精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.What do see when you look at abstract(抽象) art?Does it make sense to you?Does it look like anything?Is it supposed to?
Abstract art became popular in the early 20th century.Artists did not want to paint,draw,or sculpt things exactly(确切地) like they looked.They didn't want their art to be realistic.They were more interested in basic shapes and colours.
Picasso is probably the most famous of these artists.He painted and drew in many,many styles.Sometimes he used a lot of blue colours(his"blue period").Later,he used more red and pink colours (his"rose period").Many of his other paintings are called"cubist(立体画派)"because they are made of painted squares.
After a long time,Picasso's paintings became more and more abstract.He painted people and things using strange shapes.His work was so original; many of his fellow artists didn't understand it.
Kandinsky,another famous artist,used lines,shapes,and patterns to paint his subjects.His paintings also used strong colours to express feelings.
Other artist like the surrealists(超现实主义者),were interested in subconscious(潜意识).Painters like Breton and Magritte used many symbol in their work.The meaning or subject of their work wasn't always clear.Dali,another surrealist artist,painted pictures that look like dreams.
There are still many abstract artists around the world.That's the way many artists prefer.They want each person to look at art and find their own meaning in it.

根据短文内容,选择最佳答语,并在答题卡上按要求作答
61.Which would be most like abstract art?D
A.A painting of a house.
B.A sculpture of a car.
C.A drawing of two people in a coffee house.
D.A red and blue painting,with no clear subject.
62.What happened to Picasso's work after a long time?A
A.It became more abstract.
B.It became less original.
C.He went from using red colours to using blue colours.
D.He only painted with coloured squares.
63.How did Kandinsky express feelings?A
A.By using colours and shapes.
B.By painting realistic people.
C.By painting with a lot of symbols.
D.By painting in red and pink colours.
64.Who is probably the most famous abstract artist?C
A.Breton.
B.Dail.
C.Picasso.
D.Magritte.
65.Which of the following is NOT true?C
A.Picasso painted in many different styles.
B.Dali was interested in dreams.
C.Abstract artists feel each work of art only has one meaning.
D.Magritte's art was full of symbols.

分析 文章大意:
这篇文章主要向我们介绍了几种画派,其中重点介绍了以毕加索为代表的抽象艺术.抽象艺术流行于20世纪早期,画家不想画一些具象的东西,他们不希望他们的艺术是现实的,他们对基本的形状和颜色更感兴趣.毕加索是这些画家中最著名的一位.他用很多风格来画画,有时候使用大量的蓝色,之后,他又更多的使用红色和粉色,其它许多的画作被称为"立体画派",因为它们都是由着色的正方形组成的.很长一段时间后,毕加索的画变得越来越抽象,他用奇怪的形状画人和物,以至于他的同行都不理解它的作品.文中还介绍了另一位著名的抽象派画家康定斯基,他使用线条,形状,图案去绘制物体,他的画也使用强烈的色彩去表达感情.文章还介绍了超现实主义画家,他们对潜意识感兴趣,像布列塔尼和玛格丽特,在作品中使用许多符号;达利,另一位超现实主义画家,画的画看起来就像梦一样.世界上仍然有许多抽象派画家,这是许多画家更喜欢的方式,他们希望每个人都去看画作,并从中找到属于自己的意义.

解答 答案:
61.D   推理判断题.根据第二段Artists did not want to paint,draw,or sculpt things exactly(确切地) like they looked.They didn't want their art to be realistic.They were more interested in basic shapes and colours.可知抽象派画家不想画具体形象的东西,他们不希望他们的艺术是现实的,他们对基本的形状和颜色更感兴趣,结合选项,ABC选项都是一些具体的形象的东西,不符合抽象画派的特点,只有D一幅红色和蓝色的画,没有明确的主题,符合抽象画派的特点.故选:D
62.A    细节理解题.根据第四段After a long time,Picasso's paintings became more and more abstract.可知很长一段时间后,毕加索的画变得越来越抽象.故选:A
63.A    细节理解题.根据Kandinsky,another famous artist,used lines,shapes,and patterns to paint his subjects.His paintings also used strong colours to express feelings.可知康定斯基使用线条,形状,图案去绘制物体,他的画也使用强烈的色彩去表达感情,所以A他用形状和颜色表达感情是正确的.故选:A
64.C     细节理解题.根据第三段Picasso is probably the most famous of these artists.可知毕加索可能是抽象派画家中最著名的一位.故选:C
65.C     细节判断题.根据第三段He painted and drew in many,many styles.毕加索用很多风格来画画,可知A的说法是正确的;根据第六段Dali,another surrealist artist,painted pictures that look like dreams.达利,另一位超现实主义画家,画的画看起来就像梦一样,可知B的说法达利对梦感兴趣符合文章内容;根据第六段Painters like Breton and Magritte used many symbol in their work可知Magritte的作品充满了符号也是正确的;根据文章最后一句They want each person to look at art and find their own meaning in it.他们(抽象派画家)希望每个人都去看画作,并在其中找到自己的理解.也就说明不同的人对画作都有不同的理解及意义,并不是画作只表达同一个意思,所以C说法与原文不符,故而是错误的.故选:C

点评 本文是一篇说明文,主要介绍了抽象画派的有关情况.首先通读全文,不要被某个或某些自己不熟悉的单词所困扰,了解大概意思.然后看问题,带着问题精读全文,同时选择答案,必要时用排除法,注意,文章中一般都会有答案,有的可以直接找到,英美人并不愿意把问题弄得太深奥,不必想得太复杂,很多都是直接了当的,千万别自己发挥想象.但不得不说,平时多积累词汇量的话,答题可能就会主动一些.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.The designer of the Apple Computer,Steve Jobs,was not quite successful in his early years.He was not among the best students at school,and from time to time he got into trouble with either his schoolmates or his teachers.But he was full of new ideas,which few people saw the value of.Things remained the same when he went up to college and he dropped out halfway.
Steve Jobs worked first as a video game designer at Atari.He worked there for only a few months and then he set out to tour India.He hoped that the trip would give him more ideas and give him a change in life for the better.
After he returned from India,he begin to live on a farm in California.And then,in 1975,Steve Jobs set about making a new type of computer.Along with his friend Stephen Wozniak,he designed the Apple
Computer in his bedroom and built it in his garage(车库).He gave the name"Apple"because it reminded him of a happy summer he once on an orchard(果园) in Oregon.
His Apple Computer was so successful that Steve Jobs soon became worldwide famous.But unluckily,he died of illness in 2011.

71.Steve JobsB when he was in school.
A.was an outstanding student
B.didn't do very well
C.was always praised by others
D.didn't learn anything
72.The underlined word"value"meansC.
A.beauty
B.chance
C.importance
D.hope
73.Steve JobsD.
A.received excellent college education
B.didn't go to college at all
C.studied in college for 4years
D.didn't finish his college education
74.Steve Jobs named his computer company"Apple"becauseC.
A.apple was his favorite fruit
B.he designed the computer under an apple tree
C.he wanted to remember the happy time on the orchard
D.the computer was designed on the orchard
75.Steve Job'sDwould be the most important thing for his lifetime success.
A."failure"in school
B.stay on the orchard
C.travel on India
D.new ideas.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Everyone was ________ when they heard this ________ news.(  )
A.excited; excitedB.exciting; exciting
C.excited; excitingD.exciting; excited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Necessary action         be taken to protect the environment so that we can have a better world.(  )
A.canB.mustC.mayD.might

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.阅读短文,从A-G七个句子中选择正确选项还原到短文中,使短文内容完整、正确.
A.No,he is very different now.
B.Bill's next plan is a new website.
C.He always says,"Anything is possible."
D.Bill is a schoolboy and businessman as well.
E.So I decided to make a website-especially for people of my age.
F.He can't set up a new website.G.Yes,he is.

Bill is only fifteen years old,but he's already very rich.Two years ago,Bill began a football website (网站)for young people."I became interested in computers when I was eight because my father's job is with computers.As a little boy,I also loved football (96)E
Bill started the"football OK!"website two years ago,and now more than 20,000people visit it every day.(97)D He usually gets up at six and looks at his e-mails.Then he goes to school from nine to fourteen.In the evenings,he always works for about four hours on his website.
(98)B"At the moment I am thinking about a new website on American football,maybe for next year,"he said.
And is Bill the same person that he was three years ago?(99)A"I have met a lot of interesting people on the website and I have traveled all over the world."Bill doesn't know about the future."Maybe I will sell the website,I really don't know.I will just wait and see."
When he is 21,Bill will be a millionaire (百万富翁).(100)C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Elizabeth lived with her six children in a small house.One summer,there was a big flood(洪水)and quite a few houses were washed away,but Elizabeth's house was high enough to escape it.
Elizabeth took in one of the families which had lost everything.She shared her home until the family could build another house.Elizabeth's friends could not understand why she wanted to give so much when she already had so many children to support.
"Well,"Elizabeth explained to her friends,"At the end of World War I(第一次 世界大战),there was a poor woman in a town in Germany.Her husband had been killed in the war and she had a lot of children,just like me now."
"The day before Christmas,this woman said to her children,‘we won't be able to have much for Christmas.I'm going to get just one present for us all.I'll go and get it.,She came back with a little girl who had no parents.‘Here's our present"she said to her own children"
"The children were more than excited to get such a present.They welcomed the little girl happily,and she grew up as their sister.I was that Christmas present."

根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个最佳答案.
56.How did Elizabeth help the family she took in?A
A.By sharing her home with the family.
B.By giving much money to the family.
C.By giving a Christmas present to the family.
D.By supporting their children.
57.Which of the following about the poor woman is wrong?D
A.She lived in a town in Germany.
B.Her husband died in World War I.
C.She had a lot of children.
D.She lived alone,so she brought a little girl to her family.
58.What was the Christmas present the poor woman got for her children?D
A.Some candy.
B.A Christmas tree.
C.A new house.
D.Little Elizabeth.
59.Why Elizabeth told the story was toB
A.show she was lucky and rich
B.explain to her friends why she helped the family
C.give her children a surprise
D.fool her friends
60.What's the best title of the passage?A
A.The Christmas Present.
B.A Woman with Six Children.
C.A Little Girl.
D.A Big Flood.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Now mobil phones are very popular and they are much                than before.(  )
A.cheapB.cheaperC.the cheapest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Of all the students,Peter sings        .(  )
A.betterB.bestC.well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.We should be glad to help                .(  )
A.otherB.othersC.the others

查看答案和解析>>

同步练习册答案