| Early in the year of 2010,a chocolate theme park was opened in Beijing.About 80,000kilograms of chocolate was used to build the park.The park displayed a mini-army of 560Terracotta Warriors(秦始皇陵兵马俑)and a 33-foot-long replica(复制品)of a section of the Great Wall.People were able to watch different types of chocolate,and bought some chocolate souvenirs to take home. |
| A walking robot maid(女保姆)was made by South Korean scientists.They spent two years developing the robot maid.She is 1.3meters tall and weighs 55kilograms.She can clean at home,make the bed and even heat food in a microwave oven.She can also be used in different or dangerous situations for humans. |
| In 19th FIFA World Cup,the football players from all of Nike's national teams wore special sports clothes.The special clothes were made from recycled plastic bottles from Japan and Taiwan.Each special shirt was made up of eight recycled plastic bottles.It was the first time that the athletes wore such uniforms.People think that they are the most environmentally friendly(环保的)uniforms in football history. |
分析 三个表格分别介绍了北京巧克力公园,可以行走的机器人保姆和Nike足球队的特别制服.
解答 DBCAD
61.D:细节题.从第一个表格中的About 80,000 kilograms of chocolate was used to build the park.可知是巧克力制作的,故答案是D.
62.B:细节题.从第一个表格中The park displayed a mini-army of 560Terracotta Warriors(秦始皇陵兵马俑)and a 33-foot-long replica(复制品)of a section of the Great Wall.直接得出能参观长城的复制品,故选B.
63.C:细节题.从A walking robot maid(女保姆)was made by South Korean scientists.可知是在南韩,故选C.
64.A:细节题.从Each special shirt was made up of eight recycled plastic bottles.可知用了八个,故答案是A.
65.D:判断题.根据第二个表格没有提到机器人保姆能吃和人类一样的食物,也没有说在哪里买,故A,C错,从第三个表格文中没有说对身体有益,故B错,从They spent two years developing the robot maid.可知花了两年时间,故D对,故选D.
点评 一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Going to Disneyland is a dream vacation for kids.You may have been to the Disneyland in Hong Kong or in other places.Soon you will be able to enjoy a Disney Park in Shanghai.Shanghai Disneyland started building on April 8,2011.There will be many Chinese characters in Shanghai Disneyland.It is different from the others.There is a 10-kilometer-long river.It goes around the whole park.Shanghai Disneyland will cost24.4billion yuan to build.It will open in five years. |
| In order to keep the road safe,European Commission (欧盟) says that buses and taxis can be fitted (安装) with"black boxes."The black boxes can help the police to find what happened after an accident. |
| The Beijing-Shanghai High Speed Railway was put into operation at the end of June,2011.Now the journey can take about five hours.The train can reach the speed of up to 380kilometers an hour.The passenger volume (容量) can reach 160million a year,marking a great step in China's Railway development. |
| On the evening of May 8th,2012,a middle school teacher Zhang Lili from Jiamusi,Heilongjiang Province,saved her students in a terrible accident.She was badly hurt and lost her legs.Her brave deed moved the people around China deeply.She is called"the most beautiful teacher."The whole society is trying to save her life.As a young teacher,her bravery sets a good example to us all.We all hope she will get better soon. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| films in Feiyang Cinema this week | |
| A WORLD WITHOUT TYHIEVES•Chinese film (2004) •Dircected (导演) by Feng Xiaogan •Mainly acted by Liu Dehua,Liu Ruoying, Ge You,Li Bingbing •From Monday to Wednesday,at 8 :00p.m. •Ticket Price:RMB¥35 | KUNGFU HUSTLE •Chinese Hong Kong film (2004) •Directed by Zhou Xingchi •Mainly acted by Zhou Xingchi,Yuan Hua,Liang Xiaolong •From Wednesday to Friday,at 8 :00p.m. •Ticket price:RMB¥40 |
| Films In Feiyang Cinema This WeekHAPPY POTTER (III) •American film (2004) •Directed by Alfonso Cuaron •Mainly acted by Daniel Radcliffe,Rupert Grint.Emma Waston •From Friday to Sunday,at 7 : 30p.m.•Ticket Price:RMB¥30 (Half on Sunday for children) | TROY•American film (2004) •Directed by Wolfgang Peters-en •Mainly acted by Julian Glover,Brian Cox,Nathan Jones,Adoni Maropis •From Tuesday to Thursday,at 8 : 00p.m. •Ticket Price:RMB¥45 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| What they want | Health | Safety | Food |
| 52% | 33% | 15% | |
| Where they like to live | In a quieter place | In a busier place | In a greener place |
| 15% | 5% | 80% | |
| What they think of working in the city | Bad | Good | No idea |
| 8% | 80% | 12% | |
| Whether they plan to change their living places | Yes | No | Difficult to say |
| 39% | 41% | 20% |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Sights | (68)The Eiffel Tower and Notre Dame Cathedral |
| Transportation | Expensive by taxi,but (69)convenient to take the underground train to most places |
| Consumer(消费) | All is expensive but (70)the wine |
| Language | (71)Speak Frenchin Paris,or you'd better find a translator. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com