精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.A Hindu  saint(印度圣人)who was visiting the River Ganges to take a bath found a group of family members on the banks(河岸),shouting in anger at each other.He turned to his disciples and asked,"Why do people shout in anger at each other?"The  disciples thought for a while,and one of them said,"because we lose calm,we shout.
"But,why should you shout when the other person is just net to you?You can as well tell him what you have to say in a soft voice,"asked the saint.
 His disciples gave some answers but none satisfied the other disciples Finally the saint explained,"when two people are angry at each other,there will be a distance between their hearts.To cover that distance they must shout to be able to hear each other.The angrier they are,the stronger they will have to shout to hear each other.
"What happens when two people fall in love?They don't shout at each other but talk softly,because their hearts are very close."
He looked at his disciples and said,"So when you argue(争论),do not let your hearts get Distant.Do not say words that distance each other more,or else there will come a day when the distance is so great that you will not find the path to return.

35.Who were shouting at each other on the river banks in the passage?C
A.A saint and his disciples.
B.A child and his parents.
C.A group of family members.
D.A group of bank workers.
36.One of the disciples thinks that people shout at each other becauseD.
A.their hearts distance a lot  
B.their hearts are very close
C.they dislike each other      
D.they lose their calm
37.According to the saint,when we don't agree with each other,weB
A.should not argue with each other  
B.should not shout at each other
C.should let our hearts get distant    
D.should find a way to return home.

分析 文章大意:一个来参观的恒河印度教圣人,洗澡时在河边发现一家人彼此愤怒争吵.他转身问他的弟子们:"人们为什么互相愤怒地争吵呢?"门徒想了一会,其中一个说,"因为我们失去了冷静,我们喊.
圣人问:"可是,当别人只对你说话时,你为什么要大声喊叫呢?你还可以用柔和的声音告诉他你要说的话.".
他的弟子们又给出了一些答案,但没有满足其他门徒.最后的圣徒解释道:"当两个人互相生气时,他们的心之间就有一段距离.为了掩盖距离他们必须大声喊,彼此能听见,他们的愤怒,他们将必须大声喊,听到的每一个其他更强.
"当两个人相爱时会发生什么?他们彼此不说话,却轻声交谈,因为他们的心很近."
他看着他的门徒说,"所以当你争论,不要让你的心变得遥远.不说一句话,来让彼此的距离更远,否则有一天当距离如此之大,你不会找到回来的路.答案:

解答 35-37CDB
35题答案:C 考查细节理解.根据文中的 a group of family members on the banks故选择C.
36题答案:D 考查细节理解.根据文中的,"because we lose calm故选择D.
37题答案:B考查细节理解.根据文中的They don't shout at each other故选择B.

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.There are 28sports allowed in the Summer Olympic Games.The list of Olympic sports has many of the world's best-loved sports on it,such as baseball,swimming,soccer,tennis,and volleyball.This list of sports hadn't changed in 70years,and the process for changing these sports is long and difficult.
That is why it was surprising news when the International Olympic Committee (IOC) (国际奥委会) announced that it was studying new sports for the list.At a meeting in Singapore in 2005,the IOC voted on each of the 28sports from the 2004Olympic Games in Athens (雅典),Greece.At last,two of the 28sports were dropped out.The rest sports were selected for the 2012Summer Olympic Games,which will take place in London,England.The two sports that did not receive 50percent of the votes were baseball and softball.
Because these two sports were not selected,the IOC started the process of voting for two new sports.The five sports to select from were roller skating,golf,rugby,squash,and karate.After the first vote,karate and squash were prepared to the IOC for the final vote.
To become an Olympic sport,a sport must receive two-thirds of the votes of the IOC.When the final vote took place,squash received 39"yes"votes and 63"no"votes.Karate received 38"yes"votes and 63"no"votes.This means that neither squash nor karate will play roles in the 2012Olympic Games.This is sad,but fans of squash and karate still hope that their sports will be selected for the 2016Olympic Games.

31.The following sports will be in London Olympics EXCEPTD.
A.Soccer.
B.Volleyball.
C.Tennis.
D.Golf.
32.How many of the sports from the Athens Olympics were selected for the London Olympics?C
A.2.
B.5.
C.26.
D.28.
33.Which of the following is NOT true about baseball and softball?A
A.They were selected in 2005for the London Olympics.
B.They were part of the Athens Olympic Games in 2004.
C.The IOC had to vote for new sports to take their place.
D.They didn't receive more than half of the IOC votes in Singapore.
34.Why was it surprising news when the IOC announced plans to change the list of Olympic sports?A
A.The list was very old and difficult to change.
B.Two sports did not receive 50percent of the votes.
C.The sports were the same as at the Athens Olympics.
D.There are only 28sports allowed in the Summer Olympic Games.
35.The main idea of this reading is howA.
A.Twenty-eight sports were selected for the 2012Summer Olympic Games.
B.Two new sports were nearly selected for the 2012Summer Olympic Games.
C.Two new sports were dropped from the Summer Olympic Games.
D.Five sports were selected as possible new Olympic sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-What_______ did you have for your hard work?-A freetrip to Japan.(  )
A.messageB.ideaC.problemD.award

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The boy writes to his parentsonce (one) a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Minmin is their only daughter,but her parents are strictwith her.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Sam saw a wallet on the ground and he       it up quickly.(  )
A.putB.gaveC.pickedD.kept

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Hi,Lucy.Would you like to _________ with me in the shopping center this weekend?
-Certainly,I'd like to.(  )
A.help outB.get throughC.hang outD.give out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.we must keep the classroom       (  )
A.cleanB.to  chleanC.cleaningD.cleaned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.My sister likes some _______.(  )
A.appleB.bananaC.pearD.salad

查看答案和解析>>

同步练习册答案