精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13. During all this time I never stopped thinking about escape.When I traveled across to the other side of the island,I could see the other islands,and I said to myself,"Perhaps I can get there with a boat.Perhaps I can get back to England one day."
So I decided to make myself a boat.I cut down a big tree,and then began to make a long hole(洞) in it.It was hard work,but about six months later,I had a very fine canoe(独木舟).Next,I had to get it down to the sea.How foolish I was!Why didn't I think before I began working?Of course,the canoe was too heavy.I couldn't move it!I pulled and pushed and tried everything,but it didn't move.I was very unhappy for a long time after that.
That happened in my fourth year on the island.In my sixth year I did make myself a smaller canoe,but I didn't try to escape in it.The boat was too small for a long journey,and I did not want to die at sea.The island was my home now,not my prison(监狱),and I was just happy to be alive.A year or two later,I made myself a second canoe on the other side of the island,I also built myself a second house there,and so I had two homes.
My life was still busy from morning to night.There were always things to do or to make.I learnt to make new clothes for myself from the skins of dead animals.They looked very strange,it is true,but they kept me dry in the rain.
I kept food and tools(工具) at both my houses,and also wild goats(山羊).There were many goats on the island,and I made fields with high fences to keep them in.They learnt to take food from me,and soon I had goats'milk to drink every day.I also worked hard in my corn(玉米) fields.And so many years went by.

106.根据短文内容完成句子(每空限填一个单词)
According to the passage,we know that Robinson is fromEngland.
107.根据短文内容完成句子(每空限填一个单词).
The first canoe that Robinson made wasso   heavythat  he couldn't move it and didn't use it.
108.根据短文内容用一个完整的英文句子(限15词以内)回答问题.
In the sixth year,what did Robinson think of the island?He thought it was his home nothis prison.
109.把短文中画底线的句子译成汉语.我学会了用死动物的皮为自己做新衣服
110.根据短文内容用一个完整的英文句子回答问题.
To survive(生存),what did Robinson do on the island?Hetried to make hislife comfortable on the island.

分析 本文讲述鲁宾逊漂流记的节选,讲他为了离开这个小岛,不断制作木舟,不断的失败,在此过程中学会如何生存,最后决定留在小岛上,快乐的生活.

解答 106.England 细节理解题.根据 Perhaps I can get back to England one day可知鲁滨逊来自英国,故答案为:England.
107.so,that细节理解题.根据原句Of course,the canoe was too heavy.I couldn't move it!可知独木舟太重了,我搬不动它,和句型so …that如此…以至于,意思是一样的,The first canoe that Robinson made was so    heavy that  he couldn't move it and didn't use it第一艘独木舟是如此重,我搬不动.故答案为:so,that.
108.He thought it was his home not his prison.细节理解题.根据In my sixth year I did make myself a smaller canoe,but I didn't try to escape in it.The boat was too small for a long journey,and I did not want to die at sea.The island was my home now,not my prison(监狱),and I was just happy to be alive可知第六年,鲁滨逊把岛看成了家,而不是监狱,故答案为:He thought it was his home not his prison..
109.我学会了用死动物的皮为自己做新衣服.句子翻译题.learn to do sth.学习做某事.make new clothes for myself from为自己做新衣服 the skins of dead animals用死动物的皮,故答案为:我学会了用死动物的皮为自己做新衣服.
110.He tried to make his life comfortable on the island.理解推断题.根据文章内容可知鲁滨逊在岛上努力使自己生活得更好,故答案为:He tried to make his life comfortable on the island.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.根据句子意思、在空格中填写适当的单词,使句子完整、正确.
66.AprilFool's Day is a day fur us m play jokes on others.
67 I've been to Tibettwice,and I'll go there a third time next month.
68 Wang Fang has found her hair band already.This one isn'thers.
69 Be careful to look both ways before youcrossthe street.
70 I can't make a great successwithoutmy partner's help.
71 We should stay far away from those unsafe foods to keep our bodyhealthy/strong.
72 Little John overslept andmissedthe school bus,so he had to rush to school.
73.You'd better pay moreattentionto the way you speak when having a discussion.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

4.这头狮子来自南非.
The lionis/comesfrom South Africa.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.My computer is broken.I'll ________.(  )
A.get it repairB.get it repairing
C.get it repairsD.get it repaired

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.She said she had some trouble ___________ her homework.(  )
A.finishB.finishingC.to finishD.finished

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Don't come late ___________school next time(  )
A.forB.toC.withD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.This is a picture of Mr.Green's family.There are four people in the family.They are Mr.Green,Mrs.Green,Jim and Kate.Look at the picture.We can see Jim is behind Mr.Green.Kate is behind Mrs.Green.Jim and Kate are students.They go to the same(同一的) school.Mr.Green and Mrs.Green are teachers.They are good teachers.They go to work by car.

根据短文判断正(T)、误(F).
62.Jim is Mrs.Green's son.T
63.There are four people in Mr.Green's family.T
64.Jim and Kate are not students.F
65.Mr.and Mrs.Green go to work by bus.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.从B栏中选出与A栏相对应的答语,填在题前括号内.
(A)                             (B)
(61)Is that your ruler?A.Yes,they are.
(62)Are these pens?B.Nice to meet you,too.
(63)What's his name?C.His name is Eric.
(64)Nice to meet you!D.You're welcome
(65)Thank you,Anna               E.No,it isn't.
61.E  62.A  63.C  64.B  65.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.At an English university,nearly 100students were unhappy.They seemed very angry because of an economics exam.What was the economics exam about?(51)B To find out the answers,a reporter went to the university and interviewed some students and teachers.
(52)A The students said the questions were impossible to answer because the topics were not in their course.They said some questions had difficult maths.They were worried about lower test scores and a poorer degree.They wanted the university to help them.
(53)E One teacher said the exam was fair.He said the level of maths was at the students'level.He told the reporter that the students know the topics.(54)C The teacher said,"All questions were based on the topics taught in the course."
At the end of the interview,a teacher said that the university would look carefully at the results.(55)D
A.The reporter first interviewed some students.
B.Why were they angry about the exam?
C.The reporter interviewed another woman teacher,too.
D.They would consider the students'scores and decide on their degree.
E.Then the reporter had an interview with two of the teachers.

查看答案和解析>>

同步练习册答案