4.My name is Belinda Black.I'm 13years old and I come from Mount Elm Sheep Station in South Australia.I've got two sisters-Jeffers is 11and Lisa is 7.We're all pupils at the school of the air.The school of the air is actually a school for children who live in the outback,and who are in a place which doesn't have a local school.Our teacher is at Port Augusta,a city which is about 160kilometers away.Most people in South Australia live in big cities,but there are some people who live on farms in the outback.My mother lived in Mel bourse before she met my father,so she knows about city life.She says she thinks it's safer here,because there's no traffic,no noise,no pollution,not many people and lots of space.In the mornings,we go to our classroom at 8:45.It's really just a small wooden building.When we get there,we turn on the radio and listen to what we should do.And from then until 12,we just do our normal lessons.In the afternoons,our mum makes us do some homework-well,not homework,but extra work.We send our exercise books to our teachers on Friday night and they mark them every Monday and Tuesday,and then they send them back again.We get them when the email arrives every Wednesday.
We also talk to our teacher once a week for 10minutes.She tells us if we're making progress.We also use the Internet and the telephone to contact our teachers more quickly,but it's still the radio which is the most important way of doing our lessons.
46.The passage mainly talks aboutA
A.The school of the air.
B.The school of the countryside.
C.The school of the farm.
D.The school of the city.
47.Why do Belinda and her sisters study at home?C
A.Because they use the internet and the telephone to contact their teachers more quickly.
B.Because she wants to stay with her sisters at home.
C.Because there is no school in the place where they live.
D.Because their teacher is at Port Augusta that,which is about 160kilometers away.
48.The good points of being a pupil at their school are the following except thatD.
A.there are not many people and they are safer
B.they can neither see traffic nor listen to noise
C.they have lots of unpolluted space
D.they have many classmates
49.How long does the school day last?A
A.From 8:45until 12:00.
B.All day long.
C.The whole afternoon.
D.Two hours.
50.How often do they receive instructions from their teacher?B
A.Twice a week.
B.Four times a month.
C.Once a day.
D.Three times a month.
分析 我的名字是布莱克贝琳达.我13岁,来自南澳大利亚的艾尔姆山大牧羊场.我有两个姐姐,杰弗斯11岁了,丽莎7岁.我们都是空中学校的学生.空中学校其实就是一所为住在内陆的人和当地没有学校的人提供的学校.我们得老师住在奥古斯塔港,一个离我们160公里远的地方.许多南澳大利亚人居住在大城市,但也有一些人住在内陆的农场.我母亲在遇到我父亲之前住在梅尔交易所,所以她知道城市的生活.她认为住在这里很安全,因为有没有交通,没有噪音,没有污染,没有多少人以及太远的距离.早晨,我们8:45去上学.那真的是一个小木屋.等我们到了,我们打开收音机然后听我们该听的.从那时起直到12点,我们只是做我们正常的功课.下午,我妈妈让我们做一些功课,不做作业,而额外的工作.我们周五晚上把我们的作业本给我们的教师,然后他们再给我们.我们每星期三收到邮件.我们也跟我们的老师谈话,每周一次,大约10分钟.她问我们是否努力了.我们还利用互联网和电话跟我们的老师更迅速地联系,但收音机仍然是我们做功课的最重要的途径.
解答 本文是日常生活类阅读,主要讲述了贝琳达的家庭和她在空中学校上学的一天的流程.
46.答案A 总结归纳题 由文中 The school of the air is actually a school for children who live in the outback,and who are in a place which doesn't have a local school 可知 空中学校其实就是一所为住在内陆的人和当地没有学校的人提供的学校,整个文章都是在讲贝琳达在空中学校上学的一天的流程,故选A.
47.答案C 细节理解题 由文中 The school of the air is actually a school for children who live in the outback,and who are in a place which doesn't have a local school 可知空中学校其实就是一所为住在内陆的人和当地没有学校的人提供的学校,故选C.
48.答案D 细节理解题 由文中 She says she thinks it's safer here,because there's no traffic,no noise,no pollution,not many people and lots of space 可知 她认为住在这里很安全,因为有没有交通,没有噪音,没有污染,没有多少人以及太远的距离,而D项与文章内容不符,所以排除在外.故选D.
49.答案A 细节理解题 由文中 we go to our classroom at 8:45.It's really just a small wooden building.When we get there,we turn on the radio and listen to what we should do.And from then until 12,we just do our normal lessons 可知 早晨,我们8:45去上学.那真的是一个小木屋.等我们到了,我们打开收音机然后听我们该听的.从那时起直到12点,我们只是做我们正常的功课,故选A.
50.答案B 细节理解题 由文中 We also talk to our teacher once a week for 10minutes 可知 我们也跟我们的老师谈话,每周一次,大约10分钟,一个月有四星期,所以是四次,故选B.
点评 要理解文章意思,知道文章主旨,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.