精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Jerry Green went to spend a year at the South Pole Station (南极站)as the only doctor in 1998when she 47.While working at the station that March.she discovered that there was a hard lump (肿块) in her stomach.She knew it was cancer,but she wasn't able to go to a doctor for help.She couldn't leave the station for the next seven until the snow thawed.Dr.Green didn't wait for the death.But decided to fight against the cancer.She tried to about the lump to a hospital in the United States.The doctors said it was cancer.Without the proper wouldn't live for long.Soon a USA airplane came to provide her with some help She started her own treatments(治疗)after getting instructions from American doctors.She finally spent the long winter there before she returned home that October.Since then,she had become a incubus in support of cancer charities.She also wrote a best-selling book called Ice Bound.
Sadly.Dr.Grecn's cancer finally returned.She died on June 23.2009.

61.Jerry Green discovered that she bad a bard lump in her stomach inA
A.March.1998      B.May.1998      CJune.2009   D.July,2009
62.What does the underlined word"thawed"mean in Chinese?C
A.形成     B.堆积    C.融化   D.覆盖
63.When did she start her own treatments?B
A.After searching the Internet.
B.After getting instructions from A merit an doctors.
C.After hearing from her paw law
D.After becoming a member in support of cancer charities.
64.Which of the following statements is NOT true?A
A.Dr.Green decided to give up the treatments.
B.She sent the information about the lump to a hospital in the United Stales.
C.She wrote a book called Ice Bound.
D.Dr Green died of cancer.
65.What does the writer feel about Dr.Green's death?C
A.exciting      B.Happy.C Sad   D.Pleased.

分析 Jerry Green在南极站做医生时发现自己长了癌症,在自己坚强的心理状态下,她与病魔不断做斗争,并取得了胜利.

解答 61.A 细节理解题 由"Jerry Green was sent to spend a year at the South Pole Station (南极站)as the only doctor in 1998when she 47.While working at the station that March.she discovered that there was a hard lump (肿块) in her stomach"可知在1998年三月,发现了胃上的肿瘤,故选A.
62.C 推理判断题 由文章我们可知Jerry Green在南极站做医生,由于自然原因,"直到雪融化她才能离开",故选C.
63.B 细节理解题"Soon a USA airplane came to provide her with some help She started her own treatments(治疗)after getting instructions from American doctors"可知,"接受美国医生帮助和建议后,开始自己治疗",故选B.
64.A 整体理解题 通读全文由".Dr.Green didn't wait for the death.But decided to fight against the cancer"可知,在知道自己的癌症之后Dr.Green并没有等死,而是顽强地与病魔作斗争.故选A.
65.C 推理归纳题.根据"Sadly.Dr.Green's cancer finally returned.She died on June 23.2009."最后对于她的死,我们应该感到悲伤,故选C.

点评 此类题首先要通读全文,掌握大意;然后根据每个题目的要求再细读文章,根据问题及句子间的联系和词语搭配甄选答案;最后复读,核对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---I had a pleasant weekend on the farm.
---_________.(  )
A.Oh,that's very nice of youB.It's a pleasure
C.CongratulationsD.I'm glad to hear that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.I think Bob is the suitable person to take the job because he can do the work well
with     money and     people.(  )
A.less; fewerB.less; moreC.more; fewer

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.People in developed countries usually get their drinking water from a faucet(水龙头) or a bottle.But finding safe drinking water can be rather (54)difficultin developing countries.People in India,for example,often drink polluted water,which can lead to illness or even (55)death.But one Indian country,Sarvajal,has (56)inventeda great machine:the"water ATM".Sarvajal's water-filtering(水过滤) network has already (57)provided/produced/preparedclean water in more than 130places.Many of these places are small (58)villages.The water ATM is new and important part of Sarvajal's business.
How do these water ATMs (59)work?First,local workers filter water using Sarvajal's equipment(设备).Then workers (60)sendthe clean water to the ATMs and sell prepaid (预付费) cards to local people.Then they can (61)easilyget water from the ATMs with the cards.
Thanks to Sarvajal's network and water ATMs,clean water is now (62)availbleto over 70.000people in India.It makes sense that in one of the local(63)languagesSarvajal means"water for all".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.The purpose of students who come to school is to study.But studying needs right ways,r,r we would
waste the time or the money.The followings are ways for studying.
     The best time for reading is morning.Because in the morning,the air is fres h and our minds are clear.For that reason,we can Set good results.
       When we study we must he patient.If we don't understand a text well,we must read it again.We should not read the next until we have leamed the first one well.
      When we are studying,we must put our hearts into the book.We cannot read absent-mindedly (必不在焉地),or we could get nothing from the book while we are reading.
       We must always ask"why".If we can't.understand well,write it down and ask our teachers or parents,brothers or friends,in any possible ways.We must know it completely and then our knowledge can be used well.
     Though there are many ways for studying,however,the above mentioned(提到的) will he helpful if we can keep them in heart.
61.Morning is the best time for reading becauseC
A.we can be more patient~
B.we can have a good time
C.the air is fresh and our minds are clear
D.we can relax ourselves
62.When we are studying,D
A.we must chat with friends on the phone
B.we'd better Listen to pop music
C.we have to eat something
D.we should put our hearts into the book
63.If we don't understand a text well,B
A.we should copy others   answers
B.we should read it again till understand it
C.we don't do it any more
D.we should give it up and read the next one
64.Which of the following is NOT TRUE?C
A.The purpose of students who come to school is to study.
B.When we are studying,we can't  be absent-minded.
C.We don't have to ask"why"when we can't understand well.
D.We should know knowledge completely and use it well.
65.The best title of this passage isA
A.Right Ways of Studying             B.Don't Waste Time
C.Be Patient                         D.Learn to Ask"Why"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Could you please tell me           ?
-By taxi.(  )
A.when you came hereB.how did you get here
C.why you got thereD.how you got there

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-You've dropped           "s"in the word"necessary".
-Oh,            letter"s"is doubled.(  )
A.a; aB.a; theC.an; theD.the; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.You've given me so much help.I really _______ it.(  )
A.appreciateB.receiveC.supposeD.regard

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Many comic books ______ into cartoons in the past 40years.(  )
A.makeB.are madeC.have makeD.have been made

查看答案和解析>>

同步练习册答案