精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.One cold day,Mariko and her dad were walking to the store.
"I'm tired of winter,"said Mariko.
Dad waved at their neighbor."I bet Mr.Hill wishes spring would come too."Mariko looked up to see Mr.Hill in his window.He waved,and she waved back.
"Mr.Hill loves his garden,"said Mariko.Mr.Hill had the prettiest spring flower garden.It was full of tulips and daffodils(水仙花).
Dad nodded."Yes,he does.And since he is old,it is hard for him to go outside in winter.The streets are too icy."
At the store,Mariko helped dad choose milk,bread,and carrots.
"You may choose a treat for yourself,Mariko,"said dad.
Mariko thought an apple would taste good.But suddenly something else caught her eye.
She pulled on dad's sleeve(衣袖)."Oh,Dad,look,daffodils!"
Dad smiled."Is that the treat you want?"
Mariko nodded.
Mariko couldn't stop looking at her daffodils all the way home.But when she got to Mr.Hill's house,she stopped.She looked up at the window.
"Wait here,dad,please,"she said."I'll be right back."
Mariko rang the doorbell.
When Mr.Hill came to the door,Mariko held out the daffodils.
Mr.Hill's face lit up like the sun."What a wonderful winter surprise!"he cried."You have brought me spring!"

50.It's hard for Mr.Hill to go outside in winter becauseB.
A.there are many people in the streets
B.the streets are too icy
C.he has to look after his flowers
D.he likes working in his garden
51.Mariko gave the daffodils to herD at last.
A.father
B.teacher
C.mother
D.neighbor
52.From the passage we can know MarikoB.
A.wants to please her father
B.is kind and thinks of others
C.doesn't like winter at all
D.likes pretty things like flowers.

分析 全文大意:
一个寒冷的一天,Mariko 和她的爸爸正走着去商店.Mariko说"我厌倦了冬天."爸爸给他的邻居挥了挥手说道"我打赌Hill先生也希望春天能来."Mariko抬头看到Hill先生在窗户边,他挥了挥手,Mariko也给他挥了挥手.Mariko说"Hill先生爱他的花园,他有最美丽的春天花园.满园子的郁金香和水仙花."爸爸点点头说道"是的,自从年纪大了,在冬天他就很难去外边了.街道结了冰."在商店里Mariko帮爸爸选了牛奶、面包和胡萝卜.爸爸说"Mariko,你可以给自己选一样东西.""Mariko想苹果味道不错.但是突然某个东西吸引了她的目光.她拉了拉爸爸的衣袖说道"爸爸,看,水仙花."爸爸笑着说"那就是你想要的?"Mariko点点头.在回家的路上Mariko忍不住看她的水仙花.但是当她到Hill先生的家时,她停了下来.她抬头看着窗户.说道"爸爸,你在这儿等一下.我马上回来."Mariko 按响了了门铃.当Hill先生出现在门前时,Mariko拿出了水仙花.Hill先生的脸像太阳一样亮了起来.他大声说道"一个多么美妙的冬天的惊喜啊.你给我带来了春天."

解答 答案:
50、B          细节理解题     根据第五段 And since he is old,it is hard for him to go outside in winter.The streets are too icy.可知在冬天他就很难去外边了.街道结了冰,故选B
51、D           细节理解题       根据最后三段Mariko rang the doorbell.When Mr.Hill came to the door,Mariko held out the daffodils.Mr.Hill's face lit up like the sun."What a wonderful winter surprise!"he cried."You have brought me spring!""Mariko 按响了了门铃.当Hill先生出现在门前时,Mariko拿出了水仙花.Hill先生的脸像太阳一样亮了起来.他大声说道"一个多么美妙的冬天惊喜啊.你给我带来了春天."可知最后Mariko把水仙花送给了她的邻居Hill先生.故选D
52、B           推理判断题       根据短文讲了Mariko和爸爸外出购物时因为天气寒冷引起了Mariko的厌烦,爸爸提到邻居Hill先生由于年纪大了,在冬天他就很难去外边了,在最后Mariko在商店买了水仙花送给了邻居让他感受到了春天的气息,可推知Mariko善良、能考虑别人的感受.故选B

点评 本题是一篇逸闻趣事类的阅读理解,做本题时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.                                                                                     
43.What is the reading mostly about?C
A.Plans to save the Navajo language.
B.Why more and more Navajos learn English.
C.Facts that show the Navajo language is dying.
D.What makes the Navajo language different from English.
44.Which is NOT said or implied in the reading?D
A.Many languages die every year.
B.The Navajo language is still spoken in North America.
C.The Navajo language have been spoken for 3,000 years.
D.About 6,000-7,000 languages around the world are now dead.
45.From the charts,which is true?C
A.In 1980,less than 10% of young Navajo could speak only English.
B.In 1990,less than 30% of young Navajo could speak their native language.
C.In 1992,more than 70% of Navajo children under six could speak English well.
D.In 1992,more than 30% of Navajo children under six could speak both Navajo and English well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Two years ago,I went to a bookstore.When I started out for home,it was already dark."It looks like rain,"I thought as I rode my bike home."(71)E"
I rode as fast as I could.Suddenly,I saw a little girl crossing the street.She held a basket in  her hand and looked at me.She was nervous.I was getting nearer and nearer to her.(72)AThen it was too late.
My bike hit the girl hard.She was hit so hard that she was crying.Her basket lay on the street.What could I do?One voice shouted,(73)DBut another voice
whispered (耳语),"Get away as fast as you can."I didn't know what to do.It was raining and I was confused (困惑的).Finally,I just rode off.
I rode on in the rain,but my heart was beating fast.I couldn't help thinking about the girl.(74)CWas she hurt?I wasn't there so I didn't know.I decided to ride back.But when I got there,the girl was gone. (75)BI stood there for a long time,ashamed (羞耻) of myself.
Two years have passed,but I can't forget that girl.I really want to say to her;"I'm sorry,little girl."
A.I wanted to stop but I couldn't.
B.Only her basket was left.
C.Was she still crying in the street?
D.Get her to a doctor as quickly as possible!
E.I need to ride faster.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.I left my knife on the ______/teibl/last night,but I forgot it.(  )
A.travelB.ableC.tableD.terrible

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.On Mother's Day,I'll give mom a ____/'spe??l/gift.(  )
A.smartB.speakC.spaceD.special

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Look!The workers ___ __ a new bridge now.The traffic in Changchun will be better soon.(  )
A.buildB.are buildingC.builtD.were building

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.There will be heavy rain and strong wind next ___________./wi:k/(  )
A.weekB.waitC.westD.weak

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.阅读短文,把方框中的五个句子分别放回到文中正确的位置上,以恢复文章的原貌.
When I was 15years old,I arrived in Wellington,the capital city of New Zealand to study.There all classes were very small.(61)C.Only math,science,social studies and English were compulsory (必修的),and students could choose other subjects for themselves.
(62)A.Because there was no homework,we could join clubs or do anything we liked.
(63)E,where I found a lot of books to help with my studies.Studying in New Zealand is very different from studying in China.In New Zealand students depend on the library to gain knowledge instead of waiting for what teachers ask them to do.
(64)B,but I will never forget my school life in New Zealand.Just at that time,I learned how to study by myself.(65)D.And the most important thing is that I learned not to be afraid when in trouble.Try your best to get over difficulties,and then you will be successful.
A.I chose music,Japanese and health
B.Now I've graduated from college
C.There were only 20students in each class
D.I learned how to make myself have good manners
E.I always went to the library after school

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

1.阅读下面的短文,并完成短文后的任务.
A man named Nick went on a fishing holiday.Fishing was his favorite sport,and he had many prizes for fish he had caught.
One summer the weather was beautiful and fishing was supposed to be good,so he decided to travel around the countryside,spending a few days fishing in the rivers.
Unfortunately,he didn't have much luck,and he caught only a few small fish.He was quite (A)______ and was going to go back home,when he heard of a large river that was full of fish nearby.
He found the river quite easily and followed it through the country to a place where it flowed(流动) through a farm.He decided to ask the farmer's permission to fish in the river.
"You have my permission,"the farmer said."But you should be careful.For years I stopped my kids from going near the river."
"Is the river dangerous?"Nick asked.
"It's not the river,"the farmer said,"it's the (B)______.They are huge.They're so big that my kids couldn't hold them."
Nick was very excited.All fishermen want to catch really big fish.
"How big are they?"he asked.
"Well,"the farmer told him,"Last week I lost one over three feet long,and yesterday I lost one over four feet long."
"What bad luck,"Nick said,"I hate losing a big fish once I've hooked(钓)him."
"Who's talking about the fish?"the farmer said."It's two of my kids that I lost."

根据短文内容,完成下列任务:
76.回答问题:How long would Nick spend fishing in the river?A few days
77.选择一个合适的词填在(A)处A
A.disappointed     
B.excited     
C.worried    
D.interested
78.在文中找出The fish are too big for my kid to hold.的同义句.They are so big that my kids couldn't hold them
79.在(B)处填上一个合适的词fish
80.What happened to the farmer's two kids?A
A.They got lost near the river.
B.They were killed by fish.
C.They were fishing.
D.They were eating dinner.
80.What happened to the farmer's two kids?A
A.They got lost near the river.
B.They were killed by fish.
C.They were fishing.
D.They were eating dinner.

查看答案和解析>>

同步练习册答案