精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Have you ever had a science class that you look forward to?It doesn't happen often.But when you have a teacher like Mrs.Rheineck,it's more than a science class.It's a science class where learning is easy and fun.There is no getting down to a huge textbook or listening to a teacher about something you don't care about.
My experience with Mrs.Rheineck didn't start with science class,but with her as my tutor(导师,家庭教师).I was always a weak reader and wasn't getting any better.My parents told me I needed to be tutored.
One day after school,I went into the library with my mom for my first tutoring time.I had no idea who was tutoring me.My mom practically had to pull me into the library.The first thing we did was to play a game to get to know each other and get rid of the awkwardness (笨拙,尴尬).We didn't even play a reading game.
We also went around the library and I got to pick out a book I wanted to read.She didn't make me read a boring textbook about something I didn't care about.I didn't even pick a book.I picked out a magazine about remote control cars.I thought to myself,how bad could it be?I got to read about remote control cars.She told me even though I was reading a magazine,I was still reading.After the first magazine,she picked out a book she liked.I would read a chapter(章) and then she would read a chapter to me,this way I didn't have to read for long periods of time.
As I got better and faster at reading,I was able to read two chapters in the same amount of time,which used to take me to read one chapter.
Reading is one of the most important things in high school and college to be successful.If it wasn't for her,I would not be the reader I am today and I thank her for that.

53.Why was the writer tutored by Mrs.Rheineck?D
A.Because the writer was too shy to talk with others.
B.Because the writer found science easy and fun.
C.Because the writer liked her science class.
D.Because the writer couldn't read books quickly.
54.It can be inferred from the third paragraph thatB.
A.the writer went to the library to play a game
B.the writer was unhappy to be tutored
C.the writer knew Mrs.Rheineck very well
D.the writer was awkward to read in the library
55.At the library,the writerA.
A.chose any book he was interested in
B.played a reading game with Mrs.Rheineck
C.was asked to read one chapter after another
D.had to read textbooks rather than magazines.

分析 本文讲了作者和他的家庭教师Mrs.Rheineck的故事,作者通过Mrs.Rheineck如何培养自己的阅读能力来说明她作为教师的独到之处,同时作者也表达了对Mrs.Rheineck的感激之情.

解答 53.D 细节理解题.根据文中信息I was always a weak reader and wasn't getting any better.My parents told me I needed to be tutored.(我总是一个阅读很差的人并且从未取得任何进步,我的父母告诉我我需要辅导.)可知我是因为阅读太慢才找老师辅导,故选D.
54.B 推理判断题.根据第三段的描述及原句My mom practically had to pull me into the library.(我妈妈几乎是不得不把我拖进图书馆)可知作者不愿意被辅导,故选B.
55.A理解推断题.根据第四段We also went around the library and I got to pick out a book I wanted to read可知作者选择自己想看的书,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.         ,English,Math or  Chinese?(  )
A.What do you like bestB.Which do you like best
C.What do you like betterD.Which do you like better

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Few young people are interested in cormorant fishing in the modern time,_____?(  )
A.don't theyB.do theyC.aren't theyD.are they

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.________ people went to the concert last week.(  )
A.HundredB.Three millions
C.Millions ofD.Three million of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Chai Jing,used to be a journalist with China Central Television,presents a self-funded(自费的) documentary about smog in Beijing,Feb 28,2015.
The (66)documentary about smog Under the Dome is inspired by her sick daughter.It (67)marksa comeback fo r the former journalist with China Central Television after the birth of her child.It brings some sadness to the public,and now we know Chai Jing is not only a careful observer but also a (68)mother full of love.
   After ending the ten-year job with the state broadcaster early last year,Chai is out of public attention to focus on taking (69)careof her daughter,who was discovered a tumor(瘤) and received an (70)operationas a new-born baby.
"I saw smog through my daughter's eyes,"Chai said wh ile presenting her film.She told how the little girl was kept indoors,touching the window to complain about being (71)unableto play outside.
The public is no stranger to Chai.She pointed at the (72)pollution in serious areas,especially the northern province of Shanxi,her coal-rich hometown.Therefore,it helped build her image as an environmental advocate(倡导者).
Chai said she hoped the 103-minute film would serve as an answer to three (73)questions about smog-what is smog,where does it come from and (74)whatshould we do with it.It's also the answer that she's been preparing for her daughter.
Chai became a household name (75)throughreporting big national news stories such as the SARS outbreak,Wenchuan earthquake and coal mine accidents.Now,she is considered as a great woman in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---How long __________ your parents ___________?
---For about twenty years.(  )
A.did,marryB.have,married
C.have,got marriedD.have,been married

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---Where is the ball?
---It's ____ the table _____ the floor.(  )
A.on;underB.under;onC.on;onD.under;under

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Most people in Britain live in small family groups.More than a quarter of houses in Britain have only got one person in them.Some of these are old people but some are people of twenty to thirty who choose to live alone.35% of houses have two people in them,and another 17% have three people.15% have four people in them,and the other homes have five or more.
The families in Britain are small.It is unusual for parents to have more than two children.When children are about eighteen or nineteen,they leave their parents'home,and they often go to a different city.Sometimes they only visit their parents two or three times a year.

46.How many houses in Britain have 3people living in them?C
A.8% of houses.
B.15% of houses.
C.17% of houses.
D.35% of houses.
47.At what age do children in Britain usually leave their parents'home?A
A.About 18or 19.
B.About 20or 21.
C.About 25or 26.
D.About 30or 31.
48.What do you think the passage is?B
A.An instruction.
B.A report.
C.A play.
D.A joke.
49.What does the passage mainly tell us?C
A.Young people in Britain.
B.Old people in Britain.
C.Families in Britain.
D.The population in Britain.
50.According to the passage,which of the diagrams is right?A

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Linda,shall we go to fly kites in Central Park?
---Sure.I will go with you as soon as my homework ______.(  )
A.willbedoneB.isdoneC.doesD.done

查看答案和解析>>

同步练习册答案