20.There is little doubt that house cat first developed naturally from ancient wild cats.The cleverest relative is the America wild cat which still lives in Africa today.This is understandable because the first house cats came from Africa.
Cats first started to live around people in Egypt about 6,000-7,000years ago.From Egypt,cats started to move around the world.This is about the same time that Egyptians began storing grain(谷物) in buildings.Scientists used to believe that people tamed cats to catch mice and protect the grain.However,cats don't like to be told what to do!Now,scientists believed that cats followed the mice and learned to accept people.Finally,some of the cats began to grow comfortable around people,these were smaller cats that needed protection.As these cats and people got used to each other,then they moved in together.Around 5,000years ago,cats started to live with people.
Soon cats were in Greece,then the Middle East and China.They moved along Egyptian business roads keeping away mice and keeping people around them.After the Romans came to Egypt,they also accepted the cats and brought them to Europe.These cat likely bred(繁殖) with other cats to form the many kinds of house cats we have today.
Cats are relatively recent house animals.House cats still have a lot in common with their wild relatives.Cats sleep a lot to save energy just like wild cats.They will often get food at night as well.House cats are generally peaceful and friendly,but be careful!If a cat feels it is in danger,it will fight back-just like a wild cat.
71.Where did the first house cats come from?B
A.Asia.
B.Africa.
C.Europe.
D.America.
72.When did cats start to live with people?B
A.About 4,000years ago.
B.About 5,000years ago.
C.About 6,000years ago.
D.About 7,000years ago.
73.According to the text,which of the following is TRUE?D
A.Cats started to move around the world from China.
B.Cats get food at night to save energy like wild cats.
C.Cats have a little in common with their wild cats.
D.Cats were accepted and brought to Europe by Romans.
74.What does the underlined word"tamed"mean in Chinese?C
A.驱散
B.捕捉
C.驯化
D.引进
75.What does the text mainly talk about?A
A.The development of house cats.
B.Different cats in different countries.
C.The relationship between cats and people.
D.The differences between house cats and wild cats.
分析 短文讲了家猫的由来,详细的介绍了它的发展过程,和猫的特点.
解答 答案:71.B 细节理解题.根据第一段句子This is understandable because the first house cats came from Africa.这是可以理解的,因为第一批猫来自非洲.可知第一只猫来自非洲,故选B.
72.B 细节理解题.根据第二段最后一句Around 5,000 years ago,cats started to live with people.大约在5000年前,猫开始与人生活在一起.可知大约5000年前,猫开始与人一起生活,故选B.
73.D 细节理解题.根据第三段After the Romans came to Egypt,they also accepted the cats and broughtthem to Europe.罗马人来到埃及后,他们也接受了这些猫,并把它们带到欧洲.可知罗马人来到埃及后,他们也接受了这只猫,并把它们带到了欧洲,故选D.
74.C 词义猜测题.根据下文However,cats don't like to be told what to do!然而,猫不喜欢被要求该做什么!可知结合选项,应说科学家们认为,人们驯服了猫捉老鼠,保护粮食.所以"tamed"的意思是驯化,故选C.
75.A 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段句子There is little doubt that house cat first developed naturally from ancient wild cats.毫无疑问,家猫最初是由古代野猫发展而来的,可知文章主要说的是家猫的进化史.故选A.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.