精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.BEING an astronaut sounds cool,doesn't it?In space,they get to do some pretty amazing things,like floating(漂浮) in zero gravity(重力).
However,there are also plenty of things that astronauts can't do because of their weightless environment,and that's very sad.What's worse,they can't even let their sadness show,because it's impossible to cry in zero gravity.
Of course,astronauts can still produce tears(眼泪).But crying is much more difficult in space,according to The Atlantic(大西洋月刊) in January.Without gravity,tears don't flow(流动) down out of the eyes like they do here on Earth.This means that when you cry in space,your tears have nowhere to go-they just stick(粘) to your eyes.
In May 2011,astronaut Andrew Feustel experienced this during one of his spacewalks."Tears,"he said,"don't fall off of your eyes.They just stay there."
Besides making your vision(视线) unclear,this can also cause physical pain.Back on Earth,tears are supposed to bring comfort to the eyes.But that's not the case(情况) in space.The space environment dries out astronauts'eyes,and when tears suddenly wet the eyes,it can cause pain rather than comfort."My right eye is stinging(刺痛) like crazy,"Feustel told his teammate during the walk.
Since gravity doesn't work in space,astronauts need some extra help to get rid of(除去) the tears.Feustel chose to rub his eyes against his helmet to wipe(擦) the tears away.Another choice is to just wait-"When the tears get big enough,they simply break free of the eyes and float around,"astronaut Ron Parise told The Atlantic.
There are lots of small things-things ike crying-that we are so used to on Earth.We usuallytake them for granted until they become a problem in a totally different environment,like space.There,astronauts can't talk to each other directly.They also can't eat or drink in normal ways.They can't even burp打嗝),because there is no gravity to hold the food down in their stomach.If they do burp,they just end up throwing up(呕吐) everything in their stomach,according to the UK National Space Center.
Therefore,perhaps it's only space explorers who can honestly say,"Gravity,you're the best."
56.From Paragraphs 2and 3,we can know thatD.
A.astronauts are unable to feel sad in space
B.astronauts produce fewer tears in space
C.tears produced in space flow down more slowly
D.tears produced in space don't flow downward
57.What effect do tears hve on astronauts?A
A.They cause physical pain.
B.They bring comfort to them.
C.They make their vison clearer.
D.They float around and cause trouble.
58.The underlined phrase"take them for granted"in paragraph 7meansD.
A.find them important
B.consider them useless
C.need them during an emergency
D.fail to notice their presence
59.Paragraph 7is mainly aboutB.
A.suggestions of how astronauts can stay comfortable in space
B.other basic things that are difficult to do in space
C.why burping is impossible in space
D.things human can't do without gravity.

分析 这篇文章讲述了在太空失重的情况下,很多在地球上很平常的事情,像流眼泪,吃饭,在太空中是很难做的.

解答 56.D 细节理解题.根据文章第二段,第三段Without gravity,tears don"t flow(流动) down out of the eyes like they do here on Earth.可知,在太空中没有重力,眼泪是不能从眼睛中流下来.故选D.
57.A 细节理解题.根据文章Besides making your vision(视线)unclear,this can also cause physical pain.可知,在太空中,眼泪不仅使视线模糊,也可以引起身体的疼痛.故选A.
58.D 推理判断题.根据文章We usually take them for granted until they become a problem in a totally different environment,like space.可知,人们通常把眼泪视为理所当然的,直到它在完全的不同的环境中成为了一种问题,比如在太空中.所以,take them for granted的意思是没有注意到它的存在,故选D.
59.B 细节理解题.这篇文章第七段讲述了其他一些在地球上很平常的一些事情,在太空中却很难做的.故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Two men in Shanghai have been dead from H7N9,while a woman in Anhui province is seriously ill from the virus(病毒),the National Health and Family Planning Commission(计划生育委员会) said on Sunday.This is the first time a human from H7N9has been found.Little research has been done on this unknown bird flu,and there are no vaccines(疫苗) against the virus.
The reported deaths were of an 87-year-old man who was found ill on Feb 19and died on March 4,and a 27-year-old man who was found ill on Feb 27and died on March 10.The third person,a 35-year-old woman from Chuzhou,Anhui province,is in hospital in Nanjing,Jiangsu province.It is still unknown how the three became ill,and experts said there is no evidence(证据) that they caught the illness from each other.There is also no evidence of anyone who stay closely with them being ill.To be away from H7N9and stay healthy,remember the following things.
(1)Go to crowded places as less as possible,especially the elderly and children.Pay attention to personal self-protection.
(2)Keep the air in door fresh.Often wash your hands.Cover the nose and mouth when coughing and sneezing(打喷嚏).Wash hands after cleaning the nose and mouth.
(3)Eat clean food.Don't put raw(生的) and cooked food together.And do not eat raw or undercooked meat,eggs and other food.
(4)Take more exercise,have enough sleep and rest,so that you can get yourself stronger.

61.How do people know about H7N9?C
A.People know H7N9very well.
B.No people have heard about it.
C.People know little about it.
D.Only Chinese people know about it.
62.When did the 27-year-old man die?D
A.On February 19  
B.On February 27  
C.On March 4  
D.On March 10
63.Where is the 35-year-old woman from?C
A.Shanghai     
B.Nanjing        
C.Chuzhou    
D.No one knows
64.What does the underlined word"undercooked"mean in Chinese?D
A.在下面煮的     
B.煮熟的     
C.未煮过的      
D.夹生的
65.Which is not suggested in the passage to be away from H7N9?A
A.Close the window so that birds can't fly in.
B.Don't mix raw and cooked food together.
C.Do more exercise to keep fit.
D.Don't go to crowed places.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.A famous scientist wants to ________ a new school for the poor children in the village.(  )
A.set upB.give upC.look upD.get up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.假设你叫李华,你们市将要举行以"How to Eat in a Healthy Way"为题的演讲比赛,请你准备写一篇演讲稿,内容包括:
1.说明此次演讲的主题(how to eat in a healthy way).
2.我们应该少吃、不吃及多吃的食物有哪些,并说明原因.
3.描述自己的健康饮食习惯,并举例说明.
4.希望大家都有个好的饮食习惯.
作文要求:
1.不能照抄原文;不得在作文中出现学校真实的名称和学生的真实姓名.
2.语句连贯,词数80个左右.
How to Eat in a Healthy Way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.A seabird named Lydia recently made a 26-day nonstop(不间断的)journey of about 2,500miles,just to search for food for her baby.She is fitted with a satellite tracking device(卫星跟踪仪).Her trip started on Oct.18from Christmas Island in the Indian Ocean.The trip is known as the longest nonstop journey by one of these endangered seabirds.
Before that,this kind of birds was known only to fly a few hundred miles from where they live,staying away for just a few days at a time.They usually fly over the sea.The Scientists feel it strange that Lydia made such a long,nonstop Journey and flew overland.So the above facts raise some serious questions about efforts to stop the decline(减少)of the birds.The number of the birds,has fallen by l0 percent over the past 20years.
Besides,the scientists are surprised that she was away from her baby for such a long time.They wonder why she needed to go that far.Maybe it shows that fish resources(资源)around Christmas Island are not large enough now.That might explain the slow decline of the bird--sea pollution is serious.
86.Why did Lydia make such a long and nonstop journey?Because she wanted to search for food for her baby.
87.How far does this kind o f birds usually fly at a time?They usually fly a few hundred miles at a time.
88.What do you know about the number of this kind of seabirds?The number has fallen by 10 percent over the past 20 years.
89.What do the scientists think Lydia's long journey may show?Fish resources around Christmas Island are not large enough now.
90.What can we learn from Lydia's journey?We should try to protect our environment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.Shanghai is the biggest city in China.(同义句)
Shanghai is bigger thananyother city in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

4.Are they having lunch at home now?( 用every day 改写now )
Do theyhave at home every day?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.The restaurant isopen (营业的) from 7:00in the morning to 10:30in the evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The music made me            comfortable.(  )
A.feelsB.feelC.to feelD.felt

查看答案和解析>>

同步练习册答案