精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Two years ago,I went to a bookstore.When I started out for home,it was already dark."It looks like rain,"I thought as I rode my bike home."(71)E"
I rode as fast as I could.Suddenly,I saw a little girl crossing the street.She held a basket in  her hand and looked at me.She was nervous.I was getting nearer and nearer to her.(72)AThen it was too late.
My bike hit the girl hard.She was hit so hard that she was crying.Her basket lay on the street.What could I do?One voice shouted,(73)DBut another voice
whispered (耳语),"Get away as fast as you can."I didn't know what to do.It was raining and I was confused (困惑的).Finally,I just rode off.
I rode on in the rain,but my heart was beating fast.I couldn't help thinking about the girl.(74)CWas she hurt?I wasn't there so I didn't know.I decided to ride back.But when I got there,the girl was gone. (75)BI stood there for a long time,ashamed (羞耻) of myself.
Two years have passed,but I can't forget that girl.I really want to say to her;"I'm sorry,little girl."
A.I wanted to stop but I couldn't.
B.Only her basket was left.
C.Was she still crying in the street?
D.Get her to a doctor as quickly as possible!
E.I need to ride faster.

分析 全文大意;
两年前的一天,我去书店.当我准备回家时,天色已晚.当我骑车回家时我想"天看起来要下雨,我要骑得更快些."我尽可能地骑快.突然,我看到一个小女孩在过马路.她手里拿着一个篮子她看着我.她很紧张.我离她越来越近我想停下来,但是没有做到.一切太晚了.我的自行车重重地撞到了小女孩.她被撞得太厉害了,她哭了起来.她的篮子滚落在在街上.我该怎么办?一个声音说"去给她尽快找个医生."另外一个声音说道"尽快离开."我不知所措.天空中下着雨,我很困惑.最后我骑车离开了.我在雨中骑着继续赶路,但是我的心跳很快.我忍不住想那个女孩.她还在街上哭吗?她受伤了吗?我不在那儿所以我不知道.我决定骑车回去.但是当我到那里时,女孩不见了.只有篮子在那里.我站在那里很长时间,为自己感到羞耻.两年过去了,但是我无法忘记那个女孩.我真得想对她说"对不起,小姑娘."

解答 答案:
71.E       推理判断题          根据上文It looks like rain"天看起来要下雨"可推知"我"要骑得更快些,故选E
72.A       推理判断题           根据下文Then it was too late."一切太晚了"My bike hit the girl hard"我的自行车重重地撞到了小女孩"可推知"我"想停下来,但是没有做到,故选A
73.D        推理判断题          根据下文But another voicewhispered (耳语),"Get away as fast as you can.可知脑子里有两种声音,另外一个声音说道"尽快离开."可推知一个声音说"去给她尽快找个医生.",故选D
74.C         推理判断题          根据上文I couldn't help thinking about the girl可知我忍不住想那个女孩.结合下文Was she hurt?可知在想她受伤了吗?故推知还会在想"她还在街上哭吗?"故选C
75.B        推理判断题            根据上文But when I got there,the girl was gone可知是当我到那里时,女孩不见了.可推知"只有篮子在那里"故选B

点评 这是一篇配对阅读.做题前先把文章不带答案读一遍,了解文章的大意,并初步判断所缺句子的内容与什么有关.再结合选项的句子,联系文章的前后语境,并抓住与选项内容相关的关键句子,尤其要注意与选项有关的前后内容相呼应的句子.最后再根据答案复读文章看填入的句子前后衔接是否连贯,过渡是否自然,完成校正.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.He is an excellent doctor and he has saved many people's lives.The word"lives"in this sentence is pronounced as _______.(  )
A./livz/B./livs/C./laivz/D./laivs/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Tom hopes to buy a big ____________/ha?s/for his parents.(  )
A.shortsB.hourC.healthD.house

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Which of the following is Not a traffic sign?(  )
A.B.C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.Be pleased to do anything even though it is very tiny.In fact,there's no single thing that is not worth doing or you are not able lo do.So living a happy life with a light heart is the most important.A good mood decides your quality of life.Then (21)Bcan you live a happy life?
Make each day meaningful (有意义的)by helping someone or just making someone smile.The feeling which makes you want to help others (22)Cat the bottom of your heart.Happiness depends on your feelings in your heart.Helping others is helping yourself.By helping others,you (23)Cmore.Seeing their satisfied smile will make you feel (24)Aof what you have done.
Face difficulties bravely in your life.(25)Cmay meet with difficulties.No one can avoid them.The difficulties can teach you a lot.They are your treasure.They will help you to be closer to(26)B.
Focus on the good experiences you (27)Ain the past few years.Be grateful to life.Don't think too much about the negative things.They (28)Cbad weather.Bad weather will pass sooner or later,so will the negative things.You may find many dead ends in your life,but you will (29)Afind your way out of them.Everything will get better at last.
Never worry about the things you can't change.Worrying isn't useful.Worrying can (30)Bchange the situation (30)Bsolve any problem.Perhaps,not every dream will be realized;not every effort(努力) will be completed.Never mind,and take it easy.
Come on,everybody!Let's live a happy life with a light heart and enjoy the beautiful sunshine every day.

根据短文内容选择最佳答案.
21.A.whatB.howC.why
22.A.stayB.stayingC.stays
23.A.are givingB.will giveC.will be given
24.A.proudB.afraidC.tired
25.A.SomebodyB.NobodyC.Everybody
26.A.failureB.successC.troubule
27.A.have hadB.haveC.has
28.A.are different fromB.are fond ofC.are similar to
29.A.alwaysB.seldomC.never
30.A.not only;but alsoB.neither;norC.either;or.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Sam attended a lecture this morning.Which of the following is correct for the underlined word in the sentence?(  )
A./'le?z?/B./'lekt??/C./'l??gw?d?/D./l??'ke??n/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.We can't live without _____/'w?:t?/.Don't waste it.(  )
A.waiterB.walkC.waterD.wait

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.One cold day,Mariko and her dad were walking to the store.
"I'm tired of winter,"said Mariko.
Dad waved at their neighbor."I bet Mr.Hill wishes spring would come too."Mariko looked up to see Mr.Hill in his window.He waved,and she waved back.
"Mr.Hill loves his garden,"said Mariko.Mr.Hill had the prettiest spring flower garden.It was full of tulips and daffodils(水仙花).
Dad nodded."Yes,he does.And since he is old,it is hard for him to go outside in winter.The streets are too icy."
At the store,Mariko helped dad choose milk,bread,and carrots.
"You may choose a treat for yourself,Mariko,"said dad.
Mariko thought an apple would taste good.But suddenly something else caught her eye.
She pulled on dad's sleeve(衣袖)."Oh,Dad,look,daffodils!"
Dad smiled."Is that the treat you want?"
Mariko nodded.
Mariko couldn't stop looking at her daffodils all the way home.But when she got to Mr.Hill's house,she stopped.She looked up at the window.
"Wait here,dad,please,"she said."I'll be right back."
Mariko rang the doorbell.
When Mr.Hill came to the door,Mariko held out the daffodils.
Mr.Hill's face lit up like the sun."What a wonderful winter surprise!"he cried."You have brought me spring!"

50.It's hard for Mr.Hill to go outside in winter becauseB.
A.there are many people in the streets
B.the streets are too icy
C.he has to look after his flowers
D.he likes working in his garden
51.Mariko gave the daffodils to herD at last.
A.father
B.teacher
C.mother
D.neighbor
52.From the passage we can know MarikoB.
A.wants to please her father
B.is kind and thinks of others
C.doesn't like winter at all
D.likes pretty things like flowers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I feel ___ ___ to see that my hometown is becoming more and more beautiful.(  )
A.proudB.angryC.upsetD.Lonely

查看答案和解析>>

同步练习册答案