精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Passage B 
根据短文内容完成文后的图表,并把答案写在答题纸的相应位置.
  Going to a friend's house is very exciting.But remember to be polite.Here are some suggestions.
  When to arrive
  The first thing to remember is to arrive on time.If your friend tells you to come"around 3:00",that means you can show up a little bit after 3:00.But usually it is a good idea to arrive at the right time.
  What to bring
  Often it is also nice to bring a little gift to your friend's house.This could be a box of chocolates,movie tickets or some flowers.A little gift is a nice way to show that you are excited to be at his house.
  How to greet
  At your friend's house,how can you call his parents?If you visit your friend Paul Smith,you can call his parents Mr.or Mrs.Smith.Another way to show respect(尊重) is to call them Madam or Sir.
  It is a cool thing to visit a friend's house.Be polite to your friend and your friend's parents,and you will be invited again!

分析 文章大意:
去朋友的家里,这是一件很让人激动地事情,但是一定要有礼貌,下面是一些建议:
到达的时间
要记住的第一件事就是当朋友邀请你过去的时候,一定要按时到.如果朋友告诉你要你三点左右到,那个意思是让你三点过一点儿到.但通常你最好整点到.
带什么礼物
经常带点小礼物去朋友家最好,可以是一盒巧克力,也可以是电影票,也可以带一些鲜花,一件小礼物就是要让他知道,你乐意去他家里.
如何打招呼
在朋友家,如何称呼他的父母.如果你去保尔.史密斯家,你可以称呼他们史密斯先生或夫人.表示尊敬的另一种办法就是称呼他们夫人或先生.
去朋友家里做客是一件很酷的事情.对你的朋友和他的父母有礼貌,你会再一次被邀请.

解答 71.归纳推理题.题目中的问题是"这篇文章的名字是什么?"根据Going to a friend's house is very exciting.But remember to be polite.Here are some suggestions可知,文章主旨应该是"去朋友家,要有礼貌",故答案为:Be polite\How to be polite when you are at a\your friend's house\home
或Suggestions\Advice on how to be polite when you are at a\your friend's house
或Suggestions\Advice on how to be polite when you are visiting your friend's house
或Ways to be polite at a\your friend's house;
或Ways of being polite at a\your friend's house;                             
72.细节理解题.根据But usually it is a good idea to arrive at the right time可知,"但通常你最好整点到",
故答案为:at the right time\on time.
73.细节理解题.根据Often it is also nice to bring a little gift to your friend's house可知,"经常带点小礼物去朋友家最好".
故答案为:What to bring.
74.细节理解题.根据Another way to show respect(尊重) is to call them Madam or Sir可知,"表示尊敬的另一种办法就是称呼他们夫人或先生"
故答案为:Madam or Sir.
75.细节理解题.根据Be polite to your friend and your friend's parents,and you will be invited again可知,"对你的朋友和他的父母有礼貌,你会再一次被邀请",句中主语换了,被动语态也变成主动语态,故答案为:invite you.

点评 对于阅读理题,首先指导学生速读全文,抓住文章大意;然后细读每个小题,捕获相关的信息,各个击破;然后复读全文,核对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.--Is this your English book,John?
--No,it is not_______.
A.myB.mineC.yours

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Could you tell me __________ yesterday?
-Because my bike was broken on my way here.(  )
A.why you came lateB.why do you come late
C.why you come lateD.why did you come late

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12._______a beautiful car!I've never seen it before.(  )
A.WhatB.WhichC.HowD.Whether

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.He used to            in a small village,but he has been used to           in a big city.(  )
A.live,living.B.live,liveC.living,living

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.The purpose of students who come to school is to study.But studying needs right ways,r,r we would
waste the time or the money.The followings are ways for studying.
     The best time for reading is morning.Because in the morning,the air is fres h and our minds are clear.For that reason,we can Set good results.
       When we study we must he patient.If we don't understand a text well,we must read it again.We should not read the next until we have leamed the first one well.
      When we are studying,we must put our hearts into the book.We cannot read absent-mindedly (必不在焉地),or we could get nothing from the book while we are reading.
       We must always ask"why".If we can't.understand well,write it down and ask our teachers or parents,brothers or friends,in any possible ways.We must know it completely and then our knowledge can be used well.
     Though there are many ways for studying,however,the above mentioned(提到的) will he helpful if we can keep them in heart.
61.Morning is the best time for reading becauseC
A.we can be more patient~
B.we can have a good time
C.the air is fresh and our minds are clear
D.we can relax ourselves
62.When we are studying,D
A.we must chat with friends on the phone
B.we'd better Listen to pop music
C.we have to eat something
D.we should put our hearts into the book
63.If we don't understand a text well,B
A.we should copy others   answers
B.we should read it again till understand it
C.we don't do it any more
D.we should give it up and read the next one
64.Which of the following is NOT TRUE?C
A.The purpose of students who come to school is to study.
B.When we are studying,we can't  be absent-minded.
C.We don't have to ask"why"when we can't understand well.
D.We should know knowledge completely and use it well.
65.The best title of this passage isA
A.Right Ways of Studying             B.Don't Waste Time
C.Be Patient                         D.Learn to Ask"Why"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.
56.Little Star isC.
A.a  high school    
B.a library for children   
C.a children‘s learning center  
D.a gym for student
57.If Mr.Lee wants his son to be in Little Star for four weeks,he should payD.
A.¥120                 
B.240¥
C.420¥
D.480¥
58.On Tuesday,Little Star is open forC.
A.3 hours               
B.7 hours                     
C.8 hours                    
D.11hours
59.Little Star is closed onB.
A.Monday              
B.Saturday afternoon     
C.Friday morning       
D.Wednesday morning
60.Who can have fun and learn in Little StarD?
A.Lucy,a student who wants to improve  her physics.
B.Jane,a nine--year--old  girl who would like to learn music on Sunday.
C.Mr.Brown,an excellent teacher who is good at painting and music.
D.Ben,a six-year--old boy whose parents have no time to pick him up at noon on weekdays.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.One day,a raven(渡鸦)happened to fly past a lake.Looking at the lake,he saw the most beautiful animal he had ever seen.It was a swan(天鹅)and its feathers(羽毛)were as white as snow.The swan was playing with other birds happily,talking and dancing.And it seemed that the other birds all liked to stay with it.When he looked at his own feathers,they were as black as coal.The raven was very angry with the swan."How can the swan have such wonderful feathers?"said the raven.What should he do with his feathers?He thought it over and over.
Then,the raven decided that he also wanted to have white feathers like the swan's.From that day on,the raven began to live like the swan.He moved his home from the woods to the lake.He also started to eat water plants like the swan.He tried his best to talk and dance with the other birds.The most important was that each day,the raven would wash his feathers,hoping that they would turn white.Even he went to the nearby rivers and ponds to wash his feathers because he thought the water in the lakes was not enough for him to wash them.But no matter how hard he washed his feathers,they remained black.
As he ate only water plants,he soon grew thinner and thinner.Not many days later,the raven died.

51.The underlined word"it"in Paragraph 1refers toB.
A.the raven  
B.the swan    
C.the feather   
D.the water
52.Why was the raven angry with the swan?C
A.His own feathers were as white as snow.
B.The swan did not have black feathers like him
C.The swan had beautiful white feathers
D.The swan lived in the lake with other birds
53.Where was the raven's natural home?C
A.The lakes 
B.The ponds  
C.The woods  
D.The rivers
54.Why did the raven want to live like the swan?D
A.He wanted to make friends with the swan
B.He wanted to see the swan's whitefeathers
C.He wanted to eat water plants
D.He wanted to become a swan
55.Why did the raven wash his feathers every day?A
A.He thought his feathers would turn white.
B.He wanted to drive the other birds away
C.He thought his feathers were dirty.
D.He wanted to keep his weathers white.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Maria would like            orange,not            orange juice.(  )
A.a; theB./; anC.an;/D.an; an

查看答案和解析>>

同步练习册答案