精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Swans are beautiful birds.You must like their beautiful feathers and beautiful dancing.But how much do you know about them?Do you know that swans belong to the same family as ducks?
Swans are birds of the family Anatidae (鸭科).This family also includes geese (鹅) and ducks.Swans are the largest members of the duck family Anatidae,and are one of the largest flying birds.Swans can fly as fast as 60miles per hour.Their wingspans can be almost 3m.The largest swans can reach length of over 1.5m and weigh over 15kg.Males are usually bigger and heavier than females.
Swans usually have only one lover for life time.Swans begin breeding(繁殖) between the ages of 3-4.Female swans generally lay five to eight eggs per year,all within days of one another.Their eggs are very big.Some may weigh 400grams.However,she will not start hatching (孵化) them until the last egg is laid.It takes swans between 35and 42days to hatch their eggs.
Swans are beautiful.The swans living in Northern Hemisphere (半球) have white feathers but the ones who live in Southern Hemisphere are black and white.The legs of swans are usually a dark blackish grey colour.
Swans usually live in warm places,always close to some sort of water.Swans feed in the water and on land.They mostly eat plants in the water.Their nests (巢) are on the ground near water and about a metre across.The male helps build the nests.

An Introduction to Swans
 FamilySwans,geese and ducks are of the (56)same family,Anatidae.
AppearanceSize:They are one of the (57)largest flying birds.
Her wing span will grow to 1.5metres (58)long.
(59)Weight:They can be as heavy as 15kg.
Colours:The swans living in the(60)NorthernHemisphere are white.
Those living in the Southern Hemisphere are black and white.
They have dark blackish grey legs.
Feathers:over 25000.
(61)AbilityThey can dance (62)beautifully.
They can fly as fast as 60miles per hour.
Lifestyle(63)Livinghabitat:They live in warm places near water.
Diet:They live on (64)waterplants.
Nests:They build nests on the ground near water,about a metre across.
Breeding(繁殖):They (65)lay from 5to 10eggs that take from 35to 42days to hatch.

分析 本文主要介绍了天鹅,包括科属,天鹅的外貌特征,天鹅的飞行能力以及他们的生活习性.

解答 56.same     细节理解题.  根据短文信息Do you know that swans belong to the same family as ducks?
Swans are birds of the family Anatidae (鸭科).This family also includes geese (鹅) and ducks,可知天鹅和鸭子是同一个家族,故填same.
57.largest  细节理解题.  根据短文信息Swans are the largest members of the duck family Anatidae,and are one of the largest flying birds 可知天鹅是最大的飞行鸟类之一,故填largest.
58.long    细节理解题.  根据短文信息The largest swans can reach length of over 1.5 m and weigh over 15 kg.可知最大的天鹅可以达到3m.长度超过1.5m.故填 long.
59.Weight 细节理解题.    根据They can be as heavy as 15 kg可知这里指的是重量,应该用名词weight.
60.Northern  细节理解题. 根据The swans living in Northern Hemisphere (半球) have white feathers可知生活在北半球天鹅有白色的羽毛故填  Northern.
61.Ability细节理解题. 此表格描述的是天鹅的飞行能力.故填Ability
62.beautifully  细节理解题. 根据短文信息You must like their beautiful feathers and beautiful dancing,可知此空填 beautifully,修饰动词dance.
63.Living    细节理解题.  根据They live in warm places near water可知这里指的是居住的地方.生活栖息地 Living habitat.故填Living.
64.water   细节理解题.  根据短文信息They mostly eat plants in the water 可知天鹅主要以水草为食,water plants水草,故填water.
65.lay细节理解题. 根据the last egg is laid.可知下蛋,产卵用动词lay,故填lay.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

13.That'sjust (正是) what I mean.You've got what I'm saying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.There is a supermarket.on ________ side of the street.(  )
A.the otherB.bothC.anotherD.A&B

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.A Bag of Kindness.
Boys and girls,tomorrow I want you to bring a cup of macaroni(通心粉)for our craft class,OK?"These(66)words from my teacher rang in my mind all evening.I was afraid of the next day because I knew we had no macaroni at home.Living in an alcoholic(嗜酒的)family,we never had too much of anything (67)except beer bottles.
I went home after school.Where could I find macaroni?I knew that the local bottle shop gave ten cents for a beer bottle,so I decided to sell some bottles to get money for macaroni.
I started to (68)collect the bottles.After selling those bottles,I earned eighty cents.Although I did my(69)best,I still had no macaroni for my  craft class.
"Weren't you (70)listening when I asked you to bring it,John?"my teacher asked.
I went red in the face.I didn't know what to say and other children started laughing.Then a little girl,Rosalyn,who sat beside me turned to me and said,"You can have some of(71)mine."She offered a bag of macaroni to me.The (72)kindness in her eyes made me cry and I ran out of the room.
I (73)never took her macaroni or thanked her for her bag of kindness.However,I often think about Rosalyn and the way she turned to save me that day.I used to spend a great deal of my life complaining and keep kind people like Rosalyn (74)away.After that class,I(75)changed.I am grateful to all the people like Rosalyn that made this world a better place to live in.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.阅读下面的广告,并做55-56小题.

55.The box in the ad is aC.
A.computer
B.washing machine
C.television
56.What do we learn from the ad?B
A.Staying near the TV set is dangerous.
B.We shouldn't watch TV during 20-26April.
C.We shouldn't put our head into a box.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Two men in Shanghai have been said dead from H7N9,while a woman in Anhui province is seriously ill from the virus(病毒).
This is the first time a human from H7N9has been found out.Little research has been done on this unknown bird flu,and there are no vaccines(疫苗) against the virus.
The reported deaths were of an 87-year-old man who was found ill on Feb 19and died on March 4,and a 27-year-old man who was found ill on Feb 27and died on March 10.The third person,a 35-year-old woman from Chuzhou,Anhui province,is in hospital in Nanjing,Jiangsu province.
It is still unknown how the three became ill,and experts(专家) said there is no evidence(证明) that they caught the illness from each other.There is also no evidence of anyone who stay closely with them being ill.
To be away from H7N9and stay healthy,remember the following things.
1.Go to crowded places as less as possible,especially the elderly and children.
2.Keep the air indoor fresh.Often wash your hands.
3.Eat clean food.Don't put raw(生的) and cooked food together.And do not eat raw or undercooked meat,eggs and other food.
4.Do sports.Take more exercise,have enough sleep and rest.

66.How do people know about H7N9?B
A.People know H7N9very well.
B.People know little about it.
C.Only Chinese people know about it.
67.When did the 27-year-old man die?C
A.On February 19.
B.On February 27.
C.On March 10.
68.Where is the 35-year-old woman from?C
A.Shanghai.
B.Nanjing.
C.Chuzhou.
69.What does the underlined word"undercooked"mean in Chinese?C
A.在下面煮的            
B.未煮过的               
C.夹生的
70.Which is not suggested in the passage to be away from H7N9?A
A.Close the window so that birds can't fly in.
B.Do more exercise to keep fit.
C.Don't go to crowed places.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Two Chinese spacecrafts successfully completed China's first space docking (对接) early November 3,2011,which has taken the country a step closer to building its own space station.
Nearly two days after its launch,the unmanned spacecraft Shenzhou VIII docked with the space lab module Tiangong I more than 343km above the earth surface.Shenzhou VIII and Tiangong I took apart after flying together for 12days.On the 14th of November,the two spacecrafts finished the second docking.Then Shenzhou VIII parted from Tiangong I again and returned to the earth safely on the 17th.Tiangong I is still traveling around the earth in the space,waiting for the arrival of Shenzhou IX and X and so on in the near future.
That  marked another great leap for China's space program and made China the third country in the world,after the United States and Russia,master the space docking technique (空间对接技术).
The world's first space docking was achieved in 1966,when the manned U.S,spacecraft Gemini 8docked with an unmanned Agena Target Vehicle.Space docking is necessary to explore space beyond Earth's orbit (轨道)."The capability increases China's ability to act independently in space,as well as its ability to work together with others,"said Gregory Kulacki,a U.S.space scientist and senior analyst.
"With the success of its first space docking,China is now equipped with the basic technology and ability required for the construction of a space station,"said Zhou Jianping,chief designer of China's manned space program."The country is on its way to building a permanent manned space station around 2020."

81.What did the success of the first space docking mean to China?B
A.China has caught up with the United States in the space exploration field.
B.China took a step closer to building its own space station.
C.China became the first country to master the space docking technique.
D.China has the ability to build a permanent manned space station right now.
82.What does the underlined word"That"in the third paragraph refer to?D
A.Shenzhou VIII                       
B.Tiangong I
C.The Space Station                    
D.The success of China's first space docking
83.What can we learn from the passage?C
A.Tiangong I will fly in the space for 12days.
B.The first space docking of the world was achieved in 1966,by Russians.
C.Without space docking technique people can't explore space beyond Earth's orbit.
D.The U.S.A helped China achieve the first space docking.
84.Which of the following statements is Not True?D
A.Shenzhou VIII docked with the space lab module Tiangong I on November 3,2011
B.Shenzhou VIII returned to the earth safely on November 17,2011.
C.The USA,Russia and China have mastered the space docking technique
D.Tiangong I is still traveling around the earth,waiting for the arrival of Shenzhou IX and X around 2020.
85.What's the passage mainly about?A
A.The first space docking of China.
B.The history of space docking.
C.The first space docking of the world.
D.The space docking technique.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Tom spent as much time as he couldpracticing(practice) French last term.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.
       Week
Time
  Monday  Tuesday Wednesday Thursday  Friday
  9:00 am    Math     Math   English
  10:30 am    Science    History    Science   Science
  11:45 am      History
  1:45 pm  Chinese   Chinese   Chinese
  3:00 pm   English     Math 
51.What lesson do they have at l0:30 am on Wednesday?B
A.Chinese.           
B.Science.           
C.History.           
D.Math.
 52.Do they have a lesson at l:45 pm on Thursday?B
A.Yes,they do.                                     
B.No,they don't.
C.We can't know from the timetable.        
D.None of the above.
53.On Friday,an English lesson begins atA.
A.9:00 am           
B.l0:30 am                 
C.1:45 pm           
D.3:00 pm
54.How many lessons do they have in a week?D
A.10.                  
B.11.                  
C.12.                  
D.13.
55.How many kinds of lessons do they have in a week?C
A.3.                    
B.4.                    
C.5.                    
D.6.

查看答案和解析>>

同步练习册答案