7.Each summer,you hear news that some sports players are sent to hospitals because it is too hot.Our bodies can't be outside in the sun for a long time.So in hot summers,be careful about playing sports outside.
Firstly,to play sports safely in hot weather,you must drink water.Sports drinks are great for athletes,but they have so much sugar that they'll dehydrate(使脱水)you more.However,drinking a few bottles of sports drinks will be good for you.
Secondly,be sure to take enough breaks to let your body rest.If your coach doesn't let you take enough breaks in the heat,don't wait until you feel uncomfortable.Just be honest with your coach when you need breaks.
Thirdly,when you have a break,don't sit in the sun.With the sun beating down on you,you'll only heat up and sweat(冒汗)more.Take a seat under a tree,or even better,go indoors for a little while.Cooling yourself down can help you stay active longer.
Fourthly,remember that the earlier in the day you start your exercise,the cooler it will be.If you can start practice before the sun comes up,you have a few good hours to practise in the cool hours of the morning.Also,the earlier you practise,the earlier you can finish the exercise.If you need more practice time,come back to the field later in the evening,when the sun is setting.
Last but not least,you should watch what you eat.Eat food which is high in water,starch(淀粉)and carbonhydrate(糖类),but be sure to get a good balance in your diet.
As long as you pay attention to the above,playing sports safely in the heat isn't a difficult thing.
34.How many pieces of advice are mentioned in the passage?C
A.Three
B.Four
C.Five
D.Six
35.From Paragraph 5we knowA.
A.we'd better start our exercise early
B.it is not wise to have practice after aunset
C.we have a long time to practise after sunrise
D.it doesn't matter whether you practise early or late
36.Which of the following is true according to the passage?B
A.Sports drinks are good for you with no harm.
B.You need to tell your coach when you feel tired.
C.Sitting under a tree is better than staying indoors.
D.Eating lots of sugar is necessary for sports safely.
37.The passage mainly tells us aboutC.
A.eating habits in hot summers
B.drinking more water in the heat
C.sports safely in hot weather
D.taking exercise in different periods.
分析 文章大意:文章介绍在大热天锻炼的一些健康的建议:如:多喝水,经常休息等.
解答 34-37:CABC
34题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第五、六段Fourthly,remember that the earlier in the day you start your exercise;Last but not least,you should watch what you eat.可知 一共五条,故答案是C.
35题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第五段Fourthly,remember that the earlier in the day you start your exercise,the cooler it will be.If you can start practice before the sun comes up,you have a few good hours to practise in the cool hours of the morning.Also,the earlier you practise,the earlier you can finish the exercise.If you need more practice time,come back to the field later in the evening,when the sun is setting.可知 必须早点开始锻炼,故答案是A.
36题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段If your coach doesn't let you take enough breaks in the heat,don't wait until you feel uncomfortable.Just be honest with your coach when you need breaks如果你的教练不让你在高温下休息,不要等到你觉得不舒服,只要你需要休息要告诉你的教练,故答案是B.
37题答案:C 考查细节理解题,根据文章大意:文章介绍在大热天锻炼的一些健康的建议:如:多喝水,经常休息等,故答案是C.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.