精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Last summer,15-year-old Bob had a problem.Like a lot of children,Bob was interested in doing many things.He liked dancing most and wanted to join a dancing group.But Bob's high school didn't have a boys'dancing group but a girls'group.He tried to join the girls'group.And he made it.
Bob thought his problem was over after he had been one of the dancers in the dancing group.But a bigger problem was just beginning.The school didn't allow Bob to stay in the girls'group."If we let Bob stay in the group,"the school said,"other boys will want to join,too.Soon,there won't be any girls in the group."They took Bob off the group.
Bob was very angry about it,so he went to a judge(法官).The judge said it was not a right decision and told the school to let Bob go back to the dancing group.
25.It was difficult for Bob to join the school dancing group becauseA.
A.the school only had a girls'dancing group
B.the school didn't allow boys to dance
C.the group had enough dancers already
D.he was not a good dancer
26.The school worried thatB if Bob stayed in the group.
A.nobody would watch their dance
B.other boys would join and the girls might leave
C.other schools might laugh at them
D.the parents would be angry about it
27.We can infer(推断)that Bob feltC when he went back to the group.
A.hungry     
B.sad        
C.happy        
D.sure.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了去年夏天,15岁的鲍勃有一个问题.像许多孩子一样,鲍勃对许多事情都很感兴趣.他最喜欢跳舞,想加入一个舞蹈队.但是鲍勃所在高中没有男子舞蹈队只有一个女子舞蹈队.他努力去加入女子舞蹈队,结果他成功了.当鲍勃成为舞蹈队的一员后,他以为问题解决了.但最大的问题才刚刚开始.学校不允许鲍勃待在你女子舞蹈队.学校称:"如果我们允许鲍勃待在这个队里,那么其他男孩也想要加入.那么很快舞蹈队就没有女生了."所以他们让鲍勃离开了舞蹈队.鲍勃对此感到非常生气,所以他去了法官那里.法官说学校的此项决定并不正确,要求学校让鲍勃返回女子舞蹈队.

解答 25.A.细节理解题.根据"But Bob's high school didn't have a boys'dancing group but a girls'group."可知鲍勃的学校里只有女士舞蹈队,没有男生舞蹈队,故选A.

26.B.细节理解题.根据."If we let Bob stay in the group,"the school said,"other boys will want to join,too.Soon,there won't be any girls in the group."学校担心的是"要是鲍勃待在舞蹈队的话,其他男生也加入进来,很快女生就都离开了"故选B.

27.C.推理判断题.根据"The judge said it was not a right decision and told the school to let Bob go back to the dancing group."法官告诉鲍勃那是一个错误的决定,他可以回去继续参加舞蹈队,所以可推知当Bob重回舞蹈队后会很高兴.故选C.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.The air in the countryside is       ,so many people from the city drive cars there on weekends.(  )
A.freshB.prettyC.deliciousD.beautiful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

17.What beautiful the sun is!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Which would you like,a cup of coffee or tea?
-Neither,thanks.I ________ drink a glass of water.(  )
A.preferB.likeC.would likeD.would rather

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Everything that humans hear is in the form of waves (波).Just as the eye sees light wares in the form of colors,the cat and the eye Curs these different waves into signals that the brain (大脑) can make sense of.
The ears and brain have an Amazing amities to recognize(识别)particular sounds.For example,a mother often can tell when her baby is crying even if there are other crying babies in the same room.This is because the sound of her baby's cry has special meaning to her and the brain has recorded is importance.
The ability to recognize sounds improves with experiences.As the brain receives information about sounds from day to day,it stores the information in its memory.When the brain hears new sounds,it gives meaning to them based on the information already in the memory.This is why certain words or songs can make a person happy.Often it is not the words or songs themselves that cause this feeling.The sounds are connected to happy memories for that person.
After hearing process controlled by the brain is to decide where a sound is coming from.One ear is usually closer to the source (来源) of a sound than the other ear is.Sound waves are stronger when they reach the ear that is closer.They also reach the closer ear first.The brain recognizes these differences and uses them to decide the location of the source of the sound.

34.Which of the following shows the normal hearing process of a mother hearing her baby crying?B
a.The ears receive the sound waves.
b.The mother recognizes her baby's cry.
c.The cars turn the sound waves into signals.
d.The baby's cry ravels in the form of sound waves
e.The brain connects the signals to the information in me memory.
A.d-a-c-b-e  B.d-a-c-e-b  C.a-d-c-b-e  D.a-d-c-e-b
35.Certain words or songs can change tarpon's moods mainly because of hisC.
A.lifestyle  B.personality  C.experiences  D.hobbies
36.According to the last paragraph,It will be the most difficult for a person who has lost the bearing in one car to tellA.
A.where the source of a sound is
B.how loud a sound is
C.when a sound starts to appear
D.what makes a sound
37.What is the best title for this passage?D
A.Human Brain's Amazing Facts
B.Human Hearing Characteristics
C.How to improve Hearing
D.How Do Humans Hear.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.It was summer in Russia.My goal there at the Ozernaya River was to take photos of brown bears as they caught fish.
During the first few days,I was mainly watching different bears to see which ones would be the best to take pictures of.I usually saw about 10to 15bears at a time,but as many as 600living near came to this river when the salmon(鲑鱼) were swimming there to lay their eggs.I put my camera underwater and then waited for bears to move near.
I never moved towards them-I let them choose whether to come closer.Over time,the bears were used to my being there.But if a bear started moving its head from side to side.I knew it was time for me to move away.
It's no easy task for a 1300-pound bear to catch a fish.Bears are clumsy underwater and salmon are fast.But bears are smart enough to catch a sick fish.
Soon I saw a bear doing just that.He was moving slowly towards a fish.After several tries,the hungry bear managed to catch the fish,and he sat down right in the river to eat his meal.This bear didn't pay attention to my camera as he caught and ate his salmon.That was a good opportunity for me to take photos.Once the meal was over,he stayed in the river to relax.I relaxed a bit too,knowing I had gotten some fantastic photos of these amazing animals.

71.When the writer arrived at the Ozernaya River,he mainlyA at first.
A.watched brown bears                
B.fed brown bears
C.looked for fish              
D.caught fish
72.The writer moved away if he found a brown bearD.
A.looked at him                  
B.shouted at him
C.moved towards him              
D.shook its head
73.The underlined word"clumsy"meansB.
A.机敏的            
B.笨拙的           
C.警惕的       
D.松懈的
74.Which of the following is NOT true according to the passage?B
A.Brown bears like eating salmon.
B.The brown bears knew the writer was there.
C.The brown bear sat down in the river to eat its meal.
D.Hundreds of brown bears live near the Ozernaya River.
75.What does the passage mainly talk about?C
A.Protecting brown bears in Russia.
B.How to get on with brown bears.
C.Taking photos of brown bears.
D.How brown bears catch fish.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-      the heavy rain,we didn't go camping last Sunday.
-What a pity!(  )
A.Thanks toB.Because ofC.Instead ofD.As for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-       there much meat in the fridge?
-No,I will get some this afternoon.(  )
A.AreB.WasC.IsD.Were

查看答案和解析>>

同步练习册答案