精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.It was summer in Russia.My goal there at the Ozernaya River was to take photos of brown bears as they caught fish.
During the first few days,I was mainly watching different bears to see which ones would be the best to take pictures of.I usually saw about 10to 15bears at a time,but as many as 600living near came to this river when the salmon(鲑鱼) were swimming there to lay their eggs.I put my camera underwater and then waited for bears to move near.
I never moved towards them-I let them choose whether to come closer.Over time,the bears were used to my being there.But if a bear started moving its head from side to side.I knew it was time for me to move away.
It's no easy task for a 1300-pound bear to catch a fish.Bears are clumsy underwater and salmon are fast.But bears are smart enough to catch a sick fish.
Soon I saw a bear doing just that.He was moving slowly towards a fish.After several tries,the hungry bear managed to catch the fish,and he sat down right in the river to eat his meal.This bear didn't pay attention to my camera as he caught and ate his salmon.That was a good opportunity for me to take photos.Once the meal was over,he stayed in the river to relax.I relaxed a bit too,knowing I had gotten some fantastic photos of these amazing animals.

71.When the writer arrived at the Ozernaya River,he mainlyA at first.
A.watched brown bears                
B.fed brown bears
C.looked for fish              
D.caught fish
72.The writer moved away if he found a brown bearD.
A.looked at him                  
B.shouted at him
C.moved towards him              
D.shook its head
73.The underlined word"clumsy"meansB.
A.机敏的            
B.笨拙的           
C.警惕的       
D.松懈的
74.Which of the following is NOT true according to the passage?B
A.Brown bears like eating salmon.
B.The brown bears knew the writer was there.
C.The brown bear sat down in the river to eat its meal.
D.Hundreds of brown bears live near the Ozernaya River.
75.What does the passage mainly talk about?C
A.Protecting brown bears in Russia.
B.How to get on with brown bears.
C.Taking photos of brown bears.
D.How brown bears catch fish.

分析 短文大意:
在俄罗斯的夏季,我去奥焦尔纳亚河拍摄棕熊抓鲑鱼的过程.
在开始的几天,我只看不同的棕熊,看哪些好拍摄的到,我经常在同一时间看到10-15只棕熊.我把相机放在水下等着棕熊靠近.
1300磅的棕熊在水里捉鲑鱼是不容易的,鲑鱼是快速的,相反熊在水里是笨拙的.
但是棕熊足够聪明,它能够逮住生病的鲑鱼,逮住以后慢慢享用,这是一个拍摄的好机会.
当棕熊吃饭一顿饭后,它会待在水里放松休息,我也有点放松了,因为我知道我已经得到了很多精彩的动物照片.

解答 71.A  细节理解题.根据第二段第一句"During the first few days,I was mainly watching different bears to see which ones would be the best to take pictures of."可知,在开始的几天,我只观察不同的棕熊,看哪些好拍摄的到.故选A.
72.D  细节理解题.根据第三段第三句"But if a bear started moving its head from side to side.I knew it was time for me to move away."可知当棕熊摇头时,作者就要离开.故选D.
73.B  词义猜测题.根据划线词所在的句子"Bears are clumsy underwater and salmon are fast."鲑鱼是快速的,相反熊在水里是笨拙的.clumsy是笨拙的.故选B.
74.B  推理判断题.根据文中棕熊下水去抓鲑鱼,可知棕熊喜欢吃鲑鱼,A符合文意;根据最后一段"This bear didn't pay attention to my camera as he caught and ate his salmon."可知棕熊不知道作者在拍照,B不合文意;根据最后一段"and he sat down right in the river to eat his meal."可知棕熊就坐在河里吃它的食物,C符合文意;根据第二段"as many as 600 living near came to this river"可知,有好几百棕熊在那生活,D符合文意.故选B.
75.C  主旨大意题.根据文章开头My goal there at the Ozernaya River was to take photos of brown bears as they caught fish.及联系下面的内容
文中主要介绍了作者抓住机会拍摄棕熊抓鲑鱼的过程,故选C.

点评 阅读理解题,首先指导学生速读全文,抓住中心主旨;然后细读小题,捕获相关的信息,各个作答,注意前后文的联系.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---What did Mr.Green say to you?
---"What a heavy rain!How did you come here?"He asked________.(  )
A.as a resultB.in factC.in surprise

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Mary __________ to school on foot every morning.(  )
A.goB.goesC.wentD.will go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Last summer,15-year-old Bob had a problem.Like a lot of children,Bob was interested in doing many things.He liked dancing most and wanted to join a dancing group.But Bob's high school didn't have a boys'dancing group but a girls'group.He tried to join the girls'group.And he made it.
Bob thought his problem was over after he had been one of the dancers in the dancing group.But a bigger problem was just beginning.The school didn't allow Bob to stay in the girls'group."If we let Bob stay in the group,"the school said,"other boys will want to join,too.Soon,there won't be any girls in the group."They took Bob off the group.
Bob was very angry about it,so he went to a judge(法官).The judge said it was not a right decision and told the school to let Bob go back to the dancing group.
25.It was difficult for Bob to join the school dancing group becauseA.
A.the school only had a girls'dancing group
B.the school didn't allow boys to dance
C.the group had enough dancers already
D.he was not a good dancer
26.The school worried thatB if Bob stayed in the group.
A.nobody would watch their dance
B.other boys would join and the girls might leave
C.other schools might laugh at them
D.the parents would be angry about it
27.We can infer(推断)that Bob feltC when he went back to the group.
A.hungry     
B.sad        
C.happy        
D.sure.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.---What's thepopulationof India?
---More than 1:2billion in 2014and it will be larger in 5years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

15.---This TV programme is soboring that I don't want to watch it again.
---Let's change to Channel 8,dear.I think you'll have a great interest in it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.If the government doesn't make proper laws,the price of houses will go up further.
(保持句意基本不变)
Unless the governmentmakes proper laws,the price of houses will go up further.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Why do you always do things_____?
---Sorry,I won't,I promise.(  )
A.carefullyB.carelesslyC.clearlyD.successfully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.--_____I come in?
--Yes,please go to your seat and sit down.(  )
A.MustB.MayC.NeedD.Should

查看答案和解析>>

同步练习册答案