精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Liu Li is a Chinese girl.She is in Beijing now.She is twelve.She has long black hair and big black eyes.She has two good friends.One is Chunzi.She comes from Japan.She is thirteen years old.Her hair and eyes are black,too.They look the same.The other is Kate Green.She is from the UK.She is fourteen.She is tall and has blond hair and blue eyes.She is very nice.Her classmates(同班同学) like her very much.
根据短文内容,判断正(T)误(F).
36.Liu Li and Chunzi are Chinese.F
37.Liu Li has black hair and eyes,but Chunzi doesn't.F
38.Chunzi is 13.T
39.Chunzi and Kate look the same.F
40.Kate is very nice.T.

分析 文章大意:
刘立是一个中国姑娘,住在北京.
她有两个朋友,一个朋友叫纯子,来自日本,纯子和刘立长得很像,他们都有黑色头发和黑色眼睛.
另外一个朋友叫凯特,凯特是棕色的头发,蓝眼睛.
凯特人很好,全班同学都很喜欢她.

解答 36.F,推理判断题,文中提到"Liu Li is a Chinese girl"刘立是一个中国姑娘,住在北京,"One is Chunzi.She comes from Japan"刘立的一个朋友叫纯子,来自日本,由此确定此题错误.
37.F,推理判断题,文中提到"Her hair and eyes are black,too."纯子和刘立长得很像,他们都有黑色头发和黑色眼睛,由此确定此题错误.
38.T,推理判断题,文中提到"She is thirteen years old"纯子来自日本,13岁,由此确定此题正确.
39.F,推理判断题,文中提到"They look the same"纯子和刘立长的很像,和Kate并不像,因为凯特是棕色的头发,蓝眼睛,由此判断此题错误.
40.T,推理判断题,文中提到"She is very nice.Her classmates(同班同学) like her very much"凯特人很好,全班同学都很喜欢她,由此确定此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.---Is there a pay phone _______ the neighborhood?
-Yes,it's ____ Center Street ____ the right.(  )
A.in,on,onB.on,on,inC.in,on,inD.on,down,on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.I _______home while you ______ the book..(  )
A.get; readB.got; read
C.was getting; readD.got; were reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Each summer,you hear news that some sports players are sent to hospitals because it is too hot.Our bodies can't be outside in the sun for a long time.So in hot summers,be careful about playing sports outside.
Firstly,to play sports safely in hot weather,you must drink water.Sports drinks are great for athletes,but they have so much sugar that they'll dehydrate(使脱水)you more.However,drinking a few bottles of sports drinks will be good for you.
Secondly,be sure to take enough breaks to let your body rest.If your coach doesn't let you take enough breaks in the heat,don't wait until you feel uncomfortable.Just be honest with your coach when you need breaks.
Thirdly,when you have a break,don't sit in the sun.With the sun beating down on you,you'll only heat up and sweat(冒汗)more.Take a seat under a tree,or even better,go indoors for a little while.Cooling yourself down can help you stay active longer.
Fourthly,remember that the earlier in the day you start your exercise,the cooler it will be.If you can start practice before the sun comes up,you have a few good hours to practise in the cool hours of the morning.Also,the earlier you practise,the earlier you can finish the exercise.If you need more practice time,come back to the field later in the evening,when the sun is setting.
Last but not least,you should watch what you eat.Eat food which is high in water,starch(淀粉)and carbonhydrate(糖类),but be sure to get a good balance in your diet.
As long as you pay attention to the above,playing sports safely in the heat isn't a difficult thing.
34.How many pieces of advice are mentioned in the passage?C
A.Three            
B.Four            
C.Five              
D.Six
35.From Paragraph 5we knowA.
A.we'd better start our exercise early
B.it is not wise to have practice after aunset
C.we have a long time to practise after sunrise
D.it doesn't matter whether you practise early or late
36.Which of the following is true according to the passage?B
A.Sports drinks are good for you with no harm.
B.You need to tell your coach when you feel tired.
C.Sitting under a tree is better than staying indoors.
D.Eating lots of sugar is necessary for sports safely.
37.The passage mainly tells us aboutC.
A.eating habits in hot summers            
B.drinking more water in the heat
C.sports safely in hot weather             
D.taking exercise in different periods.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Is that girl Kate Green?-Yes,____.(  )
A.you're rightB.that's OKC.he isD.she isn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.上星期我和很多孩子交上了朋友.
Imade friends with many children last week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Oh!How poor you are!You are always         to work hard by your"Tiger Mom".
 I thanked my mother a lot.My mother helped me to form a good habit and now I study happily by myself every day.(  )
A.seenB.madeC.letD.said

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.It's helpful ______ him to read English __________.(  )
A.of; every dayB.for; everydayC.of; everydayD.for; every day

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Art exhibition:more than one hundred art works(作品)about American life are showing now.All the works are from Chinese who live in America.They use their brushes and pencils to draw what they have seen and experienced in America.All the works are spoken very high,and some of them have won prize in international matches.
Time:8:00am-8:00pm the first week of June
Place:International Exhibition Center
Telephone:64897245,
Australian dance:The Australian Dance Company,one of the best dance group in the world,is going to give shows in five cities around China:Beijing,Shanghai,Chengdu,Guangzhou and Nanjing.The names of their shows are"Search for the Sun"and"The Dance of Sea".
The dancers are all famous ones,for example,Patrica Ella,who won the first prize of the Australian dancing match,Louis Jackson and Lily Wang.Time:7:30pm June 28-30PlaceRenmin Theater,40Reninin Road,Beijing
Telephone:65534988
84.We can probably find the two passagesD.
A.at Exhibition Center 
B.at a theater
C.at a cinema
D.in a newspaper
85.All the art works are drawn byC.
A.Chinese who live in China
B.Americans who live in America
C.Chinese who live in America
D.Americans who live in China
86.The art exhibition will last forB.
A.a month    B.a week      C.12hours      D.three days
87.won the first prize of the Australian dancing match.A
A.Patrica Ella             B.Louis Jackson
C.Lily Wang                D.All the dancers in the group
88.You can see Australian dance shows on June 29inA.
A.Beijing         B.Nanjing       C.Chengdu      D.Shanghai.

查看答案和解析>>

同步练习册答案