精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.One afternoon,my son came home from school and asked me,"Are all people the same even if their skin color is different?"I thought for a moment,then I said,"I'll explain.Let's go to a fruit store first.I have something interesting to show you."
At the store,I told him that we needed to buy apples.And we bought some red apples,green apples and yellow apples.
After we got home,I told Adam,"It's time to answer your question."I put one of each type of apple on the table:first a red apple,followed by a green apple and then a yellow apple.Then I looked at Adam,who was sitting on the other side of the table.
"Adam,people are just like apples.They come in different colors,shapes and sizes.See,some may not even look as delicious as others."As I was talking,Adam was examining each one carefully.
Then,I took each of the apples and peeled them,placing them back on the table,but in a different place.
"OK,Adam,tell me which one is the red apple,the green apple and the yellow apple."
He said,"I can't tell.They all look the same now."
"Take a bite(一口) of each one.See if that helps you tell which one is which."
He took big bites,and then a huge smile came across his face."People are just like apples!They are all different,but if you take off the outside,they're pretty much the same on the inside."
"Right,"I agreed."Just like everyone has their own features but they are nearly the same."
He completely got it.I didn't need to say or do anything else.
Now,when I eat an apple,it tastes a little sweeter than before.What perfect fruit it is!

51.I took Adam to buy apples forB.
A.supper       B.his question          C.a party          D.a present
52.As soon as we got home,I putB on the table.
A.all the apples         B.three apples of different colors 
C.three red apples       D.three peeled apples
53.After Adam took big bites,he found theyC.
A.looked the same     B.tasted good      C.tasted the same    D.weren't delicious
54.In the end,Adam understood thatA.
A.people are much the same even if their skin color is different
B.people are different if their skin color is different
C.the apples look the same after they are peeled
D.apples of different colors taste different
55.I feel that apples taste a little sweeter than before becauseB.
A.they are delicious enough 
B.they are perfect fruit for thinking
C.they are safe fruit
D.my son falls in love with them.

分析 短文讲了作者的儿子问他人是否是一样的,作者通过带儿子买不同颜色的苹果,让儿子品尝之后,发现都是一样的味道,从而引申到人,虽然每个人都有自己的特点,但他们几乎是一样的.

解答 答案:51.B   细节理解题.根据第一段第一行句子Are all people the same even if their skin color is different?"I thought for a moment,then I said,"I'll explain.Let's go to a fruit store first.I have something interesting to show you.所有人都是一样的,即使他们的肤色是不同的?我想了一会儿,然后说,让我们先去水果店,我要告诉你一些有趣的事.可知爸爸带Adam去买苹果是想回答Adam的问题.故选B.
52.B   细节理解题.根据第三段第一行句子I put one of each type of apple on the table,first a red apple,followed by a green apple and then a yellow apple.我把每种苹果放在桌子上,第一个是红色的,然后是一个绿色的和一个黄色的.可知我把三种不同颜色的苹果放在桌子上.故选B.
53.C   细节理解题.根据倒数第四段第一行句子He took big bites,and then a huge smile came across his face."People are just like apples!They are all different,but if you take off the outside,they're pretty much the same on the inside."他咬了一大口,然后脸上露出一个巨大的微笑:"人就像苹果!他们都是不同的,但如果你把外面去掉,它们的内部是大致相同."可知他尝完后味道是一样的.故选C.
54.A  细节理解题.根据倒数第四段第一行句子People are just like apples!They are all different,but if you take off the outside,they're pretty much the same on the inside."人就像苹果!他们都是不同的,但如果你把外面去掉,它们的内部是大致相同.可知尽管人们的肤色不一样,人是一样的.故选A.
55.B  细节理解题.根据最后一段句子Now,when I eat an apple,it tastes a little sweeter than before.What perfect fruit it is!现在当我吃苹果的时候,它的味道比以前稍甜一点!是完美的水果!可知感觉甜是因为思想的问题.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Hepburn acted so well that she wasmistaken(mistake) for a real princess.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Andy,would you like to come to my house for dinner?
---It sounds __________!I can't wait.(  )
A.strangeB.badC.greatD.terrible

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.Sometimes,I want to know whether there is any love between my parents.Every day,they are (41)D trying to make money.They don't act romantic(浪漫的) the way couples(夫妇) do in books or on (42)A.They never say"I love you"to each other.It's not their (43)B.
  One day,my mother was sewing(缝) a quilt.I sat down (44)C her.
"Mom,I have a question to ask you."I said after a while.
"What?"she asked,still working.
"Is there (45)A between you and Dad?"I asked her in a very low (46)C.
  She stopped her work and (47)D her head.Then she bowed (低下) her head and went on sewing.
  I thought I had hurt her.At last I heard my mother say,"Susan,look at this thread (线).Sometimes it (48)A,but most of it disappears in the quilt.It makes the quilt (49)D.If life is a quilt,then love should be a (50)B.It can (51)B be seen anywhere,but it's really there."
  I listened carefully but I didn't understand her (52)A the next spring.My father suddenly got sick.My mother had to stay with him in the (53)D for a month.
  After they got back,she helped my father walk slowly down the road every day.My father had never been so weak.
"Dad,(54)C are you feeling now?"I asked him one day.
"Susan,don't worry about me,"he said gently."I just like (55)B with your mom."
  Once I thought love meant flowers,gifts and sweet kisses.Now,I know that love is the thread that holds a family together.
41.A.keepB.readyC.wantD.busy
42.A.TVB.radioC.computerD.Internet
43.A.questionB.styleC.kindD.life
44.A.besidesB.nextC.besideD.around
45.A.loveB.moneyC.friendshipD.relationship
46.A.noiseB.soundC.voiceD.hear
47.A.noddedB.shookC.loweredD.raised
48.A.appearsB.comesC.turnsD.happens
49.A.bigB.wideC.thickD.strong
50.A.flowerB.threadC.giftD.kiss
51.A.almostB.hardlyC.nearlyD.hard
52.A.untilB.becauseC.whenD.unless
53.A.schoolB.parkC.bankD.hospital
54.A.whatB.whereC.howD.why
55.A.takingB.walkingC.watchingD.looking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.One day a rich boy bought a magic mirror (镜子).When he got home,he looked in the mirror.His face looked sad.He tried to smile and make funny faces,his face looked still sad.Then he did many happy things,but his face always looked sad.
"Oh,what a terrible mirror!It doesn't work!"he said angrily.
        The next day on his way to buy some chocolate,he saw a little girl crying sadly.The rich boy went up to her and asked what had happened.The little girl said she couldn't find her parents."Don't worry.I'll help you,"the rich boy said.So they went to look for them together.Finally they found her parents.They were so thankful for his help.After the rich boy arrived home,he looked in the mirror as usual.To his surprise,his face looked very happy.The boy understood the magic of the mirror.The mirror could show the true feelings of its owner.This was true-the rich boy had helped that little girl so he felt really happy.
请根据短文内容,选择最佳答案,将其标号在答题卡上涂黑.
56.One day a rich boy boughtA.
A.a magic mirror     B.a normal mirror
C.a small mirror     D.a magic book
57.The boy's face always lookedB in the mirror on the first day.
A.happy      B.sad       C.terrible       D.funny
58.On his way to buy some chocolate,the rich boy sawB crying sadly.
A.a little boy         B.a little girl
C.a little dog         D.a little cat
59.Finally the rich boyC.
A.lost his parents
B.bought a new mirror
C.helped the little girl find her parents
D.bought a mirror for the little girl
60.From the story we know the boy wasD.
A.brave        B.foolish       C.clever       D.helpful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.If you're into sports,you've seen it happen-tennis players jump over the net to shake hands after a hard match; football players exchange jerseys(运动衣)after ninety minutes of knocking each other around; even boxers touch gloves at the beginning of each round.Players in every event,from spelling bees to golf(高尔夫球),act in this way.It's all part of sportsmanship(体育精神),a great tradition in sports and competition.It means playing and being calm all through the match.
  Everyone feels great when they win.In the last few years,you might see some players celebrate a goal(进球)with a long victory dance or talk big about their ability.However,it's always hard for people to say in public that they made a bad play.Good sportsmanship is what they really need.It's the golden rule of sports.
   Good sportsmanship means that you play by the rules,talk politely to everyone during games and stay cool even when you lose the game.At the school sports meeting,for example,it's more important for you to know how to work as part of a team and cheer your teammates on.That may help you enjoy more success at your future work.In competition-as in life-you may not always win,but believe me,sportsmanship will help you get through,and there is always the next match.

45.What match do you know will last ninety minutes?B
A.Tennis
B.Football
C.Golf
D.Spelling
46.The underlined word"bees"in the passage meansB.
A.fly
B.competition
C.guess
D.research
47.Why do you think good sportsmanship is really important?C
A.It's all part of sports.
b.It's all part of celebration.
C.It's the golden rule of sports.
D.It's how to stay cool.
48.Winning the game will make it possible for players toD.
A.celebrate a goal
B.exchange jerseys
C.shake hands
D.feel great
49.The passage mainly tells us that sportsmanship gets you through no matter whetherA.
A.you win or lose
B.you play or learn
C.you are happy or not
D.you feel hard or not.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.To us,it seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when it rains.But in fact the umbrella was not invented as protection against the rain.Its first use was as a shade(遮蔽) against the sun.
Nobody knows who first invented it,but the umbrella was used in very ancient times.Probably the first to use it were the Chinese,back in the eleventh century BC.
We know that the umbrella was used in ancient Egypt and Babylon as a sunshade.And there was a strange thing connected with its use:it became a symbol of honor and power(权力).In the Far East in ancient times,the umbrella was allowed to be used only by those in high office or by royalpeople such as the kings or queens.
In Europe,the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade.The umbrella was in common use in ancient Greece,but it is believed that the first people in Europe to use the umbrella as protection against the rain were the ancient Romans.During the middle ages in Europe,the use of the umbrella almost disappeared.Then it appeared again in Italy in the late sixteenth century.
And again it became a symbol of power.
Umbrellas have not changed much in style during all this time,though they have become much lighter in weight.It wasn't until the twentieth century that the umbrellas for women began to be made in all kinds of colors.

61.Ancient people first used umbrellas asB.
A.a symbol of honor                     B.protection against the sun
C.a symbol of power                     D.protection against the rain
62.According to the passage,the umbrella was probably first used in ancientD.
A.Egypt.B.Babylon      C.Rome        D.China
63.The underlined word royal might meanAin Chinese.
A.皇室的      B.富裕的       C.中产的       D.平民的
64.According to the passage,which of the following is NOT true?C
A.The ancient Greeks used the umbrella in their daily life.
B.Europeans hardly used the umbrella during the middle ages.
C.The umbrellas for women were made colorful in ancient times.
D.The style of the umbrella hasn't changed a lot since it was invented
65.This passage is mainly aboutD.
A.the sales of the umbrella              B.the differences among umbrellas
C.the invention of the umbrella           D.the history and the use of the umbrella.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.
A) questions B) dangerous C) contact D) behind E) order
The travelers left Cooktown very early on Saturday morning in a Toyota car.They took a small dirt road that runs down to the Daintree River,a (50)Briver full of crocodiles(鳄鱼).Chief Inspector Roger Fleet said the tourists wouldn't have got into trouble if they had stayed on the main road.A photo of Vicky and Tom was found by a policeman under the"Be careful about crocodiles!"sign near the river.Why was the photo left (51)D?This is just one of the unanswered (52)A.Other questions are:Why was the Toyota parked and locked at the edge of the rainforest?The police said that the travelers had left a map of the area behind.Why?Why had someone drawn a cross on the point where the car is?Is this a sign?What does it mean?If anyone can give information or has seen these young people,(53)Cthe local police in Cooktown.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.五一小长假快到了,你们假期有什么打算呢?请制定一份假期计划吧!写一篇不少于70词的短文,注意参考以下提示信息.(What,Where,How,When,Why,Who)(文中不得出现考生真实姓名及学校班级.)
My  Vacation  Plan
                                                       .

查看答案和解析>>

同步练习册答案