精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.A seabird named Lydia recently made a 26-day nonstop(不间断的)journey of about 2,500miles,just to search for food for her baby.She is fitted with a satellite tracking device(卫星跟踪仪).Her trip started on Oct.18from Christmas Island in the Indian Ocean.The trip is known as the longest nonstop journey by one of these endangered seabirds.
Before that,this kind of birds was known only to fly a few hundred miles from where they live,staying away for just a few days at a time.They usually fly over the sea.The Scientists feel it strange that Lydia made such a long,nonstop Journey and flew overland.So the above facts raise some serious questions about efforts to stop the decline(减少)of the birds.The number of the birds,has fallen by l0 percent over the past 20years.
Besides,the scientists are surprised that she was away from her baby for such a long time.They wonder why she needed to go that far.Maybe it shows that fish resources(资源)around Christmas Island are not large enough now.That might explain the slow decline of the bird--sea pollution is serious.
86.Why did Lydia make such a long and nonstop journey?Because she wanted to search for food for her baby.
87.How far does this kind o f birds usually fly at a time?They usually fly a few hundred miles at a time.
88.What do you know about the number of this kind of seabirds?The number has fallen by 10 percent over the past 20 years.
89.What do the scientists think Lydia's long journey may show?Fish resources around Christmas Island are not large enough now.
90.What can we learn from Lydia's journey?We should try to protect our environment.

分析 一种叫"Lydia"的海鸟为了给孩子们找食物,不远千里穿越陆路.这说明了海污染越来越严重,海里的鱼类越来越少,而海鸟的数量也在逐年减少.

解答 86.Because she wanted to search for food for her baby. 细节理解题  根据"A seabird named Lydia recently made a 26-day nonstop(不间断的)journey of about 2,500miles,just to search for food for her baby"可知,它不远千里只是为了给孩子寻找食物,故答案为Because she wanted to search for food for her baby
87.They usually fly a few hundred miles at a time. 细节理解题  根据"this kind of birds was known only to fly a few hundred miles from where they live"可知,这种鸟通常只飞几百英里,故答案为They usually fly a few hundred miles at a time
88.The number has fallen by 10 percent over the past 20 years.推理判断题  根据"The number of the birds,has fallen by 10 percent over the past 20 years."可知,鸟的数量在过去的二十年里减少了百分之十.故答案为The number has fallen by 10 percent over the past 20 years
89.Fish resources around Christmas Island are not large enough now.细节理解题  根据"Maybe it shows that fish resources(资源)around Christmas Island are not large enough now."可知,鸟的长途飞行说明了海里的鱼类数量不够多了.故答案为Fish resources around Christmas Island are not large enough now
90.We should try to protect our environment.  推理判断题  根据"That might explain the slow decline of the bird--sea pollution is serious"可知,由于海水污染严重,鸟儿的数量也在下降,所以我们应该保护环境.故答案为We should try to protect our environment

点评 做这道题时要先通读全文,弄清短文大意,然后根据相关句子写出正确答案,最后仔细检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Imagine one day,the water taps (水龙头) in your house stop running.You have to pay a lot of money to buy water from shops.And still there isn't enough water for everyone.Your mother has to save the family's shower (洗澡) water to use for washing clothes.Then she has to use that same dirty water to wash other things.Would you be able to stand that kind of life?
Probably not.But that's what kids in Yemen are experiencing.Experts say Yemen is going to be the first country in the world to run out of water.According to a World Bank report,the capital,Sana,will run out of drinking water as early as 2025.
Because of the water shortage (短缺) in Yemen,the government often cuts the water supply.Hannan,an 18-year-old from Lahej,told the Times,"In a good week we'll have a water supply (供给) all week.But then the following week there will be water only for a day or two."
Hannan said only rich people have enough water to use.They can buy water from the shops or from the water trucks.Private companies own the trucks.They travel around the city every day to sell water---at very high prices."A lot of people can't afford it,"she said.
The average (平均的) person in Yemen uses 100to 200cubic meters of water per year.That is far below the international water poverty(贫困)line of 1,000cubic meters.
The government is thinking of making use of sea water.But it will cost a lot and it may not happen soon enough to help the people of Yemen.

61.The underlined word"that"in Paragraph 2 refers toC.
A.drinking water
B.buying water from shops
C.suffering from water shortage
D.washing clothes with used water
62.Which of the following is not true?B
A.Common people in Yemen don't have enough water to use.
B.People in Yemen have no water to use during a bad week.
C.Rich people in Yemen buy water at very high prices.
D.Private companies in Yemen sell water on their trucks.
63.It can be inferred(推断) thatD.
A.the capital of Yemen is developing fast
B.Hannan is a teenager from a rich family
C.Sana will run out of water in 10years
D.private companies selling water make a lot of money
64.The Yemen governmentB.
A.can do nothing about the problem of water shortage
B.may try to make use of sea water
C.only cares about rich people's lives
D.has found a practical solution
65.The average water use in Yemen isA the international water poverty line.
A.10 percent of
B.half of
C.far above
D.one third of.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.My brother likes playing ________ piano,but he doesn't like playing ________ volleyball.(  )
A.a; theB.the; theC./; theD.the;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.After Tom finished his middle school,he went to work in a post office.He was(21)C to work,because he could send the (22)B on his bike.It was easy and interesting.One day he sent a letter to a house.When he got to the door,a big dog ran to him.He was afraid of it very much and quickly (23)A the letter on the ground.To his surprise,the dog didn't come at him.It ran before the letter and picked it up with its (24)B.Then it carried the letter in to the house.Tom said to himself,"It does the(25)D work as me.

21.A.quickB.cleverC.gladD.patient
22.A.childrenB.letterC.vegetableD.fruits
23.A.threwB.readC.wroteD.opened
24.A.handsB.mouthC.feetD.nose
25.A.easyB.interestingC.hardD.same.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.A Part-time Babysitter Wanted
We are looking for a part-time babysitter during the summer holiday.
One daughter,Emily,is 8years old.This is her second summer holiday in China.She can speak a little Chinese.You will be taking care of her in every way possible.If you can speak English,it would be nice but it's not important.Good Putonghua pronunciation is a must.
The working time is around 14hours each week.Twenty yuan an hour.
The experience is not necessary but patience,responsibility(责任) and the ability to play with small children are needed.
If you are interested,or you know someone who is interested,please call or send an e-mail to us.
Email:ag9845@way.edu.cn       Telephone:23987899
Information Card
81.What language must the babysitter speak well?BA.English.B.Chinese.
C.English and Chinese.
82.How many hours does the babysitter work each week?CA.8hours.B.2hours.
C.14hours.
83.How much can the babysitter get each week?AA.280yuan.B.140yuan.
C.20yuan.
84.What does the babysitter need to have?BA.Experience and patience.B.Patience and responsibility.
C.Experience and the ability to play with a child.
85.How can the person asking for the job get in touch with Emily's parents?CA.By telephone.B.By email.
C.By telephone or by email.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.BEING an astronaut sounds cool,doesn't it?In space,they get to do some pretty amazing things,like floating(漂浮) in zero gravity(重力).
However,there are also plenty of things that astronauts can't do because of their weightless environment,and that's very sad.What's worse,they can't even let their sadness show,because it's impossible to cry in zero gravity.
Of course,astronauts can still produce tears(眼泪).But crying is much more difficult in space,according to The Atlantic(大西洋月刊) in January.Without gravity,tears don't flow(流动) down out of the eyes like they do here on Earth.This means that when you cry in space,your tears have nowhere to go-they just stick(粘) to your eyes.
In May 2011,astronaut Andrew Feustel experienced this during one of his spacewalks."Tears,"he said,"don't fall off of your eyes.They just stay there."
Besides making your vision(视线) unclear,this can also cause physical pain.Back on Earth,tears are supposed to bring comfort to the eyes.But that's not the case(情况) in space.The space environment dries out astronauts'eyes,and when tears suddenly wet the eyes,it can cause pain rather than comfort."My right eye is stinging(刺痛) like crazy,"Feustel told his teammate during the walk.
Since gravity doesn't work in space,astronauts need some extra help to get rid of(除去) the tears.Feustel chose to rub his eyes against his helmet to wipe(擦) the tears away.Another choice is to just wait-"When the tears get big enough,they simply break free of the eyes and float around,"astronaut Ron Parise told The Atlantic.
There are lots of small things-things ike crying-that we are so used to on Earth.We usuallytake them for granted until they become a problem in a totally different environment,like space.There,astronauts can't talk to each other directly.They also can't eat or drink in normal ways.They can't even burp打嗝),because there is no gravity to hold the food down in their stomach.If they do burp,they just end up throwing up(呕吐) everything in their stomach,according to the UK National Space Center.
Therefore,perhaps it's only space explorers who can honestly say,"Gravity,you're the best."
56.From Paragraphs 2and 3,we can know thatD.
A.astronauts are unable to feel sad in space
B.astronauts produce fewer tears in space
C.tears produced in space flow down more slowly
D.tears produced in space don't flow downward
57.What effect do tears hve on astronauts?A
A.They cause physical pain.
B.They bring comfort to them.
C.They make their vison clearer.
D.They float around and cause trouble.
58.The underlined phrase"take them for granted"in paragraph 7meansD.
A.find them important
B.consider them useless
C.need them during an emergency
D.fail to notice their presence
59.Paragraph 7is mainly aboutB.
A.suggestions of how astronauts can stay comfortable in space
B.other basic things that are difficult to do in space
C.why burping is impossible in space
D.things human can't do without gravity.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

19.His mother will come back in two hours.(对划线部分提问)
Howsoonwill his mother come back?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

16.Becareful (小心的)!The traffic is heavy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.My aunt takes the subway to work.(划线部分提问)
How does your aunt go to work?

查看答案和解析>>

同步练习册答案