精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.When I looked at the grade on my math paper,my jaw*almost dropped to the ground:a big"65"in bright red ink.As a good student in my teachers'eyes,I had never received such a terrible grade before.
I was so ashamed*that when I got home that afternoon I lied to my dad.I told him I got 85and that the report wouldn't come until the end of the month.Dad smiled.His daughter would never lie about her grade,so he didn't doubt the unusual delay*of my report at all.
A month later,Dad casually asked me again about the report at the dinner table.He looked right into my eyes and asked for an answer.Having no choice,I told him that I had in fact got just 65in my math final.I had lied because I didn't want to let him down.
For a moment,he just looked at me.I would have preferred a telling off than that silence.Finally,Dad said,in a hurt voice,"You have already let me down,with your lie.I am not disappointed*at your math score.That is no big deal-no one can be perfect all the time.However,I am very disappointed in you.If you can't be honest with your dad,who can you be honest with?It's much easier to achieve a better grade than rebuild someone else's trust in you."
Dad's words touched my heart.I couldn't forgive*myself for having hurt his feelings.I took out the report that I had been hiding for weeks,handed to him and said sorry to him,sincerely.My father smiled and touched my head gently,"I'm glad you understand that."At that time,I realized that my honesty is not only important to me personally,but to those around me that truly care about my happiness.
In one of Shakespeare's plays a character says:"No legacy*is so rich as honesty."After the crisis between Dad and me,I began to understand those words.

37.How did the writer feel when she saw the grade on her math papert want to make his?A
A.Surprised
B.Happy
C.Excited
D.Proud
38.Why did the writer lie to her father?D
A.Because she liked telling lies.
B.Because her father would beat her.
C.Because she didn't want to make her father happy.
D.Because she didn't want to make her father disappointed.
39.What does the underlined sentence"No legacy*is so rich as honesty."probably mean?C
A.Honesty is not an important legacy.
B.Honesty is as important as other legacies.
C.Honesty is more important than other legacies.
D.Honesty is not so important as other legacies.
40.What's the best title for the passage?D
A.Grades Don't Mean Everything        
B.My Beloved Father
C.My Unhappy Day                  
D.The Importance of Honesty.

分析 文章大意:主要描述了作者一次考试没有考好,对爸爸撒了谎,但最终还是承认了,同时也让作者明白了没有什么遗产像诚实一样宝贵,珍贵.

解答 37题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段my jaw almost dropped to the ground:a big"65"in bright red ink我的下巴几乎掉到了地上:大红墨水写着一个大的"65"可知非常吃惊,故答案是A.
38题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第三段.I had lied because I didn't want to let him down.可知撒谎是不想让她父亲失望,故答案是D.
39题答案:C 考查细节理解题,根据文中的倒数第二段,I realized that my honesty is not only important to me personally,but to those around me that truly care about my happiness.我意识到我的诚实不仅对我个人很重要,而且对我周围的人\真正关心我的幸福的人也重要.可知诚实更重要,故答案是C.
40题答案:D 考查细节理解题,根据文章大意:主要描述了因一次考试没有考好,对爸爸撒了谎,但最终还是承认了,同时也让作者明白了没有比诚实更重要,故答案是D.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.He was in trouble,but herefused (拒绝)all help from others.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.

LOST ON MARch 8NEAR MAN
STREET.BLACHE IS 8YEARS OLD,BUT HE LOOKS YOUNG.
HE'S BLACK AND WHITE WITH LONG EARS.REWARD FOR INPORMATION
CALL SAM,598-3985

Lady is a black cat-only 6months old.Her mother misses her!If you know where lady is,
CALL ANN,303-2720

Help me find my pet cat!She is 6years old.She has long white hair and a long tail.Her name is Snowball
Call Mark at 630-4789
41.How old is"lady"A?
A.6 months old       
B.3 years old     
C.6 years old     
D.8 years old
42.If you find a black and white dog with long ears,please callB.
A.630-4789          
B.598-3985       
C.303-2720      
D.725-6982
43.The above are probably used forC.
A.showing the pets      
B.teaching the pets
C.looking for lost pets   
D.asking for the way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

2.On 19th September 1783,Pilatre De Rozier,a scientist,sent the first hot air balloon.The passengers were three animals and the balloon stayed in the air for about 15minutes before hitting back to the ground.
The first manned(载人的)flight was about 2months later,with a balloon made by 2French brothers.The balloon flew for a period of 20minutes.
Sailing through the sky in the balloon,high above buildings and trees,you can't feel or hear the wind because you're traveling in the same direction and at the same speed as it is.
A hot air balloon has three main parts:the balloon,called an envelope; a basket,where passengers ride; and a burner system,which supplies the hot air.
Most balloon envelopes are made of strong,lightweight nylon(尼龙).They are different in size and shape,but they have to be really,really big to lift even one person.Most weigh more than an adult man.
The basket is usually made of wicker(柳条),which is strong but not too hard.It needs to bend a bit for a soft landing,just like a good jumper bends her legs instead of keeping them straight when she lands.
The hot air balloon works on the theory that hot air rises faster than cooler air.When the burner system is turned on,it makes a noisy sound,but once the balloon is flying,the burner can be turned off.The air in the envelope will then cool,and the balloon will slowly go down unless the pilot starts the burner system again.
To control a hot air balloon,a pilot adds hot air to it to go up or lets the air out to go down until he finds a wind blowing in the direction he wants to fly.But no matter which way the wind blows,the passengers have an amazing bird's-eye view of the world.

64.Who were the passengers on the first hot air balloon?Three animals
65.Did the first manned balloon fly for 20minutes?Yes,it did
66.Why is the basket usually made of wicker?Because wicker is strong but not too hard
67.How does a pilot control the hot air balloon?The pilot adds hot air to the balloon to go up or lets the air out to go down
68.What are the main points in this passage?The history of the hot air balloon,the main parts of it and how it works.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Can plants eat people?Probably not,but there are many plants that eat meat.Some of them are big.And they can eat small animals.One famous meat-eating plant is the Venus flytrap(捕蝇草).
The Venus flytrap is a very strange plant.It grows in dry parts of the United States.Its leaves are like the pages of a book.They can open and close very quickly.Inside the leaves,there are three small hairs.If a fly touches one of the hairs,the leaf closes quickly.The fly cannot get out.In about half an hour,the leaf presses the fly until it is dead.Then,the plant covers the fly.Slowly,the plant eats the fly.
Why do plants do it?Most plants get what they need from the sun,the air,and the ground.In some places,the ground is very poor.It doesn't have all these important things,especially nitrogen(氮).Animal meat has a lot of nitrogen,so some plants eat meat to get what they need.Let's hope that some of the bigger plants don't get the same idea!

41.The Venus flytrap is a kind ofA.
A.plant
B.animal
C.food
D.meat
42.The Venus flytrap grows inC.
A.most parts of the world
B.some parts of Africa
C.dry parts of the United States 
D.wet parts of England
43.From the passage,we learn thatD.
A.all plants can eat people    
B.all plants can eat animals
C.some plants can eat people
D.some plants can eat animals
44.The underlined word"presses"probably meansA in Chinese.
A.挤压
B.关上
C.打开
D.松开
45.Why do some plants eat animal meat?BecauseC.
A.plants are dangerous to animals
B.animals are dangerous to plants
C.plants want to get what they need from animal meat
D.plants want to protect themselves against animals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

19.环境问题已经成为人们最关注的问题之一,低碳生活亦已成为人类共同关注的话题.你校学生会打算以保护环境为主题搞一次社会实践活动,假如你是学生会主席,请根据以下提示写一份倡议书,号召全体师生都来关注环境问题,在保护环境、减少污染、节约能源等方面做出努力:
现象工厂倾倒废弃物;
人们乱扔垃圾;
人们过度砍伐树木、森林;
后果河流、空气等都被污染了;
最近有人感染禽流感(bird flu)等病毒;
行动人们购物时用购物篮而不用塑料袋(plastic bag),生活中节约水电;
我们可以再利用(reuse)课本;
我们还可以写信给电视台或报社…
要求:(1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;
(2)必须包括所有相关信息,并作适当发挥;
(3)100词左右(开头和结尾已给出,不计入总词数);
(4)不得使用真实姓名、校名和地名.
Dear teachers and classmates:
Pollution is going more and more serious.The factories dump wastes everywhere,people throw rubbish everywhere,and people cut down the trees and destory the forest.
As a result,the rivers are polluted,so is the air.(高分句型).Recently,someone infected with bird flu virus.
As we all known (高分句型),we have only one earth,low-carbon lifestyle can not only more comfortable to humanlity but also safer to the environment.(高分句型)I hope we can do something to focus on environmental issues.
When we go shopping we can use shopping basket instead of plastic bags,and we must save water and electricity in the daily life.We can reuse our textbook,and we also can write letters to TV station and the newspaper office

Students'Union.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.We are now living in a time that science is developing at a great speed.With the development of science,many countries has improved not only their economy(经济) but also their people's living conditions.In our daily life we can get a lot of benefit from science.
If we look at the things around us,we'll find how closely our daily life is connected with science.For example,at home we can turn on the air conditioner when we feel cold or hot,and we can watch TV or listen to the radio for entertainment,and we can use a gas stove to cook our meals,and we also have cars,buses,even airplanes as traffic tools when we go out.All these things are the results of the development of science.
Since science is so important in our daily life,we should try to develop science.As students,we must first study hard to get useful scientific knowledge,and then put what we have learned into practice.We should take advantages of science to serve our society.






Science
Advantages
of science:
Science has (71)improved the economy.
Science has improved people's
living conditions:
1.The air conditioner helps us get (72)warmer or cooler.
2.TV and radios provide us with (73)entertainment.
3.A gas stove cooks our meals.
4.Computers help us with work.
5.Different vehicles help us travel.
What people
should do:
1.We should try to(74)develop
science.
2.Students should study hard and (75)practice what they have learnt.
3.We should make full use of science.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.The world is not only hungry,it will also be thirsty for water.About 97% of water on the earth is
sea water,or salt water.Man can only drink or use the other 3% of the fresh water which comes from rivers,lakes and underground.On the other hand,because the number of people in the world is becoming larger and larger,more and more fresh water is needed.So water shortage(短缺) becomes a big problem.
How can we work out this problem?Scientists have found some ways to turn salt water into fresh water.One important way is to boil(使达到沸点) sea water with high heat until vapor(蒸汽) rises,leaving the salt.In this way,a lot of fresh water can be made quickly.
But heating is not the only way to get fresh water.Other ways are tried,for example,digging deep wells,keeping rain water and stopping rivers from becoming dirty.
Which way is the best?To get the most fresh water for the least money is the best.

51.This passage mainly tells us fresh waterD.
A.only comes from the rain
B.can be used in many ways
C.can be found in many factories
D.is needed by more and more people
52.Which of the following is true according to the passage?D
A.Hunger is the only problem in our world.
B.Water shortage is the only problem in our world.
C.Scientists don't want to spend money solving the water problem.
D.Scientists have been working hard and have found some ways of solving the water problem.
53.The best title of this passage isC.
A.The Ways of Getting Fresh Water
B.How to Use Fresh Water in Our Daily Life
C.The Importance of Saving Water
D.Different Ways of Making Water in Different Places.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Must I take part in the activity?-No.you       .(  )
A.mustn'tB.don't needC.don't have toD.needn't to

查看答案和解析>>

同步练习册答案