精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Thanks to those who loved me,
You made my heart go fonder.
Thanks to those who hated me,
You made me______.
Thanks to those who entered into my life,
You made me who I am today.
Thanks to those who left,
You showed me that nothing lasts forever.
Thanks to those who stayed,
You showed me true friendship.
Thanks to those who listened,
You made me feel happy.

26.How many kinds of people does the writer of the poem want to thank?D
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
27.Which word can be filled in the blank(空白)?B
A.healthier    
B.stronger    
C.richer     
D.closer
28.When can you use this poem?D
A.On Children's Day.
B.On Christmas Day.
C.On Mother's Day.
D.On Thanksgiving Day.

分析 【文章大意】
感谢曾经爱我的人,
是你们让我的心变得更欢喜.
感谢曾经恨我的人,
是你们让我变得更坚强.
感谢那些曾经走入我的人生的人,
是你们造就了今天的我.
感谢那些选择了离开的人,
是你们让我知道了世界上没有永远.
感谢那些选择留下来的人,
是你们让我找到了真正的友谊.
感谢那些愿意倾听的人,
是你们让我觉得很开心.

解答 26  D 细节理解题.根据文章:Thanks to those who loved me、Thanks to those who hated me、Thanks to those who entered into my life、Thanks to those who left、Thanks to those who stayed、Thanks to those who listened可知,这里提到了爱我的人、恨我的人、走入我的人生的人、离开的人、留下来的人、愿意倾听的人,这6种人.故选D.
27  B 细节理解题.根据文章上文:Thanks to those who hated me可知感谢曾经恨我的人,所以此处结合语境应该是你们让我变得更坚强.故选B.
28  D 推理判断题.这篇文章感谢了6种人来表达自己的情感.所以由此推论在感恩节的时候可以用这首诗.故选D.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.找出划线部分读音与其他两个不同的选项(  )
A.letB.weC.she

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.We went very far.The other people went farther than us.(合并为一句)
Wedidn't go asfar as the other people did.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Graffiti is a common feature of most Western cities.The word graffiti was from the Greek word,graphein,which only meant writing.These days,however,the word means drawing or writing on the walls of buildings,or on public transportation,such as trains and buses.
Graffiti,as a form of expression,was born in New York during the 1960s and 1970s.At that time,a new modern culture about city life appeared.Graffiti was a written form of expression of that life.Later,it was mixed with a musical form called hip-hop that was another expression of the city life.
At first,graffiti artists used pens.But then,with the development of graffiti,they became experienced.They turned to using cans of spray paint (喷漆).Spray paint allowed them to cover a greater area.And it also allowed them to work quickly,which was an advantage when they worked in neighborhoods where graffiti wasn't welcome.
At the present time,different people have different ideas about graffiti.Some people say it makes the cities dirty.It isn't allowed by many local governments in the United States.The governments spend more than a million dollars a year cleaning graffiti.The money,they say,could be better spent on health or education.Other people think that it is a form of art.In fact,the works of some famous graffiti artists can be found in museums,galleries,and art books.
根据短文内容,选择最佳答案.(5分)
51.Which is the meaning of the underlined word"graffiti"?C
A.书法B.沙画C.涂鸦D.油画
52.Why did graffiti artists use cans of spray paint?A
A.Because they could work quickly.
B.Because they could spend less money.
C.Because they could make the neighbors pleased.
D.Because they could express themselves clearly.
53.How many forms of expression of city life are mentioned in this article?B
A.One.B.Two.C.Three.D.Four.
54.Which of the following sentences is TRUE?B
A.Graffiti has another name called hip-hop.
B.Graffiti appeared during the 1960s and 1970s.
C.The local governments prefer to spend money cleaning graffiti.
D.The government of the United States doesn't allow graffiti.
55.What's the article mainly about?D
A.The meaning of graffiti.
B.Different expressions of graffiti.
C.Different attitudes towards graffiti.
D.The history and development of graffiti..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.We all know a great and kind man.He is our premier-Wen Jiabao.He rushed to the disaster scene and held the main leader of saving and rebuilding after the serious earthquake in Sichuan.
Just at the beginning of 2008,some provinces in the south of China had suffered snowstorm.He came to many places and encouraged people to overcome these problems.Although he is an old man,he still climbed a very high and dangerous mountain to see the workers who repaired the electrical power system.Many Chinese were moved by his behavior.When he got there,he called all the policemen and soldiers to save people quickly.And he put his office in the most serious place.He encouraged young and old everywhere.He said,"The first and important task is to save people.Even there is one percent hope,we must pay one hundred percent hard work."We saw his serious expression on his face.He appeared in schools and hospitals.He bowed before the dead people and held the hands of the injured people.
Our premier Wen Jiabao is already 65years old.Many Chinese old men like him were retired and enjoying themselves with their relatives at home.But he is still serving for our country.And every time when there is a serious accident,he is always the first leader to get there.He sees the disaster victims(灾民).He comforts the people.He is always in the first line and always puts the people in his heart.

56.How many big events happened in China in 2008 are mentioned in this passage?B
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
57.What is the meaning of the underlined word"overcome"?C
A.面对        
B.承担          
C.战胜              
D.过来
58.According to the passage all of the following are true exceptA.
A.Most Chinese old people aged over 65enjoy working with their relatives
B.Every time when there is a serious accident he is always the first leader to get there
C.He put his office in the most serious place
D.He encouraged and comforted disaster victims everywhere
59.Chinese people love Wen Jiabao becauseD.
A.he is a premier.
B.he is the main leader of saving and rebuilding.
C.he is a 65-year-old man he is still working.
D.he always puts the people in his heart.
60.This passage mainly tells us something aboutC.
A.an old man        
B.brave disaster victims
C.our premier        
D.the earthquake in Sichuan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.My mother planted lots of ________ in the garden.They are yellow,white,red and pink.(  )
A.grassB.rosesC.trees

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I wet to see a dentist for myheadache last Sunday.(头痛)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Hello!_______?
-Sorry,he isn't in now.(  )
A.Who's thatB.Are you Tom
C.May I speak to Tom   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.It is a_________that I have never been to Beijing.(  )
A.pityB.customC.pain

查看答案和解析>>

同步练习册答案