精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Most people in Britain live in small family groups.More than a quarter of houses in Britain have only got one person in them.Some of these are old people but some are people of twenty to thirty who choose to live alone.35% of houses have two people in them,and another 17% have three people.15% have four people in them,and the other homes have five or more.
The families in Britain are small.It is unusual for parents to have more than two children.When children are about eighteen or nineteen,they leave their parents'home,and they often go to a different city.Sometimes they only visit their parents two or three times a year.

46.How many houses in Britain have 3people living in them?C
A.8% of houses.
B.15% of houses.
C.17% of houses.
D.35% of houses.
47.At what age do children in Britain usually leave their parents'home?A
A.About 18or 19.
B.About 20or 21.
C.About 25or 26.
D.About 30or 31.
48.What do you think the passage is?B
A.An instruction.
B.A report.
C.A play.
D.A joke.
49.What does the passage mainly tell us?C
A.Young people in Britain.
B.Old people in Britain.
C.Families in Britain.
D.The population in Britain.
50.According to the passage,which of the diagrams is right?A

分析 本文主要介绍了英国家庭人数少及其所占百分比,英国孩子成人后离开父母,而每年则只看望父母2、3次而已.

解答 46.C  细节理解题.根据第一段中的another 17% have three people.可判断选C.
47.A  细节理解题.根据第二段的第三句话"When children are about eighteen or nineteen,they leave their parents'home,and they often go to a different city.当孩子约十八或十九岁,他们离开父母的家,他们经常去不同的城市",可判断选A.
48.B   主旨大意题.本文主要介绍了英国家庭人数少及其所占百分比,英国孩子成人后离开父母,而每年则只看望父母2、3次而已.可推断本文是一篇报告,故选B.
49.C   主旨大意题.根据第一段第一句话Most people in Britain live in small family groups英国大多数人都住在小家庭里;以及整合本文大意可知道本篇文章主要讲述的英国的家庭,故选C.
50.A  主旨大意题.35% of houses have two people35%的家有两个人; 17% have three people17%的家有三人;15% have four people 15%的家有四人.可推断出选 A.

点评 本文最后一题将文字阅读与数学坐标进行有效结合,很好地体现了不同学科间知识的相互渗透,符合当今素质教育的发展和要求,是非常值得借鉴的,也是未来命题的趋势之一.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.In our class,       of the students are girls.(  )
A.three fourthB.third fourthC.thirds fourD.three fourths

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Have you ever had a science class that you look forward to?It doesn't happen often.But when you have a teacher like Mrs.Rheineck,it's more than a science class.It's a science class where learning is easy and fun.There is no getting down to a huge textbook or listening to a teacher about something you don't care about.
My experience with Mrs.Rheineck didn't start with science class,but with her as my tutor(导师,家庭教师).I was always a weak reader and wasn't getting any better.My parents told me I needed to be tutored.
One day after school,I went into the library with my mom for my first tutoring time.I had no idea who was tutoring me.My mom practically had to pull me into the library.The first thing we did was to play a game to get to know each other and get rid of the awkwardness (笨拙,尴尬).We didn't even play a reading game.
We also went around the library and I got to pick out a book I wanted to read.She didn't make me read a boring textbook about something I didn't care about.I didn't even pick a book.I picked out a magazine about remote control cars.I thought to myself,how bad could it be?I got to read about remote control cars.She told me even though I was reading a magazine,I was still reading.After the first magazine,she picked out a book she liked.I would read a chapter(章) and then she would read a chapter to me,this way I didn't have to read for long periods of time.
As I got better and faster at reading,I was able to read two chapters in the same amount of time,which used to take me to read one chapter.
Reading is one of the most important things in high school and college to be successful.If it wasn't for her,I would not be the reader I am today and I thank her for that.

53.Why was the writer tutored by Mrs.Rheineck?D
A.Because the writer was too shy to talk with others.
B.Because the writer found science easy and fun.
C.Because the writer liked her science class.
D.Because the writer couldn't read books quickly.
54.It can be inferred from the third paragraph thatB.
A.the writer went to the library to play a game
B.the writer was unhappy to be tutored
C.the writer knew Mrs.Rheineck very well
D.the writer was awkward to read in the library
55.At the library,the writerA.
A.chose any book he was interested in
B.played a reading game with Mrs.Rheineck
C.was asked to read one chapter after another
D.had to read textbooks rather than magazines.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.This game is so boring(令人厌倦的).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Zhang Lili is very brave and she      "The most beautiful teacher".(  )
A.is calledB.callsC.are called

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---What a beautiful garden you have!Your father must be a good gardener.
---Thanks,some flowers ____________ by him in the garden yesterday.(  )
A.will be grownB.grewC.have grownD.were grown

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---May I speak to Mr.Smith?
---Sorry,he           .Can I take a message?(  )
A.sleepsB.is sleepingC.sleepD.sleeping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Eddie doesn't know how_______.(  )
A.have funB.have a funC.to have funD.to have a fun

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---I really miss your grandma's delicious cakes.
---Lucky you.__________ will come to our house this week with home-made cakes.(  )
A.HeB.HisC.SheD.Her

查看答案和解析>>

同步练习册答案