15.A recent research shows that physical activity (体育活动) may help students do better in their classes.The research comes because educators in some countries are reducing time for activities like P.E.class.
Researchers go over the results of fourteen studies.Twelve were from the United States,one from Canada and one from South Africa.The studies appeared between 2009and 2013.They included more than 55,000children,aged six to eighteen.
Thomas Singh,one of the researchers,says the studies showed a relationship between physical activity and scores on subjects such as math,English and reading.Ms.Singh offers some possible explanations(解释):
"There are,first,physiological(生理的) explanations,like more blood flow,and so more oxygen(氧气) to the brain.Being physically active means there are more hormones( 荷尔蒙) produced like endorphins(脑内啡).And endorphins make your stress level lower and your mood improved,which means you will perform better in class.Also,students who take part in organized sports learn rules and how to follow them.This could improve their classroom behavior and help them know what they should do.
All in all,the finding tells us that physically active kids are more likely to do better in school.Ms.Singh says schools should consider the finding before they cut physical education programs.
77.What led the researchers to do the studies?A
A.Schools'cutting physical activity.
B.Their interest in physical activity.
C.The tests including about 55,000children.
D.Kids'unsatisfying schooling performance.
78.How many countries took part in the studies?D
A.14.
B.12
C.2.
D.3.
79.Which of the following is NOT one of the advantages of physical activity according to the passage?
C
A.Getting more blood flow.
B.Better classroom behavior.
C.Feeling relaxed and refreshed.
D.Greater ability to organize activities.
分析 这篇短文主要介绍了一项关于体育运动对学生在校表现的影响的调查报告.报告中提到了,参加体育活动有助于提高血液循环速度,改善课堂行为和提高学生组织活动的能力.
解答 答案:77.A 细节理解题.根据第一段句子The research comes because educators in some countries are reducing time for activities like P.E.class.这项研究是因为一些国家的教育工作者正在减少像体育课这样的活动的时间.可知是由于一些学校削减体育课,故选A.
78.D 细节理解题.根据第二段句子Twelve were from the United States,one from Canada and one from South Africa.12个来自美国,一个来自加拿大,一个来自南非.可知有美国,加拿大和南非三个国家参与了这项研究.故选D.
79.C 细节理解题.根据倒数第二段句子like more blood flow,and so more oxygen(氧气) to the brain.which means you will perform better in class.Also,students who take part in organized sports learn rules and how to follow them.This could improve their classroom behavior and help them know what they should do.可知参加体育活动有助于提高血液循环速度,改善课堂行为和提高学生组织活动的能力.没有提到关于体育活动能让人感到放松和神清气爽,故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.