精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.There is little doubt that house cat first developed naturally from ancient wild cats.The cleverest relative is the America wild cat which still lives in Africa today.This is understandable because the first house cats came from Africa.
Cats first started to live around people in Egypt about 6,000-7,000years ago.From Egypt,cats started to move around the world.This is about the same time that Egyptians began storing grain(谷物) in buildings.Scientists used to believe that people tamed cats to catch mice and protect the grain.However,cats don't like to be told what to do!Now,scientists believed that cats followed the mice and learned to accept people.Finally,some of the cats began to grow comfortable around people,these were smaller cats that needed protection.As these cats and people got used to each other,then they moved in together.Around 5,000years ago,cats started to live with people.
Soon cats were in Greece,then the Middle East and China.They moved along Egyptian business roads keeping away mice and keeping people around them.After the Romans came to Egypt,they also accepted the cats and brought them to Europe.These cat likely bred(繁殖) with other cats to form the many kinds of house cats we have today.
Cats are relatively recent house animals.House cats still have a lot in common with their wild relatives.Cats sleep a lot to save energy just like wild cats.They will often get food at night as well.House cats are generally peaceful and friendly,but be careful!If a cat feels it is in danger,it will fight back-just like a wild cat.
71.Where did the first house cats come from?B
A.Asia.
B.Africa.
C.Europe.
D.America.
72.When did cats start to live with people?B
A.About 4,000years ago.
B.About 5,000years ago.
C.About 6,000years ago.
D.About 7,000years ago.
73.According to the text,which of the following is TRUE?D
A.Cats started to move around the world from China.
B.Cats get food at night to save energy like wild cats.
C.Cats have a little in common with their wild cats.
D.Cats were accepted and brought to Europe by Romans.
74.What does the underlined word"tamed"mean in Chinese?C
A.驱散
B.捕捉
C.驯化
D.引进
75.What does the text mainly talk about?A
A.The development of house cats.
B.Different cats in different countries.
C.The relationship between cats and people.
D.The differences between house cats and wild cats.

分析 短文讲了家猫的由来,详细的介绍了它的发展过程,和猫的特点.

解答 答案:71.B 细节理解题.根据第一段句子This is understandable because the first house cats came from Africa.这是可以理解的,因为第一批猫来自非洲.可知第一只猫来自非洲,故选B.
72.B 细节理解题.根据第二段最后一句Around 5,000 years ago,cats started to live with people.大约在5000年前,猫开始与人生活在一起.可知大约5000年前,猫开始与人一起生活,故选B.
73.D 细节理解题.根据第三段After the Romans came to Egypt,they also accepted the cats and broughtthem to Europe.罗马人来到埃及后,他们也接受了这些猫,并把它们带到欧洲.可知罗马人来到埃及后,他们也接受了这只猫,并把它们带到了欧洲,故选D.
74.C 词义猜测题.根据下文However,cats don't like to be told what to do!然而,猫不喜欢被要求该做什么!可知结合选项,应说科学家们认为,人们驯服了猫捉老鼠,保护粮食.所以"tamed"的意思是驯化,故选C.
75.A 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段句子There is little doubt that house cat first developed naturally from ancient wild cats.毫无疑问,家猫最初是由古代野猫发展而来的,可知文章主要说的是家猫的进化史.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---When will       car race begin
---I'm not sure.Maybe next week,or maybe       week after next(  )
A.a; theB.an; theC.the; aD.the; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Tree Planting Day comes on the twelfth of March.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

8.In the front of many American homes you can see a mat(脚垫).This mat is sometimes called"welcome mat",because many of the mats have the word"welcome"on them.
Because Americans don't take off their shoes before going into the house,they need a welcome mat to clean their shoes.If the children don't clean their shoes on the mat,they may be scolded(被责骂) by their parents.If you go to an American home,please remember to clean your shoes on the mat,or you may be told to do so."Different countries,different customs(习俗)."
根据短文内容,判断正误,正确的为T,错误的为F.
89.There are many"welcome mats"in the front of an American home.F
90.Every American home has a welcome mat.F
91.When Americans go into the house,they often take off their shoes.F
92.It's better to clean your shoes before you go into an American home.T
93.There are different customs in different countries.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.A recent research shows that physical activity (体育活动) may help students do better in their classes.The research comes because educators in some countries are reducing time for activities like P.E.class.
Researchers go over the results of fourteen studies.Twelve were from the United States,one from Canada and one from South Africa.The studies appeared between 2009and 2013.They included more than 55,000children,aged six to eighteen.
Thomas Singh,one of the researchers,says the studies showed a relationship between physical activity and scores on subjects such as math,English and reading.Ms.Singh offers some possible explanations(解释):
"There are,first,physiological(生理的) explanations,like more blood flow,and so more oxygen(氧气) to the brain.Being physically active means there are more hormones( 荷尔蒙) produced like endorphins(脑内啡).And endorphins make your stress level lower and your mood improved,which means you will perform better in class.Also,students who take part in organized sports learn rules and how to follow them.This could improve their classroom behavior and help them know what they should do.
All in all,the finding tells us that physically active kids are more likely to do better in school.Ms.Singh says schools should consider the finding before they cut physical education programs.
77.What led the researchers to do the studies?A
A.Schools'cutting physical activity.
B.Their interest in physical activity.
C.The tests including about 55,000children.
D.Kids'unsatisfying schooling performance.
78.How many countries took part in the studies?D
A.14.
B.12
C.2.
D.3.
79.Which of the following is NOT one of the advantages of physical activity according to the passage?
C
A.Getting more blood flow.
B.Better classroom behavior.
C.Feeling relaxed and refreshed.
D.Greater ability to organize activities.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Students these days often have a lot of worries.Sometimes they have problems with their schoolwork,and sometimes with their friends.
Some people think the worst thing is to do nothing.Laura Mills,a teenager from Washington,agrees."Problems and worries are normal in life,"says Laura."But I think talking to someone helps a lot.If we don't talk to someone,we'll certainly feel worse."
Laura once lost her purse,and worried for days.She was afraid to tell her parents shout it.She even walked three miles to school each day because she didn't have any money.She just kept thinking."If I tell my parents,they'll be angry!"But in the end,she talked to her parents and they were really understanding.Her dad said he sometimes made careless mistakes himself.They got her a new purse and asked her to be more careful."I will always remember to share my problems in the future!"Laura says.
Robert Hunt advises students about common problems.He feels the same way as Laura."It is best not to avoid our problems.We should always try to solve(解决) them."He thinks that you can first find someone to talk to.This person doesn't need to be an expert(专家) like himself.Students often forget that their parents have more experience than them,and are always there to help them.
In English,we say that sharing a problem is like cutting it in half.So you're halfway to solving a problem if you talk to someone about it!
83.Which of the following can be put in the blank in Paragraph One?A
A.What can they do about this?
B.Where do the problems come from?
C.When did they have these problems?
D.Why do they have so many problems?
84.In Paragraph 2,the writer used the story of Laura toB.
A.answer a question
B.give an example
C.introduce his friend
D.share his experience
85.According to the passage Robert Hunt might beD.
A.Laura's teacher
B.the writer of the passage
C.a person with a problem
D.an expert on students'problems
86.What is the main idea of this passage?C
A.Few children are careful with their money.
B.Parents are more experienced than children.
C.Talking to someone helps to solve problems.
D.Students often have a lot of worries at school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.He is Wang Liling.His last name is _______.(  )
A.LilingB.WangC.Liling WangD.Wang Liling

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

9.Canadian Geese are large blue and white birds.When autumn comes,they have to fly south where the weather is warmer.The winters are so cold in Canada that the birds will die if they stay there.
Last spring,Bill Lishman found sixteen young Canadian Geese on his farm.They had lost their parents.Bill thought,"These young birds won't know what to do in the autumn."He had a small plane and he decided to teach the birds to follow him.All through the summer,he went on short trips in his plane and the young geese flew after him.
When the cold weather arrived in the autumn,Bill flew to Virginia in the United States,600miles south of his home in Canada.The geese followed him all the way.Bill left the geese in Virginia and he returned home.
This spring,Bill was waiting for the birds to come back.They didn't arrive,so Bill flew to Virginia to get them.He looked for them for two weeks,but he couldn't find them.When he arrived back home,he found the geese waiting for him.They had found their way home without him!
70.What will happen to the geese if they stay in Canada in the winter?They will die.
71.Where did Bill find sixteen young geese last spring?On his farm.
72.Is it 600kilometers from Bill's home to Virginia?No,it isn't.
73.How long did it take Bill to look for the geese in Virginia?For two weeks.
74.The geese found their way home by themselves,didn't they?Yes,they did..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.I'm a student from Australia.My vacation is coming.(84)D.But I don't know how to get there.My friends give me some advice.
Traveling by plane,of course,is faster than traveling by train or bus,but one can't see anything during the trip except the blue sky and white cloud.(85)A.And traveling by plane is very expensive.(86)E because passengers can walk and buy food and drinks on a train.They can also see cities through the windows.(87)G.To travel by bus,my friends tell me,is easy and cheap.You can find buses almost in every city,big or small.(88)B.At last I decide to go there by bus.
A.So it is not interesting.
B.That makes the trip easy.
C.It's very difficult to find it.
D.I want to go to the south of China.
E.To travel by train is relaxing,
F.What do you think of traveling by train?
G.But they don't stop in many places.

查看答案和解析>>

同步练习册答案