆,艺术画廊或剧院感兴趣,冬天可能是一个很好的游览时间.
准备物品
如果你是一个学生,申请国际学生身份卡是一个好主意.有了这张卡,你可以省很多钱.你可以从你的本地学生旅游办公室拿到卡,你也可以打电话(44)-08708-413224得到它.要获得卡,你需要表明你是一个学生,照一张护照照片,并支付一点点钱.

解答 23.A 细节理解题.根据If you can avoid the busy months--July and August,your visit may be cheaper.(如果你可以避开繁忙的月份--七月和八月,你的旅程可能会更便宜.)可知旅游旺季最受欢迎的是July and August.故选A.
24.B 细节理解题.根据"but it is often dark by 4pm."但它往往到下午4点就天黑了.可知冬季白天时间短,故选B.
25.B 细节理解题.根据"With this card,you can save a lot of money"有了这张卡,你可以省很多钱.可知你将少付钱,故选B.
26.C 细节理解题.根据"Would you like to visit Britain one day?--Our country would like to welcome you!"中的our country(我们国家)可知作者是英国人,故选C.
27.D 主旨大意题.根据"But there are ways of visiting Britain cheaply.We hope that we can give you some good ideas."可知本篇文章是向人们介绍如何便宜的游览英国,故选D.

点评 本题考察的是关于国家旅游信息的阅读理解.针对细节句子判断出作者意图,选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

6.请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺.
take   win   realize   clap   teach
56.Yesterday Jimtook the wrong bus,so he was late for the meeting.
57.-Can't you hear me,Tom?
-Louder,please.I can hardly hear you,The studentsare clapping their hands so loudly,
58.We all hope that our sportsmen and sportswomenwill winnew honours for China at the
London Olympic Games this summer.
59.I hear you once studied in Sunshine Middle School.Whotaught  you English there?
60.Werealize the importance of  low-carbon (低碳) life and will take action right now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-What a careful boy you are!
-Thank you.In fact,Tom does everything ___ than me.(  )
A.more carefullyB.more carefulC.much careful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Could you please tell me       ?
-Sorry,you can turn to Mr.Lee for help.(  )
A.how long can man live without water
B.whether Yao Ming would play for Rockets or not
C.how I can keep myself safe from the flu
D.why did a serious landslide happen in Zhouqu,Gansu Province

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Luckilyhe bought the last ticket for the World Cup.(lucky)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.根据所给汉语提示完成下列句子.
(1)有时候,直到珍贵的时刻成为回忆,你才会真正认识到它的价值所在.
     Sometimes,you won't know the true value of a momentuntilit becomes a memory.
(2)青少年应该敢于质疑.
     Teenagers aredare to be brave enough to ask questions.
(3)尽自己最大的努力,你迟早会取得进步.
     Try your best,and you'll make progress sooner orlater.
(4)据报道,兰州将于2014年9月举办第23届金鸡百花电影节.
     It'sreportedthat the city of Lanzhou will host the 23rd Golden Rooster and Hundred
     Flowers Film Festival.in September,2014.
(5)你需要在完成作文后仔细检查,找出拼写错误.
     Youneedto check carefully forspellingmistakes after writing the composition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.这些袜子多少钱?( how much )
How much are these socks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.紧张而忙碌的初中学习生活即将结束,我们将迎来一个轻松而快乐的暑假,请你以"My Holiday Plans"为题,介绍你的暑假计划.
主要内容:1.亲人或朋友;
2.去海边;
3.做自己喜欢的事,例如:打乒乓球,读书等.
要求:1.字迹工整,书写规范;语法正确,语义连贯;
2.文章中不得出现真实的姓名,班级和学校;
3.词数60-80.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The teacher speaks loudly so that the students can hear her ___________.(  )
A.slowlyB.clearlyC.quietlyD.careful

查看答案和解析>>

同步练习册答案