分析 文章大意:这是一篇议论文,短文作者就手机是否应该成为必需品展开了论述.手机确实为我们提供了很多便利之处,但是许多青少年过度地依赖手机.因此作者建议在享受手机带来便利的同时,也不要忘记现实生活中真正的朋友.
解答 53.答案:D.细节理解题.根据第三段The worst thing about teenagers having phones is that some young people use them to send impolite messages to each other."Some parents have rules about their children's mobile phone and internet usage.If they break the rules,their phones will be kept by their parents.可知青少年使用手机最糟糕的事情是他们会发送一些不礼貌的信息.家长对孩子手机和网络的使用是有规则的,孩子一旦破坏了规则,手机就会被家长保留.故选D.
54.答案:D.推理判断题.根据第四段第二句Some consider phones as a kind of fashion有人认为手机是一种时尚.可知,不是全部学生,排除A项;从第四段第一句In the UK,students can take their mobile phones to school,but they are not allowed to use them in class.在英国,学生可以把手机带到学校,但是他们不允许在课堂上使用手机.可知,老师允许学生使用手机不正确,排除B项;C项与原文意思不符,文章第一段只是提到下次你在公共场所时留心一下周围多少人在使用手机,并没有说明家长在数有多少人使用手机;从倒数第二段第二行Increasingly scientists are saying that everyone needs a break from mobile phones越来越多的科学家认为人们需要从手机上离开,去休息一下.可知D项正确.故选D.
55.答案:C.主旨大意题.根据倒数第二段It's true that mobile phones have become a symbol of the modern life.This form of technology makes teenagers'life much more convenient,but if teenagers depend too much on them,it can lead to serious problems这是真的,手机已经成为现代生活的象征.这种技术使青少年更方便,但如果青少年太依赖它们,它会导致严重的问题.可知.短文主要告诉我们,手机很有用,但是青少年不能完全的依靠它们.故选C.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 33.A.mind | B.keep | C.remember |
| 34.A.good | B.bad | C.poor |
| 35.A.When | B.Until | C.Since |
| 36.A.fear | B.trouble | C.danger |
| 37.A.discussion | B.review | C.meeting |
| 38.A.usually | B.ever | C.never |
| 39.A.looking for | B.worrying about | C.waiting for |
| 40.A.develops | B.happens | C.appears |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | must wash | B. | can wash | C. | must be washed | D. | can be washed |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Time | 10:00 a.m.December 16th,2015 | |
| About the robber | Age:around 30 | Height:1.75 metres |
| Face:round | Nose:big | |
| Eyes:small,with a pair of sunglasses | Hair:short and black | |
| The whole story | The man on his motorbike robbed Jane Brown of her wallet with 5,000 yuan and other things inside while she was walking home with the money she had just withdrawn from the bank.Jane Brown called the police immediately.Five minutes later,the police arrived at the scene of the crime. | |
| Reported by:Jane Brown Recorded by:Jack Smith,December 16th,2015 | ||
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com