精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Once upon a time all feelings went to an island for a vacation,and each was having a good time.Suddenly,a warning of a strong storm was announced,so all rushed to their boats.Yet,Love did not wish to run away quickly.There was so much to do.But as the clouds darkened,Love realized it was time to leave.But there were no boats to use.Love looked around with hope.
Just then Richness was passing by Love in a large boat.Love shouted,"Richness,can you take me with you?"Richness answered,"No,I can't.There is a lot of gold and silver in my boat.There is no place here for you."
Love decided to ask Vanity(虚荣)who was also passing by in a beautiful boat for help,But Vanity said with acold voice,"No,I can't take you with me.My boat will get dirty with your mummy feet."
Sorrow passed by after some time.Again,Love asked for help.But it was useless."No,I can't take you with me.I am so sad.I want to be by myself."
When Happiness passed by a few minutes later,Love again called for help.But Happiness was so happy that it hardly cared about anyone else.
Love was growing worried and hopeless.Just then somebody called out,"Come,Love,I will take you with me."Love did not know who was being so kind,but jumped onto the boat happily.
After getting off the boat,Love met Knowledge.Love asked,"Knowledge,do you know who was so kind to give me a lift when no one else wished to help?"
Knowledge smiled,"Oh,that was Time."
"Time?"asked Love."But why did Time help me?"Knowledge smiled with deep wisdom and answered,"Because only Time is able to understand how valuable(有价值的) Love is."

66.According to the passage,which one did not go to an island for a vacation?D
A.Love.
B.Richness.
C.Vanity              
D.Knowledge
67.Which word has the samemeaning as"Sorrow"?C
A.Worry          
B.Anger           
C.Sadness        
D.Smile
68 Other feelings passed by Love in their boats one by one.Which isthe right order according to the passage?A
A.Richness→Vanity→Sorrow→Happiness→Time
B.Richness→Happiness→Sorrow→Vanity→Time
C.Time→Richness→Vanity→Sorrow→Happiness
D.Richness→Happiness→Vanity→Sorrow→Time
69.Why didn't Vanity take Love with him in his boat?B
A.Because there was no place for Love in his boat.
B.Because he thought Love would make his boat dirty.
C.Because he wanted to stay alone.
D.Because he didn't care about anyone else.
70.What can we learn from thepassage?C
A.When we are rich,we may pay more attention to Love.
B.All the feelings are important in our life except Love.
C.As time goes by,we can realize the importance of Love.
D.When we are in happiness and sorrow,we shouldn't remember Love.

分析 全文大意:
从前,所有的情感去一座小岛度假,每个人都过得很愉快.突然,强暴风雨的警报响起,所有的人都奔向他们的小船.然而,爱不想跑的太快.还有如此多要做的事情.但是云越来越黑了.爱意识到是离开的时候了.但是没有可用的小船了.爱满怀希望的环顾四周.
就在那时,富裕乘坐一艘大船路过了爱.爱大喊道,"富裕,你能带上我吗?"富裕回答道,"不,我不能.在我的船上有许多金子和银子.没有你的地方了."
爱决定向虚荣求助,虚荣也正乘坐一艘漂亮的船路过他.但是虚荣冷冰彬的说道,"不,我不能带着你.我的船会被你的脏脚弄脏的."
之后不久,悲伤路过.爱又一次寻求帮助.但是无用的."不,我不能带着你.我是如此的难过,我想要自己待着."
当快乐在几分钟后路过时,爱又一次寻求帮助.但是快乐是如此的高兴以至于他几乎不关心其他任何人.
爱越来越担心绝望.就在那时,有人大叫道,"来吧,爱,我将带着你."爱不知道是谁这么好心,但是很高兴地跳到了船里.在下船之后,爱遇到了知识.爱问道,"知识,你知道当没有人愿意伸出援手时,是谁如此的好心让我搭乘他的船?"
知识笑着说道,"噢,是时间."
"时间?"爱问道."但是为什么时间要帮助我呢?"知识睿智的笑着答道,"因为只有时间能够理解爱的价值."

解答 66.D 推理判断题.根据After getting off the boat,Love met Knowledge.可知爱从小岛上回来遇见了知识,故推断知识没有去岛上度假.故选D.
67.C 词义猜测题.根据Sorrow passed by after some time.Again,Love asked for help.But it was useless."No,I can't take you with me.I am so sad.可知sorrow的意思和sad的意思相近,都表示悲伤的.故选C.
68.A 推理判断题.根据Just then Richness was passing by Love in a grand boat,.Love decided to ask Vanity(虚荣) who was also passing by,Sorrow passed by after some time,When Happiness passed by a few minutes later,Knowledge smiled,"Oh,that was Time,"可知坐船从爱身边经过的情感依次为Richness→Vanity→Sorrow→Happiness→Time.故选A.
69.B 推理判断题.根据Vanity said with a cold voice,"No,I can't take you with me.My boat will get dirty with your mummy feet."(自负冷冰冰的说道,"不,我不能带着你.我的船会被你的脏脚弄脏的.")故选B.
70.C 总结大意题.根据"Because only Time is able to understand how valuable(有价值的) Love is."(因为只有时间能够理解爱的价值).故选C.

点评 这是一篇逸闻趣事类的阅读理解题.题型有词义猜测题、推理判断题、标题归纳题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于66,67,69小题考生需要从文章中找出对应的句子,再进行推理判断.67小题则需根据文章中对应句子及上下文来猜测单词词义.70小题则需在找出文章相关细节的基础上再推理总结文章的大意.考生需根据具体问题采取不同的答题方法.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-What are you going to do this weekend,Laura?
-I _________ go to see the movie Coming Home,but I'm not sure.(  )
A.mustB.needC.might

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.

Bob,15years old,
Toronto,Canada
    In my free time,I like reading books.My favorite writer is Mark Twain.His books are very humorous.I also like O.Henry very much.His stories always finish with surprising endings.
Yuki,12years old,
Tokyo,Japan
    Every day after school,I finish my homework first.Then I will watch cartoons on TV.I think they are interesting.Of all cartoon programs,I like Tom and Jerry best

Kate,15years old,
London,U.K.
    I like music very much.American country music can always drive me crazy.A song that l'm fond of is Take me home,Country Road.These days,I am beginning to enjoy Chinese music.

Dick,16years old,
Wellington,New Zealand
    1'm going to high school this September,SO I have much homework every day.But I try to find some time to hang out with my friends.Sometimes we go to the cinema or the library;sometimes we go swimming or play football or basketball together.
51.All of them are from English--speaking countries exceptB
A.Bob            
B.Yuki           
C.Kate           
D.Dick
52.What do we know about Take me home,Country Road?D
A.It's a TV program.
B.It's a movie.
C.It's a book by Mark Twain.
D.It's an American song.
53.Who of them are of the same age?C
A.Bob and Yuki.
B.Yuki and Dick.
C.Bob and Kate.
D.Kate and Dick.
54.Where is Kate from?A
A.Britain.
B.America.
C.Canada.
D.New Zealand.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Excuse me!Look at the sign _________on the wall,please.
-Sorry.I won't take photos any more(  )
A.B.C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-May I smoke here?
-Sorry,it's dangerous.Look at the sign"______".(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Many young parents choose to buy some books as presents onChildren's(children) Day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-What a nice MP5!Whose is it?
-It's           .My father bought me last week.(  )
A.meB.himC.hisD.mine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.My name is Belinda Black.I'm 13years old and I come from Mount Elm Sheep Station in South Australia.I've got two sisters-Jeffers is 11and Lisa is 7.We're all pupils at the school of the air.The school of the air is actually a school for children who live in the outback,and who are in a place which doesn't have a local school.Our teacher is at Port Augusta,a city which is about 160kilometers away.Most people in South Australia live in big cities,but there are some people who live on farms in the outback.My mother lived in Mel bourse before she met my father,so she knows about city life.She says she thinks it's safer here,because there's no traffic,no noise,no pollution,not many people and lots of space.In the mornings,we go to our classroom at 8:45.It's really just a small wooden building.When we get there,we turn on the radio and listen to what we should do.And from then until 12,we just do our normal lessons.In the afternoons,our mum makes us do some homework-well,not homework,but extra work.We send our exercise books to our teachers on Friday night and they mark them every Monday and Tuesday,and then they send them back again.We get them when the email arrives every Wednesday.
We also talk to our teacher once a week for 10minutes.She tells us if we're making progress.We also use the Internet and the telephone to contact our teachers more quickly,but it's still the radio which is the most important way of doing our lessons.

46.The passage mainly talks aboutA    
A.The school of the air.
B.The school of the countryside.
C.The school of the farm.
D.The school of the city.
47.Why do Belinda and her sisters study at home?C   
A.Because they use the internet and the telephone to contact their teachers more quickly.
B.Because she wants to stay with her sisters at home.
C.Because there is no school in the place where they live.
D.Because their teacher is at Port Augusta that,which is about 160kilometers away.
48.The good points of being a pupil at their school are the following except thatD.
A.there are not many people and they are safer          
B.they can neither see traffic nor listen to noise 
C.they have lots of unpolluted space 
D.they have many classmates
49.How long does the school day last?A 
A.From 8:45until 12:00.
B.All day long.
C.The whole afternoon.
D.Two hours.
50.How often do they receive instructions from their teacher?B    
A.Twice a week.
B.Four times a month.
C.Once a day.
D.Three times a month.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.阅读下文并回答问题.
One day,a rich father took his young son on a trip to the countryside.He wanted to show him how poor the villagers were and wished him to cherish what he had.They spent two days in a poor family in the village.
On their return from the  trip,the father asked his son,"How was the trip?"
"It was great,Dad."
"Did you see how poor people could be?"the father asked.
"Oh,yeah!"said the son.
"So what did you learn from the trip?"asked the father.
After thinking for a while,the son answered,"I saw that we have a dog,while they have four.We have a pool in the garden.And they have a small river without an end.At night,We have small lights in the garden,but they  have the stars in the sky.We buy our food,but they grow theirs.We have walls around to keep us safe but they have friends."
You could imagine the look on the father's face!
Then the son went on,"Thanks,Dad.Now I know how poor we are!"

66.Did the rich father take his young son to the countryside?Yes,he did
67.How long did they spend in the poor family in the villageTwo days?
68.Where was the pool of the rich familyIn the garden.?

查看答案和解析>>

同步练习册答案