精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.The Winter Olympics is also called the White Olympics.At this time,many colorful stamps are published to mark the great Games.The first stamps marking the opening came out on January 25th,1932in the United States for the 3rd White Olympics.From then on,publishing stamps during the White Olympics became a rule.
During the 4th Winter OlympicGames a group of stamps were published in Germany in November l936.The five Olympics rings were drawn on the front of the sportswear.It was the first time that the rings appeared on the stamps of the White Olympics.
In the 1950s,the stamps of this kind became more colorful.When the White Olympics came,the host countries(主办国) as well as the non-host countries published stamps to mark those Games.China also published four stamps in February 1980when the Chinese sportsmen began to take part in the White Olympics.
Japan is the only Asian country that has ever held the Whiter Olympics.Altogether 14,500million stamps were sold to raise money for this sports meeting.
Different kinds of sports were drawn on these small stamps.People can enjoy the beauty of the wonderful movements of some sportsmen.
54.The White Olympics and the Winter OlympicsA.
A.are the same thing            
B.are different games
C.are not held in winter          
D.are held in summer
55.The world made it a rule to publish stamps to mark the great world gamesB.
A.after the year 1936            
B.after the 3rd White Olympics
C.before the 3rd White Olympics  
D.before the year 1932
56.Which of the following is TRUE?C
A.Only the host countries can publish stamps to mark those Games.
B.Only the non-host countries can publish stamps to mark those Games.
C.All the countries can publish stamps to mark those Games.
D.Japan can't publish stamps to mark those Games
57.What may appear on the stamps of the White Olympics?D
A.Basketball.    
B.Table tennis.      
C.Football.       
D.Skating.

分析 本文主要向我们介绍了冬季奥运会也被称为白色奥运会,在这个时候,许多彩色邮票出版,以纪念大运动会.标志着开幕式的第一枚邮票是在于1932年1月25日在美国举行的第三届白色奥运会上.从那时起,在白色奥运会期间发行邮票成了一项规则.下文具体介绍了后来主办国以及非主办国发行邮票以纪念这些运动的情况.

解答 54 A 细节理解题:根据第一段The Winter Olympics is also called the White Olympics冬季奥运会也被称为白色奥运会.故选A.
55 B 细节理解题:根据第一段The first stamps marking the opening came out on January 25th,1932in the United States for the 3rd White Olympics标志着开幕式的第一枚邮票是在于1932年1月25日在美国举行的第三届白色奥运会上.结合选项,只有B项符合文章意思,故选B.
56 C 细节理解题:根据第三段the host countries(主办国) as well as the non-host countries published stamps to mark those Games主办国以及非主办国发行邮票以纪念这些运动.结合选项,C项符合文章意思,故选C.
57 D 推测理解题:根据第一段The Winter Olympics is also called the White Olympics冬季奥运会也被称为白色奥运会.即它在冬季举办,与雪有关,结合选项,故D项滑雪可能出现在邮票上.

点评 结合本文,对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理. 4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.There are _______ people on the train and it's _________ noisy.(  )
A.too many,much tooB.too much,too many
C.much too,too much   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I'm going to Hangzhou for a holiday this weekend.
 _____ you are there,can you buy me some green tea?(  )
A.BecauseB.IfC.WhileD.After

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Old John went to see a doctor.The doctor examined and said,"Medicine can't help you.You must have a good rest.Go to a quite place for a month,go to bed early,drink some milk,walk a lot and smoke a cigar a day."
"Thank you very much,''said old John,"I'll do everything you say."
A month later old John came to the doctor again."Well,"said the doctor,"I'm glad to see you.You look much younger."
"Oh,doctor,"said old John,"I feel pretty well now.I had a good rest.I went to bed early,I drank a lot of milk,and I walked a lot.Your advice really helped me,but you asked me to smoke a cigar a day,and the one cigar a day nearly killed me at first.It's no joke to start smoking at my age.''
阅读短文,判断正( T ) 误( F )
41.The doctor gave old John some medicine after he examined him.F
42.The doctor asked the old John to smoke a cigar a day.T
43.Old John got well a week later.F
44.Old John followed all the doctor's advice.T
45.Old John smoked less than before.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.This is the nicest park Ihave seen(see).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I hope your new book will be a greatsuccess.(successfully)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-     does it take to the zoo?-About 25minutes by bus.(  )
A.HowB.How longC.How far

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.三月份,东台市文明办在全市招募志愿者参加志愿江苏服务平台(Jiangsu Volunteer Service Platform).假设你是Sam,东台中学(Dongtai School)的一名初三学生,打算参加到江苏志愿者的行列当中来.请用英语写一封申请函.邮件内容必须包括:
1你参加志愿者活动的原因2你有那些特长,性格特点,你能胜任哪些类型的活动3你能参加志愿者活动的时间
注意:
1文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
2语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;
3词数不少于100词,开头已给出,不计入总词数.
Dear chairperson,
I would like to join Jiangsu Volunteer Service Platform to be a voluntary worker..
                                                                    
I will be very happy if I can be a member of you.You can email me at Sam@Dongtai School.com.
Yours sincerely,
Sam.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Mumbai in Western India is the world's third largest city with a population of about 25million people.This huge population increases by about 215families a day coming in from the countryside.Mumbai is a great city with some lovely hotels,shops and restaurants,a lot of businesses and factories and some pleasant suburbs (郊区),but it also has some areas where life is difficult.
Dharavi is a part of the city where poor people arriving in the city often go.There are crowds of people everywhere.Many people live on the street.There are no flats.The best you can get is a hut built out of boxes and pieces of wood.There are no toilets and there is rubbish everywhere as no one collects it.There are black birds,called crows,all around.They are not very nice,but they do eat a lot of the rubbish.Mumbai has a lot of rain and there are lakes in the mountains for water,but people have to walk every day to public taps to get water and carry it back home.The water is definitely not safe to drink.The people of Dharavi,however,work hard.There are shops and businesses everywhere and you can hear plenty of success stories.
The traffic in Mumbai is so bad that it can take you an hour to move a few blocks.Animals walk in the streets among the cars and vans.Everyone is late for appointments (约会).The city has a lot of trains.They carry hundreds of thousands of people every day.People sit on top of the trains and hold onto the sides.
If you visit,you must take care as there are a lot of crimes.The police cannot do much to stop the crimes or catch the law-breakers as there are not enough of them.
Another very serious problem is air pollution.Cars are responsible (负责) for a lot of it,but home cooking fires also add to it.
Farmers must be persuaded to stay in the countryside; otherwise Mumbai will go on growing and life will become more unpleasant and unsafe.

29.The passage tells us thatD.
A.Mumbai is the third largest city in India
B.there are about 2,500,000people in Mumbai
C.the people of Dharavi are too poor to achieve success
D.some people in Dharavi live in wooden huts without toilets
30.Which of the following is NOT a serious problem in Mumbai?B
A.Many crimes.
B.Many crows.
C.Air pollution.
D.Bad traffic.
31.What does the word"them"in Paragraph 4refer to (指的是)?C
A.Law-breakers.
B.Crimes.
C.Policemen.
D.Visitors.

查看答案和解析>>

同步练习册答案