精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Now many boys wear the same clothes as girls,and some of them have long hair.So sometimes it's difficult to tell whether(是否)they are boys or girls.
One Sunday morning,I went for a walk with my grandfather in the park near my house.After a while,my grandfather was tired,so he sat down on a bench(长凳)near the pool(水池).
"Oh,"my grandfather said to the person with long curly hair next to him on the bench."Can you see the person with long hair on the other side of the pool?Is it a boy or a girl?"
"Which one?"Asks the person with long curly hair.
"The one who is eating a hamburger near the pool."Said my grandfather."He is a boy,"said the person,"he's my son,Han Han."
"Oh,"my grandfather said,"I'm sorry,I don't know you are his mother."
"No,I'm not his mother.I'm his father."
51.The writer's house is near aD.
A.clothes store       
B.bank            
C.post office       
D.park
52.One Sunday morning,the writer's grandfatherC.
A.went shopping     
B.went swimming    
C.went for a walk   
D.went to the bank
53.Han Han's fatherA.
A.has long curly hair  
B.is swimming      
C.is looking for his son    
D.has short straight hair
54.B is eating a hamburger.
A.The writer's grandfather  
 B.Han Han    
C.The writer            
D.Han Han's father
55.Which of the following is TRUE?C
A.Han Han is a beautiful girl with long hair
B.Han Han's grandfather likes walking in the park.
C.Han Han's father and the writer's grandfather sat on the same bench.
D.The writer's grandfather is sure that Han Han is a boy at first.

分析 文章大意:主要描述了现在很多男孩都和女孩穿同样的衣服,他们中有些人留长头发,所以有时很难分辨他们是男孩还是女孩,有时会有笑话发生.

解答 51-56:DCABC
51题答案:D 细节理解题.根据第二段I went for a walk with my grandfather in the park near my house.可知作者的家就在公园附近.故选D.
52题答案:C 细节理解题.根据第二段One Sunday morning,I went for a walk with my grandfather in the park near my house可知在星期天的早上,作者的爷爷去散步.故选C.
53题答案:A 细节理解题.根据第三段my grandfather said to the person with long curly hair next to him on the bench及"He is a boy,"said the person,"he's my son,Han Han."等信息可知Han Han的爸爸留着卷曲的长发.故选A.
54题答案:B 细节理解题.根据第五段The one who is eating a hamburger near the pool,"said my grandfather."He is a boy,"said the person,"he's my son,Han Han."可知是Han Han在吃汉堡.故选B.
55题答案:C 细节判断题.根据第三段my grandfather said to the person with long curly hair next to him on the bench可知Han Han的爸爸和作者的爷爷坐在同一张长椅上,所以C的说法是正确的.故选C.

点评 本文是一篇很有意思的日常生活类短文,主要针对现在男人的打扮越来越女性化而引起的一些误会和笑话.题目大多是细节理解题,只要结合题目从原文中找到关键性细节性的句子并注意上下联系就不难选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Are there _____pictures on the wall?-Yes,there are _____.(  )
A.some,someB.any,someC.some,anyD.any,any

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.一位来自泰国的学生希望拯救濒临灭绝的动物.
A studentfrom Thailandhopes to save the animalsin danger.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.I _______home while you ______ the book..(  )
A.get; readB.got; read
C.was getting; readD.got; were reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Is English           favourite subject?(  )
A.MillieB.Millie'sC.youD.she

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Each summer,you hear news that some sports players are sent to hospitals because it is too hot.Our bodies can't be outside in the sun for a long time.So in hot summers,be careful about playing sports outside.
Firstly,to play sports safely in hot weather,you must drink water.Sports drinks are great for athletes,but they have so much sugar that they'll dehydrate(使脱水)you more.However,drinking a few bottles of sports drinks will be good for you.
Secondly,be sure to take enough breaks to let your body rest.If your coach doesn't let you take enough breaks in the heat,don't wait until you feel uncomfortable.Just be honest with your coach when you need breaks.
Thirdly,when you have a break,don't sit in the sun.With the sun beating down on you,you'll only heat up and sweat(冒汗)more.Take a seat under a tree,or even better,go indoors for a little while.Cooling yourself down can help you stay active longer.
Fourthly,remember that the earlier in the day you start your exercise,the cooler it will be.If you can start practice before the sun comes up,you have a few good hours to practise in the cool hours of the morning.Also,the earlier you practise,the earlier you can finish the exercise.If you need more practice time,come back to the field later in the evening,when the sun is setting.
Last but not least,you should watch what you eat.Eat food which is high in water,starch(淀粉)and carbonhydrate(糖类),but be sure to get a good balance in your diet.
As long as you pay attention to the above,playing sports safely in the heat isn't a difficult thing.
34.How many pieces of advice are mentioned in the passage?C
A.Three            
B.Four            
C.Five              
D.Six
35.From Paragraph 5we knowA.
A.we'd better start our exercise early
B.it is not wise to have practice after aunset
C.we have a long time to practise after sunrise
D.it doesn't matter whether you practise early or late
36.Which of the following is true according to the passage?B
A.Sports drinks are good for you with no harm.
B.You need to tell your coach when you feel tired.
C.Sitting under a tree is better than staying indoors.
D.Eating lots of sugar is necessary for sports safely.
37.The passage mainly tells us aboutC.
A.eating habits in hot summers            
B.drinking more water in the heat
C.sports safely in hot weather             
D.taking exercise in different periods.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Is that girl Kate Green?-Yes,____.(  )
A.you're rightB.that's OKC.he isD.she isn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Oh!How poor you are!You are always         to work hard by your"Tiger Mom".
 I thanked my mother a lot.My mother helped me to form a good habit and now I study happily by myself every day.(  )
A.seenB.madeC.letD.said

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.A man walked into a restaurant.The restaurant advertised it had the (46)D menu in the world.The manager was very proud of being able to provide any dish,no matter how(47)B it was.
    At the bottom of the(48)A,there was a notice that said,"If you do not see the dish you need on this menu,please tell us and we will add it to the menu right away."
    The man(49)C the menu and decided to make sure if it was true.He would order(50)D that was very unusual.
    When a waiter came up to take his order,he said,"You say you can serve any dish,even if it's not on your longest menu in the world."
"That is correct,sir.We are able to meet everyone's requirements."
"Well,"the man said,"bring me a sandwich with two elephant ears.(51)B,not African."
     The waiter wrote down in his paper:Two Indian elephant ears on toast.
"Very good,sir,"he said."That shouldn't(52)C long."The waiter walked away quickly.
    The man was very surprised and rather disappointed.
    Then he smiled (53)B the waiter returned with a very unhappy look on his face.
"Ah!"the man said."You can't(54)D it to me,can you?"
     The waiter made an apology.
"I'm very sorry,sir,and this is the(55)B embarrassing,"he said,"but I'm afraid we can't because we've run out of bread."

46.A.biggestB.thickestC.heaviestD.longest
47.A.unfairB.unusualC.beautifulD.important
48.A.menuB.dishC.restaurantD.table
49.A.looked forB.took outC.looked atD.picked up
50.A.anythingB.nothingC.everythingD.something
51.A.AmericanB.IndianC.CanadianD.Australian
52.A.payB.costC.takeD.spend
53.A.asB.andC.soD.though
54.A.catchB.takeC.fetchD.bring
55.A.leastB.mostC.lessD.more

查看答案和解析>>

同步练习册答案