精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Old John went to see a doctor.The doctor examined and said,"Medicine can't help you.You must have a good rest.Go to a quite place for a month,go to bed early,drink some milk,walk a lot and smoke a cigar a day."
"Thank you very much,''said old John,"I'll do everything you say."
A month later old John came to the doctor again."Well,"said the doctor,"I'm glad to see you.You look much younger."
"Oh,doctor,"said old John,"I feel pretty well now.I had a good rest.I went to bed early,I drank a lot of milk,and I walked a lot.Your advice really helped me,but you asked me to smoke a cigar a day,and the one cigar a day nearly killed me at first.It's no joke to start smoking at my age.''
阅读短文,判断正( T ) 误( F )
41.The doctor gave old John some medicine after he examined him.F
42.The doctor asked the old John to smoke a cigar a day.T
43.Old John got well a week later.F
44.Old John followed all the doctor's advice.T
45.Old John smoked less than before.F.

分析 全文大意:
老约翰去看医生,医生诊断说:药物救不了你了,你必须好好休养,找个安静的地方呆上一个月,早点睡觉,多喝牛奶多散步,每天抽一支雪茄."老约翰说:"非常感谢您,我会照您说的做的."一个月以后,老约翰又来看医生.医生说:"不错啊,很高兴看到你,你现在看上去年轻多了."老约翰说:"啊,医生,我现在感觉很好,我好好的休养,很早就睡觉,我喝了很多牛奶,走了很多路,您的忠告确实是帮助了我.不过您让我每天抽一支雪茄,这每天一支雪茄刚开始差点要了我的命,像我这样的年龄开始吸烟那可不是闹着玩的."

解答 答案:
41、F     细节理解题       根据第一段Old John went to see a doctor.The doctor examined and said,"Medicine can't help you.You must have a good rest"老约翰去看医生,医生诊断说:药物救不了你了,你必须好好休养"可推知医生在给老约翰检查后没有开药.结合题目意思"医生在给老约翰检查后给了他一些药."可知与原文不符故判断该题错误,故填F
42、T      细节理解题       根据医生对老约翰说的话The doctor examined and said,"Medicine can't help you.You must have a good rest.Go to a quite place for a month,go to bed early,drink some milk,walk a lot and smoke a cigar a day."
可知医生建议他好好休养,找个安静的地方呆上一个月,早点睡觉,多喝牛奶多散步,每天抽一支雪茄,结合题目意思"医生让老约翰一天抽一只雪茄."可知与原文相符故判断该题正确,故填T
43、F      细节理解题         根据第二段A month later old John came to the doctor again."Well,"said the doctor,"I'm glad to see you.You look much younger."一个月以后,老约翰又来看医生.医生说:"不错啊,很高兴看到你,你现在看上去年轻多了."可知一个月以后,老约翰恢复了健康.结合题目意思"一周以后,老约翰恢复了健康."可知与原文不符故判断该题错误,故填F
44、T       细节理解题         根据第一段The doctor examined and said,"Medicine can't help you.You must have a good rest.Go to a quite place for a month,go to bed early,drink some milk,walk a lot and smoke a cigar a day."可知医生建议老约翰好好休养,找个安静的地方呆上一个月,早点睡觉,多喝牛奶多散步,每天抽一支雪茄,再对照老约翰一个月以后对医生说的话I feel pretty well now.I had a good rest.I went to bed early,I drank a lot of milk,and I walked a lot.Your advice really helped me,but you asked me to smoke a cigar a day,and the one cigar a day nearly killed me at first"我现在感觉很好,我好好的休养,很早就睡觉,我喝了很多牛奶,走了很多路,您的忠告确实是帮助了我.不过您让我每天抽一支雪茄,这每天一支雪茄刚开始差点要了我的命."可知老约翰听从了医生的所有建议.故判断该题正确,故填T
45、F       推理判断题      根据老约翰对医生说的话and the one cigar a day nearly killed me at first.It's no joke to start smoking at my age.''这每天一支雪茄刚开始差点要了我的命,像我这样的年龄开始吸烟那可不是闹着玩的."可推知他以前不吸烟.结合题目意思"老约翰比以前抽烟减少了."可知与原文不符故判断该题错误,故填F

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Betty practices drawing (画画) after school every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Lucy doesn't have an eraser.Can you lend ______ _______?(  )
A.her,yourB.her,yoursC.yours,hers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The soft music sounds        .We are all listening        .(  )
A.beautiful; carefullyB.moving; careful
C.happily; carefully   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.My grandfather always tells me funny stories.(  )
A.excitingB.interestingC.boringD.useful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.When I woke up,the sunbegan(begin) to rise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.The Winter Olympics is also called the White Olympics.At this time,many colorful stamps are published to mark the great Games.The first stamps marking the opening came out on January 25th,1932in the United States for the 3rd White Olympics.From then on,publishing stamps during the White Olympics became a rule.
During the 4th Winter OlympicGames a group of stamps were published in Germany in November l936.The five Olympics rings were drawn on the front of the sportswear.It was the first time that the rings appeared on the stamps of the White Olympics.
In the 1950s,the stamps of this kind became more colorful.When the White Olympics came,the host countries(主办国) as well as the non-host countries published stamps to mark those Games.China also published four stamps in February 1980when the Chinese sportsmen began to take part in the White Olympics.
Japan is the only Asian country that has ever held the Whiter Olympics.Altogether 14,500million stamps were sold to raise money for this sports meeting.
Different kinds of sports were drawn on these small stamps.People can enjoy the beauty of the wonderful movements of some sportsmen.
54.The White Olympics and the Winter OlympicsA.
A.are the same thing            
B.are different games
C.are not held in winter          
D.are held in summer
55.The world made it a rule to publish stamps to mark the great world gamesB.
A.after the year 1936            
B.after the 3rd White Olympics
C.before the 3rd White Olympics  
D.before the year 1932
56.Which of the following is TRUE?C
A.Only the host countries can publish stamps to mark those Games.
B.Only the non-host countries can publish stamps to mark those Games.
C.All the countries can publish stamps to mark those Games.
D.Japan can't publish stamps to mark those Games
57.What may appear on the stamps of the White Olympics?D
A.Basketball.    
B.Table tennis.      
C.Football.       
D.Skating.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.My sister can play ___________ guitar,but my friend Jack can play ___________ baseball.(  )
A.a; theB.the; aC./;theD.the;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.
  
81.If you want to eat some seafood,you can go toB.
A.Willie Mae's                       
B.Natasha's Kitchen
C.EIFFEL SOCIETY                  
D.HOSHUN RESTAURANT
82.You can callD if you want to have a taste of Southern home cooking.
A.540-302-9717      
B.504-525-2951      
C.504-410-9997     
D.504-822-9503
83.You can eat someA food in EIFFEL SOCIETY.
A.Indian 
B.Russian 
C.Chinese 
D.Japanese
84.The latest business hour lasts untilB among the four restaurants.
A.2am 
B.3am 
C.3pm 
D.l0:30pm
85.You can haveC choices if you want to have dinner at 6pm on Saturday Evening.
A.one               
B.two            
C.three                   
D.four.

查看答案和解析>>

同步练习册答案