精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.The purpose of students who come to school is to study.But studying needs right ways,r,r we would
waste the time or the money.The followings are ways for studying.
     The best time for reading is morning.Because in the morning,the air is fres h and our minds are clear.For that reason,we can Set good results.
       When we study we must he patient.If we don't understand a text well,we must read it again.We should not read the next until we have leamed the first one well.
      When we are studying,we must put our hearts into the book.We cannot read absent-mindedly (必不在焉地),or we could get nothing from the book while we are reading.
       We must always ask"why".If we can't.understand well,write it down and ask our teachers or parents,brothers or friends,in any possible ways.We must know it completely and then our knowledge can be used well.
     Though there are many ways for studying,however,the above mentioned(提到的) will he helpful if we can keep them in heart.
61.Morning is the best time for reading becauseC
A.we can be more patient~
B.we can have a good time
C.the air is fresh and our minds are clear
D.we can relax ourselves
62.When we are studying,D
A.we must chat with friends on the phone
B.we'd better Listen to pop music
C.we have to eat something
D.we should put our hearts into the book
63.If we don't understand a text well,B
A.we should copy others   answers
B.we should read it again till understand it
C.we don't do it any more
D.we should give it up and read the next one
64.Which of the following is NOT TRUE?C
A.The purpose of students who come to school is to study.
B.When we are studying,we can't  be absent-minded.
C.We don't have to ask"why"when we can't understand well.
D.We should know knowledge completely and use it well.
65.The best title of this passage isA
A.Right Ways of Studying             B.Don't Waste Time
C.Be Patient                         D.Learn to Ask"Why"

分析 学生来学校的目的是为了学习,但是学习需要正确的方式,要不我们会浪费时间或金钱,以下是学习的方法.读书最好的时间是早上,因为早晨的空气是新鲜的,我们的头脑是清楚的.因此,我们可以获得好的结果.当我们学习时我们必须有耐心.如果我们不理解一个文本,我们必须再读一遍.在我们学会这个之前我们不应该学下一个.当我们学习时,我们必须把我们的心投入进书本.我们不能心不在焉,要不我们学不到任何东西.我们必须总是问"为什么".如果我们不能理解,把它写下来,问我们的老师或父母、兄弟或朋友,任何可能的方式.我们必须完全理解它,这样我们的知识可以用的更好.虽然学习的方法有很多,但是,如果把上面的方法记牢,那将有助于我们的学习.

解答 本文是日常生活类阅读.主要讲述了一些学习的好方法.
61.答案C 细节理解题 由文中 Because in the morning,the air is fresh and our minds are clear 可知 因为早晨的空气是新鲜的,我们的头脑是清楚的,故选C
62.答案D 细节理解题 由文中 When we are studying,we must put our hearts into the book 可知 当我们学习时,我们必须把我们的心投入进书本,故选D
63.答案B 细节理解题 由文中 If we don't understand a text well,we must read it again 可知 如果我们不理解一个文本,我们必须再读一遍,故选B
64.答案C 细节理解题 由文中  We must always ask"why"可知 我们必须总是问"为什么",故选C
65.答案A 题目猜测题 由文中 Though there are many ways for studying,however,the above mentioned will he helpful if we can keep them in heart 可知 虽然学习的方法有很多,但是,如果把上面的方法记牢,那将有助于我们的学习,本文主要讲述的都是学习的好方法,故选A

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Would you like to go to the amusement park?
---If Jack does,__________.(  )
A.I go,tooB.so will IC.neither will ID.so do I

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-What do you think of his new design?
-It's of even            practical value than the old one.He's just a bookworm!(  )
A.greaterB.greatC.lessD.little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Liu Ying is as _____ as her sister.(  )
A.tallB.tallerC.the tallest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Passage B 
根据短文内容完成文后的图表,并把答案写在答题纸的相应位置.
  Going to a friend's house is very exciting.But remember to be polite.Here are some suggestions.
  When to arrive
  The first thing to remember is to arrive on time.If your friend tells you to come"around 3:00",that means you can show up a little bit after 3:00.But usually it is a good idea to arrive at the right time.
  What to bring
  Often it is also nice to bring a little gift to your friend's house.This could be a box of chocolates,movie tickets or some flowers.A little gift is a nice way to show that you are excited to be at his house.
  How to greet
  At your friend's house,how can you call his parents?If you visit your friend Paul Smith,you can call his parents Mr.or Mrs.Smith.Another way to show respect(尊重) is to call them Madam or Sir.
  It is a cool thing to visit a friend's house.Be polite to your friend and your friend's parents,and you will be invited again!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Jerry Green went to spend a year at the South Pole Station (南极站)as the only doctor in 1998when she 47.While working at the station that March.she discovered that there was a hard lump (肿块) in her stomach.She knew it was cancer,but she wasn't able to go to a doctor for help.She couldn't leave the station for the next seven until the snow thawed.Dr.Green didn't wait for the death.But decided to fight against the cancer.She tried to about the lump to a hospital in the United States.The doctors said it was cancer.Without the proper wouldn't live for long.Soon a USA airplane came to provide her with some help She started her own treatments(治疗)after getting instructions from American doctors.She finally spent the long winter there before she returned home that October.Since then,she had become a incubus in support of cancer charities.She also wrote a best-selling book called Ice Bound.
Sadly.Dr.Grecn's cancer finally returned.She died on June 23.2009.

61.Jerry Green discovered that she bad a bard lump in her stomach inA
A.March.1998      B.May.1998      CJune.2009   D.July,2009
62.What does the underlined word"thawed"mean in Chinese?C
A.形成     B.堆积    C.融化   D.覆盖
63.When did she start her own treatments?B
A.After searching the Internet.
B.After getting instructions from A merit an doctors.
C.After hearing from her paw law
D.After becoming a member in support of cancer charities.
64.Which of the following statements is NOT true?A
A.Dr.Green decided to give up the treatments.
B.She sent the information about the lump to a hospital in the United Stales.
C.She wrote a book called Ice Bound.
D.Dr Green died of cancer.
65.What does the writer feel about Dr.Green's death?C
A.exciting      B.Happy.C Sad   D.Pleased.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-What did the teacher ask us to do just now?
-She told us to             a conversation with the key words.(  )
A.get upB.put upC.make upD.give up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Can you help me(to) translate(翻译) this English poem into Chinese?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---Did you hear a terrible fire happened in the hotel near our school last night?
---Yes,it took the firemen an hour to_______ the fire.(  )
A.put outB.put downC.put onD.put off

查看答案和解析>>

同步练习册答案