5.Students these days often have a lot of worries.Sometimes they have problems with their schoolwork,and sometimes with their friends.
Some people think the worst thing is to do nothing.Laura Mills,a teenager from Washington,agrees."Problems and worries are normal in life,"says Laura."But I think talking to someone helps a lot.If we don't talk to someone,we'll certainly feel worse."
Laura once lost her purse,and worried for days.She was afraid to tell her parents shout it.She even walked three miles to school each day because she didn't have any money.She just kept thinking."If I tell my parents,they'll be angry!"But in the end,she talked to her parents and they were really understanding.Her dad said he sometimes made careless mistakes himself.They got her a new purse and asked her to be more careful."I will always remember to share my problems in the future!"Laura says.
Robert Hunt advises students about common problems.He feels the same way as Laura."It is best not to avoid our problems.We should always try to solve(解决) them."He thinks that you can first find someone to talk to.This person doesn't need to be an expert(专家) like himself.Students often forget that their parents have more experience than them,and are always there to help them.
In English,we say that sharing a problem is like cutting it in half.So you're halfway to solving a problem if you talk to someone about it!
83.Which of the following can be put in the blank in Paragraph One?A
A.What can they do about this?
B.Where do the problems come from?
C.When did they have these problems?
D.Why do they have so many problems?
84.In Paragraph 2,the writer used the story of Laura toB.
A.answer a question
B.give an example
C.introduce his friend
D.share his experience
85.According to the passage Robert Hunt might beD.
A.Laura's teacher
B.the writer of the passage
C.a person with a problem
D.an expert on students'problems
86.What is the main idea of this passage?C
A.Few children are careful with their money.
B.Parents are more experienced than children.
C.Talking to someone helps to solve problems.
D.Students often have a lot of worries at school.
分析 短文讲了面对生活中的焦虑,劳拉认为和别人交谈会有很大的帮助,并给出了自己的例子.罗伯特亨特给出了自己的观点和看法.
解答 答案:83.A 细节推理题.根据下句"Some people think the worst thing is to do nothing."有些人认为最坏的事情就是什么都不做."结合选项,可推知上面的问题是"他们怎么办呢?",故选A.
84.B 细节理解题.根据第二段内容及其句子I will always remember to share my problems in the future!"Laura says."我会永远记住我的问题."劳拉说.可知第二段就是介绍了劳拉的一次经历,从而给我们一个解决问题的例子.故选B.
85.D 细节理解题.根据第四段句子"Robert Hunt advises students about common problems."Robert Hunt建议学生关于一些常见的问题.和"This person doesn't need to be an expert (专家) like himself."这个人不需要像他这样的专家.可知Robert Hunt可能是学生问题的专家.故选D.
86.C 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第二段句子If we don't talk to someone,we'll certainly feel worse."如果我们不跟某人说话,我们肯定会感觉更糟.可知第二段给出的例子及第三段问题给出的解决问题的方式,都是在谈论和别人交谈对我们解决问题的作用,故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.