分析 本文首先说了一个美国的小女孩在做家庭作业,以及家庭作业的情况,第二段说了家庭作业的数量比较多,第三段则分析了这一现状的原因.
解答 71.learn,every.同义词题.study和learn都有学习的意思,可以互换,但learn侧重学习的成果,指从不知到知,从不会到会的学习,强调通过学习去获得知识和技能; study强调学习的过程,指深入系统地学习,带有努力,勤奋的意味.其学习对象往往是科学,艺术和需要深入探讨,研究的问题及学科,不是单纯地获得技巧.Each为每一个的意思,近义词为every.each强调各别、各个,而every 强调全部、都.故答案是learn,every.
72.second,knows..推理题.前一句For example,a first grader should only have 10 minutes of homework,可以看出,一个一年级的学生做十分钟的作业,后一句a student in my grade-seventh-should have no more than 70 minutes of work看出七年级的学生做不超过七十分钟的作业,B处应为二年级,填second.每个人都知道作业是老师布置的,所以D处填knows.故答案是second,knows.
73.pressure,词意理解题.从前后文Many teachers are under greater pressure (压力) than ever before可以看出it指的是来自家长和考试分数的压力,所以填pressure,压力.
74.getting a better job in the future.汉译英题.本句直接翻译即可,未来:in the future找到工作为get a job,better更好,prepare for后加动名词结构,故答案是getting a better job in the future
75.homework.主旨题:根据第二段Now it's time to start a homework revolution(变革).可知是谈论的作业问题:故答案是homework.
点评 做推理判断题要注意两点:一是推理,二是判断,而且两者密不可分.推理是为了判断,判断依赖于推理.推理判断题要求学生根据原文,经过推理,进行判断,从而得出结论,所以推理判断题的答案不能在文中直接找出.但是,推理时务必要忠实于原文,在文章中寻找可推论的依据,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | have you joined | B. | have you become a member of | ||
| C. | have you been in | D. | did you join |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Opinions | Supporting details |
| Future is now. | Everyone has his own dream as well as his own future.If we want to have a bright future,we should know the (72)importanceof time and make every minute(73)useful. |
| (74)Timeis priceless. | Time is money,but time is even more valuable than money,because when money is spent,we can earn it back.But (75)losttime will return no more. |
| Be masters of today | Today's hard work (76)leadsto tomorrow's harvest.As students,we should never put off what can be done today till tomorrow and we should try our (77)best to do everything well. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| Names | Hobbies | Choice |
| Bill | He'd like to go to the USA one day.He wants to know more about this country. | 56.B |
| Lisa | She enjoys delicious food.She often helps her mother with meals.She wants to learn how to make dishes. | 57.D |
| Henry | His hobby is to take photos.He hopes to do it better. | 58.E |
| Chris | Mei Lanfang is his favorite star.He likes Chinese traditional music. | 59.A |
| Maria | She is good at drawing and she wants to learn how to make films like Mickey Mouse. | 60.C |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
Science | Advantages of science: | Science has (71)improved the economy. | |
| Science has improved people's living conditions: | 1.The air conditioner helps us get (72)warmer or cooler. | ||
| 2.TV and radios provide us with (73)entertainment. | |||
| 3.A gas stove cooks our meals. | |||
| 4.Computers help us with work. | |||
| 5.Different vehicles help us travel. | |||
| What people should do: | 1.We should try to(74)develop science. | ||
| 2.Students should study hard and (75)practice what they have learnt. | |||
| 3.We should make full use of science. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com