精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Imagine one day,the water taps (水龙头) in your house stop running.You have to pay a lot of money to buy water from shops.And still there isn't enough water for everyone.Your mother has to save the family's shower (洗澡) water to use for washing clothes.Then she has to use that same dirty water to wash other things.Would you be able to stand that kind of life?
Probably not.But that's what kids in Yemen are experiencing.Experts say Yemen is going to be the first country in the world to run out of water.According to a World Bank report,the capital,Sana,will run out of drinking water as early as 2025.
Because of the water shortage (短缺) in Yemen,the government often cuts the water supply.Hannan,an 18-year-old from Lahej,told the Times,"In a good week we'll have a water supply (供给) all week.But then the following week there will be water only for a day or two."
Hannan said only rich people have enough water to use.They can buy water from the shops or from the water trucks.Private companies own the trucks.They travel around the city every day to sell water---at very high prices."A lot of people can't afford it,"she said.
The average (平均的) person in Yemen uses 100to 200cubic meters of water per year.That is far below the international water poverty(贫困)line of 1,000cubic meters.
The government is thinking of making use of sea water.But it will cost a lot and it may not happen soon enough to help the people of Yemen.

61.The underlined word"that"in Paragraph 2 refers toC.
A.drinking water
B.buying water from shops
C.suffering from water shortage
D.washing clothes with used water
62.Which of the following is not true?B
A.Common people in Yemen don't have enough water to use.
B.People in Yemen have no water to use during a bad week.
C.Rich people in Yemen buy water at very high prices.
D.Private companies in Yemen sell water on their trucks.
63.It can be inferred(推断) thatD.
A.the capital of Yemen is developing fast
B.Hannan is a teenager from a rich family
C.Sana will run out of water in 10years
D.private companies selling water make a lot of money
64.The Yemen governmentB.
A.can do nothing about the problem of water shortage
B.may try to make use of sea water
C.only cares about rich people's lives
D.has found a practical solution
65.The average water use in Yemen isA the international water poverty line.
A.10 percent of
B.half of
C.far above
D.one third of.

分析 想象有一天,水龙头在你家停止运行.你必须从商店买水.对于每个人仍然不够.你的母亲不得不节约家庭的淋浴水来做其他的事情.你能忍受这种生活吗?
不可能.但这就是也门的孩子们正在经历的.专家说也门将成为世界上第一个用光水的国家.据报道,首都,萨那,将最早在2025年用光所有的饮用水.
因为这种短缺,政府往往切断供水.Hannan,来自于lahej,18岁,告诉时报:"美好的一周,我们都会有一周的供水.但是接下来的那个星期,只会有一天或两天供水."
Hannan说只有有钱人才有足够的水使用.他们可以从商店或从水卡车买水.民营公司有自己的车.他们每天行走在城市以非常高的价格出售水."很多人买不起,"她说.
也门人平均每年使用100-200立方米水.远远低于国际水贫困线的1000立方米.
政府正在考虑利用海水,但它要花费很多,而且这也不可能很快发生去帮助也门的人民.

解答 61-65.CBDBA
61.C 词意理解题.根据第三段Because of the water shortage (短缺) in Yemen可知这里指的是水的短缺,故选C.
62.B 细节理解题.根据第二段Experts say Yemen is going to be the first country in the world to run out of water可知没有足够的水,故A对,根据第三段But then the following week there will be water only for a day or two.可知是只有一两天有水,故B错,根据第四段Hannan said only rich people have enough water to use.They can buy water from the shops or from the water trucks.Private companies own the trucks.They travel around the city every day to sell water---at very high prices可知有钱人以高价买水,故C对,根据第四段Private companies own the trucks.They travel around the city every day to sell water---at very high prices可知私人公司用卡车卖水,故D对,故选B.
63.D 细节理解题.根据第四段Private companies own the trucks.They travel around the city every day to sell water-at very high prices.私人公司拥有卡车,他们每天以很高的价格穿梭于城市卖水可推断出私人公司挣很多钱,故选D.
64.B 细节理解题.根据最后The government is thinking of making use of sea water可知政府正在考虑利用海水,故选B,
65.A 归纳总结题.根据倒数第二段The average (平均的) person in Yemen uses 100to 200cubic meters of water per year.That is far below the international water poverty(贫困)line of 1,000cubic meters.可知100/1000=0.1,也就是百分之十,故选A.

点评 文章主要描述了也门这个国家严重缺水的状况.题目大多涉及细节理解题,需要从文中找到相关的句子选出答案;对于推理判断题要在细节的基础上多加思考排除掉不正确的选项;归纳总结题要注意从文章总体和中心出发.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

11.They all held theirbelly (腹部) and laughed happily after John told the story.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.A:Hello,Li Ming!(56)B
B:My hometown is Guang'an in Sichuan Province.It is also Deng Xiaoping's hometown.
A:(57)A Can you tell me something about him?
B:OK.Deng Xiaoping was born on August 22,1904in a village.
A:(58)E
B:It was Beishan Primary School.
A:(59)F
B:He's nice and well-behaved.
A:Oh,you know Deng Xiaoping very well.(60)D
B:You are welcome!
A.Really?
B.Where is your hometown?
C.Sorry,I don't know.
D.Thank you!
E.What was his primary school?
F.What was he like?
G.How old is he?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Rubbish is a major kind of environmental pollution.Each person produces about two kilograms of rubbish in our homes a day.And this is only a small part of all the rubbish we produce.We also create waste in industry.
Have you wondered what happens to the rubbish?Most of it is buried(填埋) in landfills or burned.Less than 25% of our waste is recycled(回收利用).
A landfill(垃圾填埋厂)is carefully designed and it is built into or on top of the ground.Rubbish buried in landfills is cut off from the surrounding environment (groundwater,air,rain,etc).
One problem with landfills is that they cover a lot of land space.If they are not well-built,there is a high risk of polluting the land and water.Some people also say that landfills remove materials for ever.As a result,the materials that can be reused are wasted.
Burning rubbish in factories is another way to cut out waste.Burning reduces 95% of the waste.And if poisonous materials are removed,and burning is completed at controlled temperatures,it's possible to do so without causing too much pollution.Some factories could even produce electricity from the burning process.
Not all of the rubbish can be burned,so we have to separate(分类) it before we burn it.However,separation costs a lot of money.Another problem with burning rubbish is that what is left after burning is poisonous.How to safely deal with it is a continuing problem.
Before the mid-20th century,landfills were the main way to deal with waste.In the late 20th century,other ways like recycling have been introduced to help reduce global pollution.

42.What is the advantage of burying rubbish in landfillsD?
A.Producing electricity.
B.Reusing the materials buried in landfills.
C.Reducing 95% of the waste.
D.Cutting off rubbish from the surrounding environment.
43.Paragraph 6 is mainly aboutB.
A.the separation of rubbish         
B.the problems with burning rubbish
C.the safety of burning rubbish      
D.the cost of burning rubbish
44.The best title of the passage isA.
A.Cutting out waste   
B.Recycling waste   
C.Burning waste    
D.Burying waste
45.After Paragraph 7,what is the writer likely to talk about nextC?
A.Pollution.
B.Landfills.
C.Recycling.
D.Environment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.It was yearbook day and we were given an hour to sign each other's yearbooks in the cafeteria.I was president of the class and I played sports.When I sat down at a table,people started to come over to get their yearbooks signed and to sign (36)A.
Among them,a weak boy with ugly teeth and thick glasses kept shaking.I had seen him around,and I knew he was always laughed at.He seemed (37)B of himself,and was so pale that it (38)D us to look at him.

He came up and asked me nervously,"Can you sign this?"I took his yearbook but I didn't know (39)D to write.I saw that there was the name"Ricky Sanders"written on the front of it.So I wrote:
I put down the yearbook and turned around to get some signatures from some of my friends when I (40)B my yearbook was gone.I saw that Ricky had sat down with my yearbook."What are you doing?"I asked him.He looked up calmly(平静地) and (41)Dsaid"Sign!"
My friends broke into a loud laugh,and I saw that he was carefully frying to put a signature in my yearbook.He hadn't even finished the"R"yet.I thought for a while and(42)A to let him sign.
It took him nearly five minutes to sign and when I got my yearbook back,there was a very shaky"RICKY".He hugged(紧抱) his yearbook and (43)A.I couldn't help but smile back at him.
In that moment,my (44)C changed completely.
I gave him a high five and suddenly everyone at my table wanted his signature.He was asked politely to write in their yearbooks and the signature (45)B of his yearbook were filled up.He was smiling so big that it lit up the whole room.
I changed school the next year,and I never saw Ricky again.However,I will never forget the day that he became the most (46)C guy in school.Whenever I'm (47)D,I still look back at that yearbook.

36.A.mineB.hisC.oursD.theirs
37.A.unafraidB.unsureC.proudD.tired
38.A.worriedB.surprisedC.taughtD.hurt
39.A.howB.whichC.whereD.what
40.A.sawB.noticedC.thoughtD.believed
41.A.stillB.everC.evenD.just
42.decidedB.meantC.beganD.prepared
43.A.smiledB.waitedC.leftD.rose
44.A.senseB.valueC.attitudeD.idea
45.A.listsB.pagesC.boxesD.tables
46.A.differentB.patientC.popularD.important
47.A.awayB.outC.behindD.down

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Two men in Shanghai have been dead from H7N9,while a woman in Anhui province is seriously ill from the virus(病毒),the National Health and Family Planning Commission(计划生育委员会) said on Sunday.This is the first time a human from H7N9has been found.Little research has been done on this unknown bird flu,and there are no vaccines(疫苗) against the virus.
The reported deaths were of an 87-year-old man who was found ill on Feb 19and died on March 4,and a 27-year-old man who was found ill on Feb 27and died on March 10.The third person,a 35-year-old woman from Chuzhou,Anhui province,is in hospital in Nanjing,Jiangsu province.It is still unknown how the three became ill,and experts said there is no evidence(证据) that they caught the illness from each other.There is also no evidence of anyone who stay closely with them being ill.To be away from H7N9and stay healthy,remember the following things.
(1)Go to crowded places as less as possible,especially the elderly and children.Pay attention to personal self-protection.
(2)Keep the air in door fresh.Often wash your hands.Cover the nose and mouth when coughing and sneezing(打喷嚏).Wash hands after cleaning the nose and mouth.
(3)Eat clean food.Don't put raw(生的) and cooked food together.And do not eat raw or undercooked meat,eggs and other food.
(4)Take more exercise,have enough sleep and rest,so that you can get yourself stronger.

61.How do people know about H7N9?C
A.People know H7N9very well.
B.No people have heard about it.
C.People know little about it.
D.Only Chinese people know about it.
62.When did the 27-year-old man die?D
A.On February 19  
B.On February 27  
C.On March 4  
D.On March 10
63.Where is the 35-year-old woman from?C
A.Shanghai     
B.Nanjing        
C.Chuzhou    
D.No one knows
64.What does the underlined word"undercooked"mean in Chinese?D
A.在下面煮的     
B.煮熟的     
C.未煮过的      
D.夹生的
65.Which is not suggested in the passage to be away from H7N9?A
A.Close the window so that birds can't fly in.
B.Don't mix raw and cooked food together.
C.Do more exercise to keep fit.
D.Don't go to crowed places.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
farm,gave,crazy,host,minds,become,take,laughed,appeared,learn,
Zhu Zhiwen is 43years old.He was born in a Zhulou Village in Shangdong Province.Now he(46)has become a famous singer in China.He is called Overcoat Brother.His family is very poor.He doesn't have enough money (47)to learn music.But he liked singing when he was a boy.He sang for the rivers,his hens,geese or goats even if he was working in the fields.The people in his village all (48)laughed at him.
One day,Zhu (49)appeared on Shandong TV's talent show I Am a Big Star.He dressed poorly in the stage and all the people thought he must be a (50)crazy person.But they changed their (51)minds as soon as he opened his mouth.He sang a song of a TV play Romance of Three Kingdoms.
When the song was over,the audience (52)gave him a standing ovation (鼓掌),but the judges gave him a hard time and questioned whether he really was a(53)farmer.
One judge asked him (54)to take  off his overcoat and saw a red sweater and frayed sleeves (磨损的袖子).The TV (55)host felt his hands to see if there were lots of calluses (老茧).As a result,there are too many calluses in both his hands.In fact,he wasn't a"shanzhai"farmer in a poor coat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.-What's DIYexactly(exact)?-It stands for"do-it-yourself'".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.A seabird named Lydia recently made a 26-day nonstop(不间断的)journey of about 2,500miles,just to search for food for her baby.She is fitted with a satellite tracking device(卫星跟踪仪).Her trip started on Oct.18from Christmas Island in the Indian Ocean.The trip is known as the longest nonstop journey by one of these endangered seabirds.
Before that,this kind of birds was known only to fly a few hundred miles from where they live,staying away for just a few days at a time.They usually fly over the sea.The Scientists feel it strange that Lydia made such a long,nonstop Journey and flew overland.So the above facts raise some serious questions about efforts to stop the decline(减少)of the birds.The number of the birds,has fallen by l0 percent over the past 20years.
Besides,the scientists are surprised that she was away from her baby for such a long time.They wonder why she needed to go that far.Maybe it shows that fish resources(资源)around Christmas Island are not large enough now.That might explain the slow decline of the bird--sea pollution is serious.
86.Why did Lydia make such a long and nonstop journey?Because she wanted to search for food for her baby.
87.How far does this kind o f birds usually fly at a time?They usually fly a few hundred miles at a time.
88.What do you know about the number of this kind of seabirds?The number has fallen by 10 percent over the past 20 years.
89.What do the scientists think Lydia's long journey may show?Fish resources around Christmas Island are not large enough now.
90.What can we learn from Lydia's journey?We should try to protect our environment.

查看答案和解析>>

同步练习册答案