精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Can plants eat people?Probably not,but there are many plants that eat meat.Some of them are big.And they can eat small animals.One famous meat-eating plant is the Venus flytrap(捕蝇草).
The Venus flytrap is a very strange plant.It grows in dry parts of the United States.Its leaves are like the pages of a book.They can open and close very quickly.Inside the leaves,there are three small hairs.If a fly touches one of the hairs,the leaf closes quickly.The fly cannot get out.In about half an hour,the leaf presses the fly until it is dead.Then,the plant covers the fly.Slowly,the plant eats the fly.
Why do plants do it?Most plants get what they need from the sun,the air,and the ground.In some places,the ground is very poor.It doesn't have all these important things,especially nitrogen(氮).Animal meat has a lot of nitrogen,so some plants eat meat to get what they need.Let's hope that some of the bigger plants don't get the same idea!

41.The Venus flytrap is a kind ofA.
A.plant
B.animal
C.food
D.meat
42.The Venus flytrap grows inC.
A.most parts of the world
B.some parts of Africa
C.dry parts of the United States 
D.wet parts of England
43.From the passage,we learn thatD.
A.all plants can eat people    
B.all plants can eat animals
C.some plants can eat people
D.some plants can eat animals
44.The underlined word"presses"probably meansA in Chinese.
A.挤压
B.关上
C.打开
D.松开
45.Why do some plants eat animal meat?BecauseC.
A.plants are dangerous to animals
B.animals are dangerous to plants
C.plants want to get what they need from animal meat
D.plants want to protect themselves against animals.

分析 本文主要讲述了捕蝇草这种食肉植物的一些情况.以为它生在的地方土壤贫瘠,为了获取自己需要的营养,比如氮元素,这些植物就只能通过动物来摄取.

解答 41.A细节理解题.根据文中第一段原句One famous meat-eating plant is the Venus flytrap可以得知,一种非常著名食肉植物叫做捕蝇草.所以捕蝇草是一种植物.故选A.
42.C细节理解题.根据文中第二段原句The Venus flytrap is a very strange plant.It grows in dry parts of the United States.可以得知,捕蝇草是一种非常奇怪的植物,他生长在美国干燥的地区.故选C.
43.D分析理解题.结合全文来看,本文主要讲了捕蝇草这种食肉的植物,所以选项D是正确的.选项A是说所有的植物都吃人是不对的;选项B是说所有的植物都能吃动物也是不对的;选项C是说有些植物可以吃人文中否定了这个看法.故选D.
44.A词汇理解题.结合出现划线词的句子The fly cannot get out.In about half an hour,the leaf presses the fly until it is dead.可以得知,苍蝇被捕蝇草捉住之后就出不去了,大概半小时内,捕蝇草的叶子会挤压住苍蝇直到它死去.故选A.
45.C细节理解题.根据文中最后一段so some plants eat meat to get what they need.可以得知,有些植物吃动物的肉,是因为这些植物可以从动物的肉中得到它们想要的营养.故选C.

点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.The UK _____ England,Scotland,Wales and Northern Ireland.(  )
A.is made ofB.is made fromC.is made inD.is made up of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.假如你是Sonia,今天下午在教室丢失了你的书包,书包里有学习用具,你必须找到它,你的电话号码是213-8475.请写一则寻物启事在学校的公告栏中.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.A funny thing happened to my sister Tina last month.She lives in Japan and teaches English.In Japan,people don't usually wear their outdoor shoes in the house or in school,and a lot of buildings have places for shoes.So her school ahs a special place for shoes.(61)A
Tina teaches English in the evening.One Friday,she went to school,and she put her shoes in the shoe box-as usual.Then she had an interesting spoken English class with her students.(62)D But to her surprise,her shoes weren't in the box.There was only one pair of those there,and they weren't her hoes!She had to get home in a hurry.(63)C
On Monday,at her next English class,her shoes were in a shopping bag on her desk!There was a note that said,"I'm so sorry.I took your shoes by mistake!"(64)E Somebody felt a lot of shame!
A.It's a shoe box.
B.Tina is my sister.
C.So she put on the shoes and left.
D.After class she got ready to leave.
E.But there was no name on the note.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Tony Buzan's grades were going down at university.Disappointed with his low marks,he went to the library to find a book on how to use his brain.He was directed to the medical section.Confused,he said to the librarian,"I don't want to take my brain out,I just want to learn how to use it."Her reply was simple:"There's no book on that."
"I thought to myself,"says Buzan,"if I buy a little radio,I get an instruction manual (说明书).If I buy a microwave,I get an instruction manual.But for the most important machine in the world,no instruction manual?"
Fifty years later,Buzan has become the world's leading speaker on the brain and learning.In the late 1960s,he invented the mind map,a visual representation of thought processes.
This kind of thinking has become a popular tool for planning,organizing,problem solving,and communicating across the world.He has since authored and co-authored over 100books that have appeared in more than 30languages.
"I think in most cases,people use less than 1percent of their brains,"he says.
But how do you expand this 1percent?How do you become the best student you can be?
According to Buzan,the answer is simple.You take a section of whatever it is that you are trying to learn,he says,and you read it for its essence (精髓、要素).Then you make a mind map of all the important details.For a truly effective mind map,you start with a colored image in the center of your page.Draw the first image that comes to mind on the topic you are mind mapping.Branch off from your central image and create one of your main ideas.From your main branches draw some sub-branches and from those sub-branches you can draw even more branches.He emphasizes that you should use plenty of images and colors as these help with memory recall and encourage creativity.
By using this visual format (形式),according to Buzan,your mind will begin to make associations that will help you remember more information for longer periods of time.
Buzan believes that traditional note-taking methods,such as lists and summaries,do not stimulate the brain's recall capacity or ability in the same way.Because of this,students will often find themselves locked away in their rooms for hours,trying hard to memorize separate details.Buzan believes that for a more effective and lasting way of studying,you must first understand how your brain works.
"Everyone is born smart,"he says."You just have to learn how to learn."

56.What is the main purpose of the first two paragraphs?D
A.To show that Tony Buzan was worried about his study.
B.To invite us to think about the importance of manuals.
C.To prove that the mind map is a useful tool for the brain.
D.To show why Tony Buzan studies the brain and learning.
57.What does the word"stimulate"mean in the passage?A
A.Excite.
B.Improve.
C.Encourage.
D.Affect.
58.What can we infer from the passage?B
A.If we learn the mind map,we will become the best student.
B.The mind map will help your brain connect separate details.
C.The mind map will be more effective if we put more details in it.
D.We will solve the problem if we make connections between ideas.
59.What is the best title for the passage?C
A.How to make the mind map?
B.Is the mind map widely used?
C.Can your memory be mapped?
D.Is the mind map helpful in thinking?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.When I looked at the grade on my math paper,my jaw*almost dropped to the ground:a big"65"in bright red ink.As a good student in my teachers'eyes,I had never received such a terrible grade before.
I was so ashamed*that when I got home that afternoon I lied to my dad.I told him I got 85and that the report wouldn't come until the end of the month.Dad smiled.His daughter would never lie about her grade,so he didn't doubt the unusual delay*of my report at all.
A month later,Dad casually asked me again about the report at the dinner table.He looked right into my eyes and asked for an answer.Having no choice,I told him that I had in fact got just 65in my math final.I had lied because I didn't want to let him down.
For a moment,he just looked at me.I would have preferred a telling off than that silence.Finally,Dad said,in a hurt voice,"You have already let me down,with your lie.I am not disappointed*at your math score.That is no big deal-no one can be perfect all the time.However,I am very disappointed in you.If you can't be honest with your dad,who can you be honest with?It's much easier to achieve a better grade than rebuild someone else's trust in you."
Dad's words touched my heart.I couldn't forgive*myself for having hurt his feelings.I took out the report that I had been hiding for weeks,handed to him and said sorry to him,sincerely.My father smiled and touched my head gently,"I'm glad you understand that."At that time,I realized that my honesty is not only important to me personally,but to those around me that truly care about my happiness.
In one of Shakespeare's plays a character says:"No legacy*is so rich as honesty."After the crisis between Dad and me,I began to understand those words.

37.How did the writer feel when she saw the grade on her math papert want to make his?A
A.Surprised
B.Happy
C.Excited
D.Proud
38.Why did the writer lie to her father?D
A.Because she liked telling lies.
B.Because her father would beat her.
C.Because she didn't want to make her father happy.
D.Because she didn't want to make her father disappointed.
39.What does the underlined sentence"No legacy*is so rich as honesty."probably mean?C
A.Honesty is not an important legacy.
B.Honesty is as important as other legacies.
C.Honesty is more important than other legacies.
D.Honesty is not so important as other legacies.
40.What's the best title for the passage?D
A.Grades Don't Mean Everything        
B.My Beloved Father
C.My Unhappy Day                  
D.The Importance of Honesty.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.阅读短文,然后根据要求完成任务.
  A young girl sits at her desk,reviewing herhomework for the evening.English:Read three chapters (文章) and writea report.Math:Complete 30 problems.Science:Do a worksheet (学习计划),front and back.French:(A) Study  new words for tomorrow's test.It's going tobe a long night.
 This happensto students in America.Now it's time to start a homework revolution(变革).
 Do students in the United States receive too muchhomework?According to the National Education Association,a student should beassigned (布置) no more than 10 minutes per grade level per night.For example,a first grader should only have 10 minutes of homework,a  (B) grader,20 minutes,and so on.This means thata student in my grade-seventh-should have no more than 70 minutes of work  (C) each night.Yet this is often doubled,sometimeseven worse!
 It's no good giving students too muchhomework.According to research,kids are developing more illness at school,such as stomachaches,headaches and sleep problems than before.
Everybody  (D)  that teachers are the ones who assignhomework,but they are not the only ones to blame (受责备)."Many teachersare under greater pressure (压力) than ever before,"says Kylene Beers,President ofthe National Council for teachers of English,"Some of   (E) it comes from parents,some fromthe wish for high scores on tests."Teachers who are under pressurefeel the need to assign more homework.
 Some people have different ideas,saying thathomework prepares kids for doing better in high school,better in college,and  (F)今后找到更好的工作.But too much homework is sapping students'strength,curiosity(削弱学生的个性和好奇心),and most importantly,their love of learning,isthat really what teachers and parents want?

71.写出文中划线部分(A)和(C)的同义词或近义词:learn,every
72.在文中(B)和(D)的空白处分别填入适当单词:second,knows.
73.文中划线部分(E)指代的是:pressure
74.将文中划线部分(F)译成英语:getting a better job in the future
75.从文中找出能说明本文主旨大意的中心词:homework.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18."USA?Britain?Which country is better to study in?"We often hear such discussion.As China opens its door,studying abroad has become a dream for many Chinese students.They want to learn about the world.It's true that studying abroad can help students develop themselves.Language skills will improve and it may be easier to find a job.
But there are problems that should be considered.Language is the first.Students must spend a lot of time learning another language and getting used to a different culture.
Students must also learn to live without parents'care and deal with all kinds of things they haven't had to do before,like looking after themselves.There are reports about Chinese students abroad sinking in an ocean of difficulties and giving up easily.When they have to take care of themselves,it is hard for the students to study well.
Finally,studying abroad brings a heavy burden (负担) to the family.For most Chinese parents,the cost of studying abroad is very high.But is it worth it?
We know that there are many famous people who succeed in great things through their hard work in China.Liu Xiang is a good example.Once an American teacher invited him there but he refused.He kept training hard with his Chinese teacher.He surprised the world when he won a gold medal at Athens Olympics.So when you wonder which country is better to study in,consider whether studying abroad is the right choice.

任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格.
1.Studying abroad can help students develop themselves
①It can help improve them (67)language skills.
②It may be easy for them to find(68)jobs.
2.Problems that should be considered before studying abroad
①Students should spend much time learning another language and getting used to a different(69)culture.
②Students have to learn how to (70)look after themselves.
③The cost of studying abroad is very (71)high so that it brings a heavy burden to the family.
3.Is studying abroad the right choice
Different people have different ideas.In fact,whether they succeed or not depends on their(72)hard work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

19."I will call you tomorrow."Rose said to me.(改成宾语从句)
Rose said that shewouldcall me the next day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案