精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.阅读下面的短文,并完成短文后的任务.
A man named Nick went on a fishing holiday.Fishing was his favorite sport,and he had many prizes for fish he had caught.
One summer the weather was beautiful and fishing was supposed to be good,so he decided to travel around the countryside,spending a few days fishing in the rivers.
Unfortunately,he didn't have much luck,and he caught only a few small fish.He was quite (A)______ and was going to go back home,when he heard of a large river that was full of fish nearby.
He found the river quite easily and followed it through the country to a place where it flowed(流动) through a farm.He decided to ask the farmer's permission to fish in the river.
"You have my permission,"the farmer said."But you should be careful.For years I stopped my kids from going near the river."
"Is the river dangerous?"Nick asked.
"It's not the river,"the farmer said,"it's the (B)______.They are huge.They're so big that my kids couldn't hold them."
Nick was very excited.All fishermen want to catch really big fish.
"How big are they?"he asked.
"Well,"the farmer told him,"Last week I lost one over three feet long,and yesterday I lost one over four feet long."
"What bad luck,"Nick said,"I hate losing a big fish once I've hooked(钓)him."
"Who's talking about the fish?"the farmer said."It's two of my kids that I lost."

根据短文内容,完成下列任务:
76.回答问题:How long would Nick spend fishing in the river?A few days
77.选择一个合适的词填在(A)处A
A.disappointed     
B.excited     
C.worried    
D.interested
78.在文中找出The fish are too big for my kid to hold.的同义句.They are so big that my kids couldn't hold them
79.在(B)处填上一个合适的词fish
80.What happened to the farmer's two kids?A
A.They got lost near the river.
B.They were killed by fish.
C.They were fishing.
D.They were eating dinner.
80.What happened to the farmer's two kids?A
A.They got lost near the river.
B.They were killed by fish.
C.They were fishing.
D.They were eating dinner.

分析 一个名叫Nick的人正在度假钓鱼,.钓鱼是他最喜爱的运动,他也因自己钓到的鱼而获得了许多奖项.这个夏天,天气很好,钓鱼也应该很好,于是他决定到乡村转一转,花上几天到河中钓鱼.不幸的是,他的运气不是很好,他只钓到了一些很小的鱼.他很失望,打算回家去.这时他听说附近似乎有条大河,里面全都是鱼.
找到那条河很容易,他随着河穿过乡村,来到一个农场,那条河从农场中穿过.于是他决定征求牧场主的意见,看他是否同意自己在河里钓鱼.
"我允许你钓鱼",牧场主说,"但是你要小心了,很多年了,我都不让我的小孩靠近那条河."
"那条河很危险?"Nick问.
"河并不危险"牧场主说,"里面的鱼才危险,它们很大,以至于我的孩子们根本抓不住它们."
 Nick十分激动,因为所有钓鱼人都想抓住真正的大鱼.
"他们有多大?"Nick问.
农场主告诉他,"上周,我失去了一个超过三尺长的,昨天,我失去了一个超过四尺长的."
"你的运气太差了"Nick说,"一旦钓到大鱼,我就憎恨失去它们"
"谁在跟你谈论鱼?"牧场主说,"我丢的是我的两个孩子!"

解答 76.答案:A few days   细节理解题 题干的意思是"Nick打算花费多长时间在河边钓鱼?"根据原文中的so he decided to travel around the countryside,spending a few days fishing in the rivers.推知Nick决定到乡村转一转,花上几天到河中钓鱼,故答案是:A few days  
77.答案:A.推理判断题 根据上文Unfortunately,he didn't have much luck,and he caught only a few small fish."不幸的是,他的运气不是很好,他只钓到了一些很小的鱼."可以推断设空处句子表达的意思是"他很失望,打算回家去."故答案是:A
78.答案:They are so big that my kids couldn't hold them.  细节理解题 提示句:The fish are too big for my kid to hold.的意思是"那些鱼太大了,我的孩子抓不住."其中里面的too…to…意思是"太…以至于不能…"可以改写成由so…that…引导的结果状语从句,故答案是:They are so big that my kids couldn't hold them.
79.答案:fish     推理判断题 根据上文Nick问"是河危险吗?"和下文农场主的回答"河并不危险"以及设空处后面的"它们很大",可以推知农场主说的真正危险的是河里面的鱼,故答案是:fish 
80.答案:A. 推理判断题 根据原文中的最后一句话"Who's talking about the fish?"the farmer said."It's two of my kids that I lost.""谁在跟你谈论鱼?"牧场主说,"我丢的是我的两个孩子!"可知:农场主的两个孩子在河附近失踪了. 故答案是:A

点评 做任务型阅读,首先通读全文,了解文章大意,然后弄清题干意思,对照短文内容进行信息归纳,确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.One cold day,Mariko and her dad were walking to the store.
"I'm tired of winter,"said Mariko.
Dad waved at their neighbor."I bet Mr.Hill wishes spring would come too."Mariko looked up to see Mr.Hill in his window.He waved,and she waved back.
"Mr.Hill loves his garden,"said Mariko.Mr.Hill had the prettiest spring flower garden.It was full of tulips and daffodils(水仙花).
Dad nodded."Yes,he does.And since he is old,it is hard for him to go outside in winter.The streets are too icy."
At the store,Mariko helped dad choose milk,bread,and carrots.
"You may choose a treat for yourself,Mariko,"said dad.
Mariko thought an apple would taste good.But suddenly something else caught her eye.
She pulled on dad's sleeve(衣袖)."Oh,Dad,look,daffodils!"
Dad smiled."Is that the treat you want?"
Mariko nodded.
Mariko couldn't stop looking at her daffodils all the way home.But when she got to Mr.Hill's house,she stopped.She looked up at the window.
"Wait here,dad,please,"she said."I'll be right back."
Mariko rang the doorbell.
When Mr.Hill came to the door,Mariko held out the daffodils.
Mr.Hill's face lit up like the sun."What a wonderful winter surprise!"he cried."You have brought me spring!"

50.It's hard for Mr.Hill to go outside in winter becauseB.
A.there are many people in the streets
B.the streets are too icy
C.he has to look after his flowers
D.he likes working in his garden
51.Mariko gave the daffodils to herD at last.
A.father
B.teacher
C.mother
D.neighbor
52.From the passage we can know MarikoB.
A.wants to please her father
B.is kind and thinks of others
C.doesn't like winter at all
D.likes pretty things like flowers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I feel ___ ___ to see that my hometown is becoming more and more beautiful.(  )
A.proudB.angryC.upsetD.Lonely

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-        great progress you made this term!I am proud of you.
-Thanks,Mum.I will try my best to enter a good high school.(  )
A.How aB.What aC.HowD.What

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---_________ important knowledge is to us!
---I agree with you.(  )
A.What aB.WhatC.How aD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.The workers who brought the girl to the orphanage (孤儿院) knew little about her.The streets where they found her had been her home for many years.Her parents were unknown.They left her long ago.At the orphanage,the girl,like all the children there,was taught to read and write.While she was studying at the orphanage,she learned something else to be independent (独立).At twenty-one,she left the orphanage and began work as a secretary (秘书).And then,in 1975,while she was still working as an ordinary secretary,something special happened.She entered the Miss Hong Kong competition and won it.This was the turning point in her life.Now her name,Mary Cheung,was known to everybody.
Mary entered the competition because she wanted to show that orphanage girls could be something.Winning the competition gave her the chance to start a new life.This led her first into television and then into business as a manager.When she was working as a manager,she had trouble with her reports."My English just wasn't good enough."She said.Luckily,she had a boyfriend(who later became her husband)to help her.
Mary studied management (管理) at Hong Kong Polytechnic and graduated in 1980.She started her own business in 1985.But she did not stop developing herself.She then studied at the University of Hong Kong.Since 1987,she had spent a lot of time on photography(摄影).She has held several exhibitions (展览) of her work in many places---China,New Zealand and Paris.She still found time,however,to work on TV,write for newspapers and bring up her family.
The girl from the street has come a long way,but her journey is not finished yet.

38.Before Mary Cheung was brought to the orphanage,C.
A.the workers knew her well
B.she had learned to write and read by herself
C.she had lived in the streets for many years
D.she had lived with her parents whose names were not known
39.This passage is probably taken fromB.
A.a science magazine    
B.a newspaper    
C.a history textbook    
D.a novel
40.We can know from this passage thatA.
A.Mary's boyfriend was good at English.
B.Mary's life in the orphanage was difficult.
C.Mary was not happy working as a secretary.
D.all the children at the orphanage liked Mary.
41.Which might be the proper title for the passage?A
A.Mary's efforts and success            
B.Mary's studies and award
C.Mary's life and study                 
D.Mary's work and business.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Lucy bought a cake for her mother on _________ Mother's Day.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Look,all kinds of kites are flying in thesky(天空).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Tu Youyou,a female scientist,became the first Chinese citizen to win a Nobel Prize in science in
hereighties(八十).

查看答案和解析>>

同步练习册答案