分析 本文主要介绍了汶川地震后重建的一些成果并讲述了温家宝总理最近一次来到汶川视察的故事.文中给出了具体的数字和具体的事例去说明汶川灾后重建是成功的.
解答 61:C,细节题. 从第二段最后一句"Now everyone has been provided with a home,a job and social security",可知没有提供电脑,故答案是C.
62:D.细节题.根据第二段Nearly 3,000schools,1,000hospitals and more than 5 million homes have been built可知A项错误,应是3,000 schools;根据第三段可知B项错误,应是makes about 3,000 yuan more than before every year.; C项也错误,文中没有提到gym.根据第五段Beichuan Middle School,Premier Wen embraced a student named Zheng Haiyang,可知郑海燕是北川中学的学生.
63:C.细节题.根据第五段从"On May 8th,2011,Premier Wen Jiabao made his 10th visit to Sichuan Province after the earthquake."可知是十次,故答案是C.
64:A.词义判断题.从图片上可以看出,是拥抱.故embraced表达的是拥抱,故选A.
65:A.推理题.纵观全文文中给出了具体的数字和具体的事例去说明汶川灾后重建是成功的.故答案是A.
点评 阅读理解题,首先指导学生速读全文,抓住中心主旨;然后细读小题,捕获相关的信息,各个作答;然后复读,核对答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Early in the year of 2010,a chocolate theme park was opened in Beijing.About 80,000kilograms of chocolate was used to build the park.The park displayed a mini-army of 560Terracotta Warriors(秦始皇陵兵马俑)and a 33-foot-long replica(复制品)of a section of the Great Wall.People were able to watch different types of chocolate,and bought some chocolate souvenirs to take home. |
| A walking robot maid(女保姆)was made by South Korean scientists.They spent two years developing the robot maid.She is 1.3meters tall and weighs 55kilograms.She can clean at home,make the bed and even heat food in a microwave oven.She can also be used in different or dangerous situations for humans. |
| In 19th FIFA World Cup,the football players from all of Nike's national teams wore special sports clothes.The special clothes were made from recycled plastic bottles from Japan and Taiwan.Each special shirt was made up of eight recycled plastic bottles.It was the first time that the athletes wore such uniforms.People think that they are the most environmentally friendly(环保的)uniforms in football history. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Join a | Paradise Cycling Adventure Holiday! |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Expressions | Chinese culture | Western culture | ||
| Dog | Meaning[ | Examples | Meaning | Examples |
| Negative | A homeless dog,a mad dog,a running dog and (76)adogcatchingamouse | (77)positive | "You're a lucky dog!"and"(78)Everydoghasitsday". | |
| Cat | Love them very much. | They use"cat"to (79)describeacruelwoman. | ||
| Rose | As a symbol of (80)love in both China and some western countries. | |||
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com